ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πόθεν έσχες Μαραβέλια: Απόλυτα επιτυχής η πρόβλεψη του “Καζαμία” της εφημερίδας μας

Ο “Σατιρικός Καζαμίας 2013” χάρισε στην εφημερίδα μας τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της, στα 9 χρόνια της παρουσίας της στην πόλη. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, με πρώτη είδηση την δημοσίευση του πόθεν έσχες του δημάρχου, μέσα στον Ιανουάριο. Και, ω του θαύματος, πριν στεγνώσει το ηλεκτρονικό μελάνι μας, ο Δ. Μαραβέλιας δημοσίευσε πράγματι το πλήρες πόθεν έσχες του, ενέργεια που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια!

Η πρόβλεψή μας για τον μήνα Ιανουάριο ήταν η εξής:

Ιαναουάριος

  • Η δημοτική αρχή ρολάρει απροβλημάτιστα. Μάλιστα ο δήμαρχος υποδέχεται το νέο χρόνο με μια επική επικοινωνιακή αντεπίθεση: δημοσιεύει το πόθεν έσχες του! Πρώτη, όπως πάντα, πληροφορείται το νέο η Ελένη Καμπόλη, η οποία σπεύδει στο κομμωτήριο για να υποδεχτεί πανέτοιμη το μεγάλο πολιτικό event. Η Ελευθερία Τοκατλίδη, αν και “του περιβάλλοντος”, δεν παίρνει μυρωδιά και βγαίνει αχτένιστη στα πλάνα του CNN από το Δημαρχείο. Απαρηγόρητη παίρνει τη μαμά της τηλέφωνο να παραπονεθεί. Ο Τάσος Βουρλούμης δηλώνει στο Mega: “Ο Μαραβέλιας είναι μεγάλη πολιτικούρα!” (κατά το “παιχτούρα”, “δεκαοχτούρα” κ.τ.ό.). Μετά από αυτές τις συνταρακτικές πολιτικές εξελίξεις η δημοτική αρχή πάει για την τρίτη σερί νίκη της.
  • Η ανεργία αυξάνεται διαρκώς και χτυπάει το 40%. Ο Δ. Τσατσαμπάς ξαναπαραιτείται από το ΠΑΣΟΚ. 
  • Δεκαπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη και καταργούνται κάθε είδους απαλλαγές και εκπτώσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εκτός από: α) παραμένοντες σε πλήρες κώμα άνω της πενταετίας, β) εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, κάναμε διάνα! Και ασφαλώς η επιτυχία πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά στην μεταφυσική ικανότητα του “Χαϊδαριού Σήμερα” να προβλέπει το μέλλον και όχι στην απελπισία του δημάρχου, που σκέφτηκε: “Ωχ, ξαναρχίζουν πάλι το σήριαλ  με το πόθεν έσχες μου, ποιος τους αντέχει! Μήπως καλύτερα να το δημοσιεύσω, να πάει στο διάβολο;”. Τώρα, γιατί δεν το δημοσίευε τόσο καιρό “άγνωσται αι βουλαί”… Ίσως δεν είχε την προβλεπτική ικανότητα ότι θα το προβλέψει ο Σατιρικός Καζαμίας…
Ελπίζουμε ότι δεν θα ξεσπάσει και η επικοινωνιακή αντεπίθεση της δημοτικής αρχής, που αναφέρουμε στην πρόβλεψη του Ιανουαρίου, αλλά και δεν θα δεκαπλασιαστούν τα δημοτικά τέλη (εδώ ισχύει το “σκάσε βρωμόστομε!”).
Όποιος θέλει να έχει, λοιπόν, πιο ολοκληρωμένη εικόνα για όλα όσα θα συμβούν στο Χαϊδάρι κατά το έτος που διανύουμε, μπορεί να διαβάσει τον πλήρη “Σατιρικό Καζαμία 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση” στο http://xaidarisimera.gr

 

Γελοιογράφος

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button