ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Υπέγραψε ο Σπίρτζης για άμεση δημοπράτηση των πεζογεφυρών στη Λ. Αθηνών

Στην κατασκευή 6 πεζογεφυρών για την ασφαλή διέλευση των πεζών σε σημεία τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα προχωράει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ τους και δύο στη Λ, Αθηνών. Με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκ. ευρώ για αυτό το σκοπό.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με απόφασή του δρομολογεί τη διαδικασία άμεσης κατασκευής έξι Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής και σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνα, καθώς πρόκειται για σημεία στα οποία συστηματικά συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο Χαϊδάρι θα κατασκευαστούν μία στο παλατάκι και μία στο ύψος της οδού Σατωβριάνδου, στο Δάσος.
Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών σημειώνεται: “Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχεία ανάθεση της κατασκευής των 6 πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Έργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.”
Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, η αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.
Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι 6 πεζογέφυρες είναι οι παρακάτω:
.Α Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Αλιμος
Β. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
Γ. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
Δ. Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά , Χαϊδάρι
Ε. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης – Παλαιό Φάληρο.
ΣΤ. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button