ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αυθαίρετο κτίσμα η “Γιορτή”; Ενδείξεις για “υπόγειο πόλεμο” μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών!

Αυθαίρετο κτίσμα η "Γιορτή"; Ενδείξεις για "υπόγειο πόλεμο" μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών! 1

Η μία μετά την άλλη σκάνε οι “βόμβες” σχετικά με τα δύο καταστήματα στην δασική περιοχή του Διομήδειου Κήπου και του πρώην τουριστικού περιπτέρου στο Δαφνί, νυν “Γιορτή”. 

Μετά το σφράγισμα του καφέ του Διομήδειου από τον Δήμο Χαϊδαρίου τον προηγούμενο μήνα, έρχεται έγγραφο με ημερομηνία 15/12/2016 της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής, το οποίο φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της νομιμότητας των εγκαταστάσεων της “Γιορτής”, ακίνητο το οποίο ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου, με μεταβίβαση από τον ΕΟΤ, και ενοικιάζεται σε ιδιώτη. Επιπλέον, το ίδιο έγγραφο ενημερώνει ότι μέρος της έκτασης αυτής ανήκει στον Ίδρυμα Διομήδους και έχει παραχωρηθεί με σκοπό την πλήρη αναδάσωσή του από τον Βοτανικό Κήπο!

Όπως είναι γνωστό, το προηγούμενο διάστημα έγινε μάχη σχετικά με την νομιμότητα της λειτουργίας καφετέριας στον Διομήδειο Κήπο, με την πλευρά του Ιδρύματος να επιμένει ότι για την αδειοδότηση αρμόδιες είναι οι δασικές υπηρεσίες, ενώ από την πλευρά του ο Δήμος Χαϊδαρίου θεωρούσε ότι μόνο ο ίδιος μπορούσε να εκδώσει την άδεια. Τελικά το κατάστημα έκλεισε τον Νοέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον νέο νόμο 4442/2016 οι Δήμοι δεν αδειοδοτούν πλέον τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με το τωρινό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Δυτικής Αττικής μπαίνει και το ζήτημα της λειτουργίας της “Γιορτής”, καθώς η υπηρεσία ζητά
ενημέρωση από τον Δήμο Χαϊδαρίου για το αν έχει προβεί στη διαδικασία
νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του ΕΟΤ, σύμφωνα με τις πρόσφατες διατάξεις της
Δασικής Νομοθεσίας (Ν. 4280/2014), όπως απαιτείται καθόσον η έκταση στην οποία
βρίσκονται είναι δασική και αναδασωτέα. Αν αυτό δεν έχει συμβεί οι εγκαταστάσεις είναι αυθαίρετες.

Εύλογα γεννιέται η υποψία ότι πίσω από την τελευταία εξέλιξη κρύβεται “πόλεμος” μεταξύ των δύο δημοσίων υπηρεσιών (Δήμος Χαϊδαρίου – Δασική Υπηρεσία) σχετικά με την αδειοδότηση των καταστημάτων σε δασικούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση και αν δεν αποδειχτεί ότι έχει γίνει η νομιμοποίηση του ακινήτου της “Γιορτής” με βάση τον προαναφερθέντα νόμο, ηττημένος από τη σύγκρουση βγαίνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, που ενδεχομένως θα χάσει ένα ακίνητο προς ενοικίαση. 

Πάντως η εξέλιξη με την “Γιορτή” δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για τον Δήμο. Και για άλλα καταστήματα ιδιοκτησίας του έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν πολεοδομικές παρατυπίες, γεγονός που εξόργιζε ιδιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι για την έκδοση των δικών τους αδειών, από τον ίδιο Δήμο, υπέφεραν. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι κατάστημα του Δήμου Χαϊδαρίου αποδείχτηκε εντελώς αυθαίρετο και εντός αναδασωτέας έκτασης (Θεαθήναι). Και λέγεται ότι δεν είναι το μόνο… 

   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button