ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση!

Ο πάντα επίκαιρος Σατιρικός Καζαμίας 2013

Ιανουάριος

Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση! 2
Χίλια μπράβο μου! Δημοσίευσα το πόθεν έσχες μου!
  • Η δημοτική αρχή ρολάρει απροβλημάτιστα. Μάλιστα ο δήμαρχος υποδέχεται το νέο χρόνο με μια επική επικοινωνιακή αντεπίθεση: δημοσιεύει το πόθεν έσχες του! Πρώτη, όπως πάντα, πληροφορείται το νέο η Ελένη Καμπόλη, η οποία σπεύδει στο κομμωτήριο για να υποδεχτεί πανέτοιμη το μεγάλο πολιτικό event. Η Ελευθερία Τοκατλίδη, αν και “του περιβάλλοντος”, δεν παίρνει μυρωδιά και βγαίνει αχτένιστη στα πλάνα του CNN από το Δημαρχείο. Απαρηγόρητη παίρνει τη μαμά της τηλέφωνο να παραπονεθεί. Ο Τάσος Βουρλούμης δηλώνει στο Mega: “Ο Μαραβέλιας είναι μεγάλη πολιτικούρα!” (κατά το “παιχτούρα”, “δεκαοχτούρα” κ.τ.ό.). Μετά από αυτές τις συνταρακτικές πολιτικές εξελίξεις η δημοτική αρχή πάει για την τρίτη σερί νίκη της.
  • Η ανεργία αυξάνεται διαρκώς και χτυπάει το 40%. Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς ξαναπαραιτείται από το ΠΑΣΟΚ.
  • Δεκαπλασιάζονται τα δημοτικά τέλη στο Χαϊδάρι και καταργούνται κάθε είδους απαλλαγές και εκπτώσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εκτός από: α) παραμένοντες σε πλήρες κώμα άνω της πενταετίας, β) εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Φεβρουάριος

  • Για να τονώσει τον αριθμό των μελών της η νεοσύστατη Κοιν.Σ.Επ. “Ακτίνα” ανεβάζει στην πρώην ΝΕΛΕ την παράσταση “Μπεν Χουρ”, ελπίζοντας ότι θα γράψει τους κομπάρσους για μέλη της. Πράγματι, γράφονται 14.000 νέοι συνεταιριστές, οπότε ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Χρυσομάλης νοικιάζει και το απέναντι κτήριο του Πράκτικερ και του Μαρινόπουλου για τις ανάγκες του Πνευματικού Κέντρου Χαϊδαρίου. Ο δήμαρχος αναλαμβάνει στα εγκαίνια να κόψει την κορδέλα, αλλά κόβει και το δάχτυλο τού Μάριου Λιακόπουλου, που την κρατούσε χωρίς ίχνος δουλικότητας. Ο Ηλίας Περιμένης αντί για σουλφαμιδόσκονη του ρίχνει επίτηδες αλάτι και, μόλις ακούγεται η σπαρακτική κραυγή του αντιδημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι -όλοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών- χειροκροτούν, γιατί νομίζουν ότι η δραματική παράσταση “Μπεν Χουρ” έχει αρχίσει.
Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση! 4
Μα τι άσχετοι…
  • Σοκ στην κοινή γνώμη του Χαϊδαρίου! Μετά τα γεγονότα στο πρώην Πράκτικερ, απογοητευμένος από το πολιτιστικό επίπεδο των συμβούλων του, ο ευρωπαϊκού “αέρα” Δ. Μαραβέλιας ανακοινώνει ότι αλλάζει υπηκοότητα και γίνεται Γερμανός, ώστε να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα στο Βούπερταλ, που έχει ικανή μανιάτικη παροικία και, κυρίως, δεν έχει Ελένη Καμπόλη.

Μάρτιος

  • Ο γλύπτης Χάρης Λαλές, αναλαμβάνει για λογαριασμό της Κοιν.Σ.Επ. “Τέχνη Δυτικά της Όχθης” να διακοσμήσει με μαρμάρινα γλυπτά -πατριωτικού πάντα περιεχομένου- την πλατεία του νέου Δημαρχείου. Επί εβδομάδες ολόκληρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Νίκος Παναγιωτάτος τού ποζάρει ακίνητος σε όλες τις γωνιές του παροαυλίου με το ελληνοπρεπές ταμπεραμέντο του. Όταν το σύμπλεγμα του Λαλέ ολοκληρώνεται, αποκαλύπτεται ότι ο περιβάλλων χώρος έχει γεμίσει στρουμφάκια.
  • Η ανεργία φτάνει στο 60%! Ο Τσατσαμπάς ξανα-ξαναπαραιτείται από το ΠΑΣΟΚ μη μείνει καμιά αμφιβολία.
  • Οι άνεργοι τριγυρνάνε άσκοπα και δημιουργούν συνωστισμό στα πεζοδρόμια. Η δημοτική αρχή, που δεν ανέχεται την παραμικρή δυσλειτουργία στην πόλη, επιβάλλει ελάχιστο όριο ταχύτητας πεζών 50 χλμ/ώρα και μοιράζει αφειδώς πρόστιμα. Για τον ίδιο λόγο απαγορεύεται η άσκοπη παραμονή στις πλατείες. Μόνο σε καφετέριες και μπαρ μπορούν να περνούν την ώρα τους οι άνεργοι, με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν τα κέρδη τών καταστημάτων και να αρχίσουν να ξεπληρώνονται τα παλιά χρέη τους στο Δήμο. Μετά από αυτά, ο Δήμος Χαϊδαρίου λύνει το οικονομικό του πρόβλημα.

Απρίλιος

  • Η δημοτική αρχή κλείνει τον ένα βρεφονηπιακό μετά τον άλλο, ελπίζοντας ότι επιτέλους οι μαμάδες και οι μπαμπάδες θα αφήσουν τις κωλοδουλειές τους για να δείξουν λίγο γονεϊκό ενδιαφέρον στα μωρά τους. Η αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Ελήνη Καμπόλη, για να απαλύνει τις εντυπώσεις, δεσμεύεταιδημόσια ότι για κάθε βρεφονηπιακό που θα κλείνει η Ελευθερία, αυτή θα χτίζει από τα θεμέλια έναν καινούργιο!
Σατιρικός Καζαμίας 2013
Τι πράμα κι αυτό… Πιο εύκολα χτίζεις βρεφονηπιακούς στο Χαϊδάρι, παρά τους κρατάς ανοιχτούς!
  • Η Κοιν.Σ.Επ. Βρεφονηπιακών Σταθμών φέρνει Ρουμάνες καθαρίστριες και Ρωσίδες τροφούς. Άμεσα ο Σύλλογος των ΚΑΠΗ ζητά και πετυχαίνει συγχώνευση. Δημιουργείται έτσι το μεικτό κοινωνικό σχήμα “ΒΡΕΦΟΚΑΠΗ”. Οι μπαρμπάδες χάνονται από τα καφενεία και παίζουν όλη μέρα τις Ρωσίδες στα γόνατά τους. Έτσι εξαφανίζονται αρθριτικά, μυαλγίες και προστατίτιδες. Η ρηξικέλευθη μάνατζερ της νέας επαναστατικής κοινωνικής δομής, Ελευθερία Τοκατλίδη, πουλάει το νόου χάου στο ασφαλιστικό σύστημα της αποτυχημένης Νορβηγίας, όπου οι παππούδες ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούν να συρθούν. Μετά από αυτά, σώζονται για μια ακόμη φορά τα οικονομικά του Δήμου.
  • Ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι το διαπλεκόμενο “Χαϊδάρι Σήμερα” κάνει μηνύσεις κατά των άλλων εφημερίδων της πόλης για να τις κλείσει, καθώς και ότι χρησιμοποιεί προσωπικό τού Δήμου για να κάνει τις δουλειές του. Εξοργισμένος ο Σταύρος (“Ψυχάρης”) Μπαλοδήμας τον παίρνει τηλέφωνο και του λέει ότι τα έχει κάνει σκ…τά. “Εντάξει ρε Σταύρο, ένα λαθάκι κάναμε… Με έχουνε φάει οι σκοτούρες…” του απαντάει ο εξαντλημένος δήμαρχος και πάει στο “Γραμματόσημο” για έναν καφέ. Εκεί, κάτω από την σόμπα πτηνοτροφείου, τον παίρνει ένας λυτρωτικός υπνάκος και ονειρεύεται γλυκά γλυκά ότι έχει διορίσει όλους τους ψηφοφόρους του Θεοφίλη και ότι αυτός τον έχει αφήσει πια ήσυχο. Κάτι τέτοιες στιγμές ξέφρενης δραστηριότητας τού χαρίζουν το προσωνύμιο “Δημήτρης ο εργατικός”.

Μάιος

  • Φτάνει το Πάσχα. Τον Επιτάφιο της Αγίας Παρασκευής κρατούν τα αγαπημένα δασιωτόπουλα Μάριος Λιακόπουλος και Κίμων Φουντούλης. Ο Μαραβέλιας αφρίζει από τη διαφαινόμενη ανίερη πολιτική συμμαχία. Ωστόσο, το Μεγάλο Σάββατο ο Φουντούλης μηνύει τον εαυτό του για υπέρβαση Ορίου Ταχύτητας Επιταφίου, ενώ ο Λιακόπουλος ορκίζεται στον παπα-Θεοχάρη ότι δεν το έκανε για το χαρτζικίλι -μάρτυς του κι ο Αποστόλης ο Θεοφίλης.
Σατιρικός Καζαμίας 2013
H Λίλη εν ώρα “εργασίας”.
  • Τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα που εγκαταλείπονται από τα αφεντικά τους, λόγω κρίσης, στην περιοχή της Αφαίας. Τα φροντίζει όλα ο κυνόφιλος Γιώργος Τερζάκης, που πειραματίζεται για τη δημιουργία νέας ράτσας. Φτιάχνει το υβρίδιο “ελληνικός σαλονιού” με εντελώς ιδιαίτερες χάρες: δεν κουνάει ρούπι από τον καναπέ, ακούει μόνο Βασίλη Τερλέγκα και τρώει αποξηραμένες γαρδένιες πίστας. Ο Τερζάκης χαρίζει την πατέντα στον Δήμο, που φτιάχνει σκυλοτροφείο στην πλατεία Ηρώων και με τα έσοδα από τις τρελές πωλήσεις (προμοτάρει ο Τρύφων Σαμαράς, προσωπικός κομμωτής του Μ. Λιακόπουλου) σώζει οικονομικά τον Δήμο.
  • Ο Δήμος προχωρά σε παραγωγικές τομές και το Χαϊδάρι αλλάζει όψη. Εντάσσονται, λοιπόν, στο ΕΣΠΑ η υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών, του Δημαρχείου και του Προφήτη Ηλία. Χιλιάδες άνεργοι βρίσκουν δουλειά. Η επιτυχία του προγράμματος ενθουσιάζει τα στελέχη της δημοτικής αρχής, που εντάσσουν και την ανέγερση πέντε ακόμη νέων Δημαρχείων στην πόλη, ώστε να στριμωχτούν οι συμβασιούχοι του κοινωνικού προγράμματος “ένας μόνιμος απολύεται, δέκα συμβασιούχοι μέσω ΜΚΟ προσλαμβάνονται”

Ιούνιος

  • Ο Δήμαρχος καλεί τον καλό του φίλο Χανς Φούχτελ να εγκατασταθεί στο Παλατάκι. Οι Χαϊδαριώτες αντιλαμβάνονται πως ισχύει αυτό που λένε ότι “αν δεν πας εσύ να συναντήσεις το πεπρωμένο σου, θα έρθει αυτό να σε βρει”. Συγκινημένος ο δήμαρχος δωρίζει στον Φούχτελ το χρυσό κλειδί της πόλης και μαζί το “Μπλοκ 15” στο Στρατόπεδο, μπας οι Γερμανοί, με την παροιμιώδη αποτελεσματικότητά τους, χτίσουν επιτέλους το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Αυτοδικαίως ο Κώστας Φωτεινάκης χρίζεται πρόεδρος των “Friends of Monumenta” και η Siemens μπαίνει μεγάλος χορηγός τού νέου Μουσείου. Ο (ολίγον συμπολίτης μας) Κώστας Μητσοτάκης κατασυγκινείται και χαρίζει την επάργυρη καραβάνα του από την Αντίσταση, καθώς και έναν τιμημένο λεμονοστίφτη (κειμήλιο από την χρυσή εποχή της Ντόρας). 5.000.000 Γερμανοί προσκυνητές έρχονται στο Μουσείο για να θυμηθούν τα κατορθώματα των παππούδων τους και τα έσοδα σώζουν τα οικονομικά του Δήμου. Με νέα κουράγια ο Φούχτελ φουλάρει τη δουλειά του για το καλό της Ελλάδας.
  • Το Χαϊδάρι αδελφοποιείται με την Αντίς Αμπέμπα και η αιθιοπική επισιτιτιστική βοήθεια σώζει τα παιδιά στα σχολεία της πόλης. Ο Κυριάκος Ντηνιακός θεωρεί ηθική υποχρέωσή του να στείλει δώρο στον δήμαρχο της αφρικάνικης πόλης την αυτοβιογραφία του, που έχει τίτλο “Η ζωή μου με τον καλύτερο Έλληνα δήμαρχο ever“.
  • Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 75% στο Χαϊδάρι. Καταχαρούμενη η Τοπική Επιτροπή ανακοινώνει ότι γράφτηκαν ακόμη 8 μέλη και έτσι, τώρα πια που έγιναν 148, μερικά μέλη του Δ.Σ. μπορούν να μην ανήκουν στις ίδιες οικογένειες, ώστε να έχει χρόνο καμιά συντρόφισσα να μαγειρεύει την Κυριακή. Τα πράγματα πάνε καλά και οι σύντροφοι προχωρούν σε νέα κατάληψη με έντονο κοινωνικό πρόσημο: Πρώην “Athens Queens”! Οργανώνονται εναλλακτικά μαθήματα αργεντίνικου αυτοερωτισμού, καθώς και οικολογικής ιατρικής με βεντούζες. Επίσης, ομαδική ψυχολογική υποστήριξη ανέργων με ταβλοθεραπεία, όπου τα μέλη τής οργάνωσης κάθονται πάντοτε να χάνουν, για να τονώνουν το ηθικό των πονεμένων συνανθρώπων μας.

Ιούλιος

  • Ο Κώστας Ασπρογέρακας κάνει πράξη το όνειρο της ζωής του: Ιδρύει παγκόσμιο fun club τού ερμηνευτή Μπάμπη Γκολέ. Μόλις αναρτάται στο yοutube το Ταμπαχανιώτικο ζεϊμπέκικο (ο Ασπρογέρακας κάνει τη δεύτερη φωνή), σαρώνεται το ρεκόρ χτυπημάτων τού Κορεάτη με το gangnam style. H Lady Gaga που αντιλαμβάνεται αμέσως τη νέα τάση, ντύνεται ρεμπέτης και εμφανίζεται απροειοδοποίητα στην ταβέρνα του Μπέμπη στο Δαφνί, όπου και χορεύει με 60μελές μπαλέτο (guest η Έφη Θώδη) μέσα στην ψησταριά. Το MTV ανακηρύσσει τον Κ. Ασπρογέρακα “ατζέντη της χρονιάς”, αλλά αυτός δεν παρουσιάζεται στην τελετή απονομής, γιατί συντάσσει κοινή επιστολή διαμαρυρίας με τον Δ. Τσατσαμπά, καθώς “η Gaga δολίως εξευτέλισε τη ρετσίνα και το κοκινέλι, μα και τα γαρδουμπάκια μαζί”.
  • Αχάριστος απολυμένος του Δήμου φωνάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο: “δήμαρχε, εσύ τα έφαγες!” Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κέντρης, που επί χρόνια δεν βαριόταν να υπερασπίζεται, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν, την ηθική ακεραιότητα του δημάρχου, ορμάει να φρονιματίσει τον ασεβή, όπως άλλωστε θα έκανε κάθε διδάκτορας της θεολογίας. Ο άνεργος καταλαβαίνει το απαράδεκτο ολίσθημά του, τα γυρνάει και δηλώνει ότι εννοούσε πως ο δήμαρχος είχε φάει τα μούσμουλα από τον κήπο της μάνας του, όταν ήτανε παιδάκι.
  • Μονοδρομούνται όλοι οι δρόμοι του Χαϊδαρίου και με ειδικό μυστικό αλγόριθμο που ανακαλύπτει ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διαστημικών Εφαρμογών και Δικτύων, Αποστόλης Θεοφίλης, αλλάζει απροειδοποίητα η φορά τους ανά δέκα λεπτά. Η Δημοτική Αστυνομία καραδοκεί και γράφει επιτόπου τους ασυνείδητους οδηγούς -ελληνάρες πάντα, σα δε ντρέπονται! Για μια ακόμη φορά σώζεται το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, χωρίς να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.
  • Ο πνιγμένος στη δουλειά δήμαρχος φεύγει για ολιγοήμερα μπάνια μέχρι τον Οκτώβριο.

Αύγουστος

Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση! 12
Τώρα που στρωθήκαμε στη δουλειά, τελειώσανε τα σκουπίδια
  • Η νεοσύστατη Κοιν.Σ.Επ. Σκουπιδιών Χαϊδαρίου με την επωνυμία “Δουλεύω και μετά τις 9 το πρωί”, χρεοκοπεί και ζητάει άμεση επανακρατικοποίηση. Αιτία ότι δεν υπάρχουν σκουπίδια, αλλά και όσα ξεμυτάνε τα κλέβουν στο πιτς φιτίλι οι επιτήδειοι γείτονες. Έτσι εξηγείται και το κύμα αιτήσεων στο Δήμο για να έρθουν οι κάδοι μπροστά στα μπαλκόνια των δημοτών. Όσοι το καταφέρνουν, γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι γιατί είναι φως φανάρι πως έχουν δόντι στη δημοτική αρχή. 
  • Καταρρέει γέφυρα της Αττικής Οδού και η κίνηση πλημμυρίζει τη Λεωφόρο Αθηνών. Στα φανάρια συγκεντρώνονται πλήθη δημοτών που πλένουν τζάμια, πουλάνε σταυρουδάκια, παναγίτσες, πήλινα αναμνηστικά που γράφουν  “i love Xaidari” κτλ. Η δημοτική αρχή, που πιάνει πουλιά στον αέρα, πενταπλασιάζει τα φανάρια στην επικράτεια του Χαϊδαρίου. Η ανεργία στην πόλη προσωρινά περιορίζεται και ο δήμαρχος τιμάται από τον ΟΟΣΑ με το οικονομικό βραβείο “Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης”. Στην ίδια τελετή ανακηρύσσεται “σιωπηλός άνδρας της χρονιάς” ο Νίκος Παναγιωτάτος.
  • Η ανεργία φτάνει το 75%. Σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχούν 10 άνεργοι. Κάθε πρωί, λοιπόν, ομάδες ανέργων με την καθοδήγηση του ΠΑΜΕ πάνε και φέρουνε στη δουλειά του όποιον εργάζεται ακόμα, μην πάθει τίποτα στο δρόμο και καταρρεύσουνε τα ταμεία.

Σεπτέμβριος

  • Η Perrier SA καταθέτει πρόταση εξαγοράς του Κολυμβητηρίου Χαϊδαρίου έναντι 10 δισ. ευρώ! Μυστικές σεισμικές έρευνες έδειξαν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας κάτω από την πισίνα είναι γεμάτος θαυματουργό χλωριωμένο νερό “του Χαϊδαριού” (βλέπε και “Καματερού”), από την πολύχρονη διαρροή εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Ο δήμαρχος ανακηρύσσει ΑΟΖ το οικόπεδο Κορυτσάς – Αγ. Στρατοπέδου – Λ. Αθηνών και το μοσχοπουλάει στους Γάλλους. Αυτή τη φορά, χάρη στην άοκνη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τις διαρροές, σώζονται τα οικονομικά όχι μόνο του Δήμου, μα και της χώρας ολόκληρης!
Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση! 14
Ο τερματοφύλακας του επόμενου αντίπαλου μετράει τα γκολ που θα φάει.

Μετά την πώληση της κεντρικής πισίνας, η Κοιν.Τσ.Επ. Κολυμβητηρίου “Βουτιά στα τάληρα” κρατάει μόνο τα δικαιώματα της μικρής πισίνας, όπου αποφασίζει να εκθρέψει χέλια. Το νέο μαθεύεται γρήγορα και γεροντοκόρες από όλη την Αθήνα γράφονται για τεχνική κολύμβηση στη χελοπισίνα Χαϊδαρίου. Τα πονηρά γελάκια τους φτιάχνουν το κέφι των δημοτών, ενώ τα έσοδα από τις συνδρομές ξανασώζουν το Χαϊδάρι. Ο Δήμος οργανώνει δημοτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5 και χάρη στα κονέ του δημάρχου καταφέρνει να το εντάξει στο στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τα νταβραντωμένα γερατειά των “ΒΡΕΦΟΚΑΠΗ” νικούν τον ανανεωμένο ΑΟΧ Χαϊδαρίου με 4-0 και στέλνουν όλη την Ευρώπη στον κουβά. Όμως το μισό Χαϊδάρι έχει παίξει άσο με απόδοση 35 και το οικονομικό πρόβλημα της πόλης λύνεται οριστικά.

  • Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται και παρατηρεί επί ώρες εκστατικό κάτι αξιοπερίεργο σε παρτέρι του πεζόδρομου της Καραϊσκάκη, γωνία με Πλαστήρα. Η εφημερίδα μας σπεύδει να καταγράψει το γεγονός και διαπιστώνει την αιτία που κάνει τους συμπολίτες να έχουν μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο: Στο παρτέρι έχει φυτρώσει ένα τόσο δα λουλουδάκι! Όλοι αναρωτιούνται ποιος έκανε ένα τέτοιο θαύμα στο Χαϊδάρι. Η απορία δεν αργεί να λυθεί: Μια κουτσουλιά πέφτει από το πεύκο και όλοι γυρνούν τα βλέμματα ψηλά. Η δεκαοχτούρα είναι ο “κηπουρός”… Με τέτοια παραγωγικότητα, μπορούμε να εξάγουμε λουλούδια στην Ολλανδία!

Οκτώβριος

  • Η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται ότι μετά την ιδιωτικοποίηση των πάντων δεν υπάρχει τίποτε για να διοικήσει. Αυτοανακηρύσσεται λοιπόν σε Κοιν.Τσ.Επ. με το όνομα “Έντιμοι διαχειριστές” και κυκλοφορεί Δελτίο Τύπου όπου αναφέρει ότι κοινωνικοποιεί τα μέσα παραγωγής της εξουσίας του Δήμου. Ο Γενικός Τάκης Γρηγοράκος αντιλαμβάνεται αμέσως την επικοινωνιακή πατάτα και βάζει το δήμαρχο να “τα μαζέψει”, διότι υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγήσει ο πάντα καχύποπτος κωλοδημότης (που άλλο δεν κάνει από το να απαξιώνει το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής) και να νομίσει ότι πίσω από τον όρο “μέσα παραγωγής της εξουσίας” κρύβονται μίζες, προμήθειες, αρπαχτές, 10%, 20% κτλ. Η σωτήρια παρέμβασή  του την υστάτη ώρα σώζει  το κύρος της διοίκησης του Δήμου.
  • Οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου ημερίδα για την ανάλυση της εισήγησης του Π.Γ. της Κ.Ε. για τη θέση του κόμματος μπροστά στην επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τους παίρνει όλους ο ύπνος και το πρωί η καθαρίστρια τους βρίσκει αταλάντευτους στις θέσεις τους.  

Νοέμβριος

  • Η Εστία Κρητών Χαϊδαρίου διοργανώνει παράνομες βραδιές απόσταξης “eco – ρακής” 190 οκτανίων. Οι αμύητοι διδάσκονται την τέχνη να παράγουν βιοκαύσιμα που δεν χαλάνε τις μηχανές -μόνο το συκώτι έχει ένα προβληματάκι. Πάντως το ζήτημα της θέρμανσης λύνεται οριστικά και όλο το Χαϊδάρι κυκλοφορεί μέσα στο καταχείμωνο εντελώς κοντομάνικο.
Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση! 16
Επιτυχημένος Ανωδασιώτης επιδεικνύει την τρέλα της εποχής, που ακούει στο όνομα “kremmyda”
  • Πενία τέχνας κατεργάζεται. Οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι του Άνω Δάσους, εμπνευσμένοι από τα πολύτιμα μαθήματα απόσταξης της Εστίας Κρητών, εντοπίζουν “φλέβα χρυσού” στις πλαγιές του Ποικίλου. Συγκεκριμένα, μαζεύουν τις αγριοκρεμμύδες που φυτρώνουν κατά χιλιάδες στο βουνό και τις περνάνε από παράνομα αποστακτήρια στα αμέτρητα νόμιμα υπόγεια της περιοχής, όπου σε τρεις μήνες φτιάχνουν malt ουίσκι εικοσαετίας! Το ποτό εξάγεται μαζικά στη Ρωσία, με τη μεσολάβηση του ηγουμένου Εφραίμ. Με τον φόρο οινοπνεύματος που επιβάλει στη ζούλα η δημοτική αρχή, σώζονται για μια ακόμη φορά τα οικονομικά του Δήμου.

Δεκέμβριος

  • Όλα πάνε ρολόι. Οργασμός εργασίας από τον δήμαρχο που οργώνει τις γειτονιές για να λύσει τα προβλήματά τους, η ανεργία στο Χαϊδάρι κινείται πια στο -15%, το Catty Sark χτίζει ακόμα τρεις ορόφους για να χωράνε οι πελάτες, το “Πέστο κι έγινε” καθιερώνει παγκοσμίως τη γυμναστική “tsifteteli”, που σαρώνει τη ζούμπα και το pilates. Ο Δήμος προσλαμβάνει και τους απολυμένους του Ριζοσπάστη, με τη μεσολάβηση του Μιχάλη Σελέκου. Το κόμμα τον διαγράφει σαν οπορτουνιστή, επειδή ρίχνει στα νύχια της μπουρζουαζίας τούς αθώους ανέργους. Ο Σελέκος προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ, οι παλιοί σύντροφοι Βίτσας, Ξυνογαλάς και Σπηλιόπουλος των σηκώνουν στους ώμους και τον εκλέγουν βουλευτή.
  • Οι Πολίτες σε Δράση, η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και ο “Ιστός” κάνουν διευρυμένη συνέλευση, όπου παρευρίσκονται 7-8 άτομα, για τη διαμόρφωση κοινής στάσης στο πρόβλημα της αριστερής οπτικής απέναντι στις σύγχρονες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης. Χωρίζονται στα οχτώ και μετά από 32 ώρες ενδο-ιδεολογικής αντιπαράθεσης το διαλύουν, γιατί δεν θυμούνται το λόγο σύγκλισης της συνέλευσης. Εκνευρισμένοι πάνε στου Καρυδάκη για μπακλαβά, όπου ξανατσακώνονται για το αν ο καλύτερος γίνεται με καρύδι ή αμύγδαλο. Εκείνη τη στιγμή, στο πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί, Πακιστανός λαχειοπώλης δίνει ένα ευρώ σε αλβανάκι που παραπατάει από την πείνα, για να αγοράσει τυρόπιτα.
  • Τα αμέτρητα ταξίδια του δημάρχου στις Βρυξέλλες και η βοήθεια του Φούχτελ πιάνουν τόπο: Ανατίθεται στο Χαϊδάρι το κοινοτικό πρόγραμμα “Πράσινη πόλη για την αειφόρο ανάπτυξη”, συνοδευόμενο από επιχορήγηση 3 δισ. ευρώ! Όμως τα στελέχη του της δημοτικής αρχής μαθαίνουν ότι δεν προβλέπονται διορισμοί πενταμηνιτών συμβασιούχων και παθαίνουν ντελίριο. Λένε στον δήμαρχο να στείλει τους ηλίθιους Ευρωπαίους από κει που ήρθανε, “κι όσο για τον αειφόρο να τον βάλουν εκεί που ξέρουν”!

Το “Χαϊδάρι Σήμερα“, με ανάμεικτα συναισθήματα, διαπιστώνει πως “όλα τριγύρω αλλάζουνε, μα όλα τα ίδια μένουν”.  Παρόλα αυτά, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button