ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Με εισαγγελική παραγγελία κόπηκε πεύκο στο Δάσος

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε ένα πεύκο στην οδό Λυκαβηττού στο Δάσος, μετά από εισαγγελική παραγγελία την οποία προκάλεσε περίοικος, διότι ακουμπούσε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού, αλλά και υπήρχε κίνδυνος να πέσει.
Με εισαγγελική παραγγελία κόπηκε πεύκο στο Δάσος 2
Η κοπή ενός δέντρου μέσα στην πόλη προκαλεί αντικρουόμενα αισθήματα…

Το γεγονός προκάλεσε αρκετή συζήτηση, που έφτασε μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις οι οποίες προκαλούν αντικρουόμενα αισθήματα στους δημότες. Από τη μια, δηλαδή, ο φόβος ότι κάποια μεγάλα δέντρα μέσα στον αστικό ιστό κρύβουν κινδύνους και από την άλλη η επιθυμία για υπεράσπιση του πράσινου.

  Αποφάσεις που παίρνονται με “βαριά καρδιά”  
Το πεύκο πριν κοπεί.

Κατά τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος Βασίλης Παντελάρος τόνισε  πως είναι εκατοντάδες τα αιτήματα των συνδημοτών μας για τέτοιες περιπτώσεις δέντρων. Παρόμοιες υποθέσεις συζητιούνται τακτικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Σε αυτοψίες που κάνει η Τεχνική Υπηρεσία  εντοπίζει, εξ αιτίας μεγάλων, δέντρων πεταμένες πλάκες πεζοδρομίων, μάντρες σηκωμένες,  σπασμένους  τοίχους. Από την άλλη όμως η
Υπηρεσία Πρασίνου διαπιστώνει πως το δέντρο είναι υγιέστατο.

Πολλοί συνδημότες μας καταφεύγουν στον  Εισαγγελέα, όπου καταγγέλλουν την επικινδυνότητα κάποιου δέντρου, σε ό,τι  έχει να κάνει με τη ζωή και την περιουσία τους. Αν δοθεί εισαγγελική  παραγγελία, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να αντιδράσουν οι δημοτικές υπηρεσίες.
«Δεν παίρνονται με ελαφρά την καρδιά αυτές οι αποφάσεις. Να γνωρίζετε πως τα δέντρα του Χαϊδαρίου είναι πολλών  δεκαετιών. Είναι κρίμα να κόβονται, αλλά πολλά γερνάνε», κατέληξε ο κ. Παντελάρος.
Με εισαγγελική παραγγελία κόπηκε πεύκο στο Δάσος 4
Τα κλαδιά του πεύκου είχαν φτάσει στα καλώδια της ΔΕΗ, γι’ αυτό επενέβη το συνεργείο της.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button