ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο ΟΣΚ “κάνει παπάδες” στα σχολεία μας… ενώ υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι φέρεται ο πρόεδρός του!

 

Μια πολύχρονη εκκρεμότητα στον εκπαιδευτικό χώρο τής πόλης μας λύθηκε με την ολοκλήρωση τής κατασκευής του κτηρίου του 4ου Λυκείου, στη Γρηγορούσα. Παράλληλα, ο Οργανισμός Σχολικών κτηρίων εκτελεί έργο ριζικής αναβάθμισης σχεδόν σε όλα (!) τα δημοτικά σχολεία τής πόλης μας. Είναι τέτοιας έκτασης οι παρεμβάσεις στον κτηριακό και διδακτικό εξοπλισμό, ώστε μπορούμε να μιλάμε για νέο “εκπαιδευτικό τοπίο στο Χαϊδάρι”. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ είναι ο Χαϊδαριώτης μηχανικός, Ηρακλής Δρούλιας, τον οποίο πληροφορίες μας φέρουν ως υποψήφιο δήμαρχο.

Κεντρική είσοδος

Το νέο 4ο Λύκειο


Επί πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Γρηγορούσας και ο Δήμος πίεζαν, χωρίς αποτέλεσμα, για την ανέγερση κτηρίου για το 4ο Λύκειο, ώστε να τερματιστεί η συστέγαση με το γυμνάσιο τής περιοχής. Το έργο δρομολογήθηκε επιτέλους πέρυσι και αποπερατώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Θα παραδοθεί για τη φετινή σχολική χρονιά στην εκπαιδευτική κοινότητα, πιθανόν και εντός του Σεπτεμβρίου. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις αρχές της βιοκλιματικής λειτουργίας και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 9 αίθουσες εργαστηρίων, ξένων γλωσσών, φυσικών επιστημών, πληροφορικής, σχεδίου – αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, χώρους διοίκησης και βοηθητικούς χώρους.

Εκτεταμένη αναβάθμιση στα δημοτικά σχολεία 

Νέα χρώματα και δάπεδο στο αίθριο του
11ου Δημοτικού σχολείου, στο Δάσος

Το νέο λυκειακό κτήριο δεν είναι το μόνο έργο του ΟΣΚ στο Χαϊδάρι αυτή τη στιγμή. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα τεράστιο πρόγραμμα εκτεταμένης αναβάθμισης στα κτήρια όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης (πλην του 2ου Δημοτικού), που αφορούν όχι μόνο κτηριακές υποδομές, αλλά και σημαντικό διδακτικό εξοπλισμό. Το ύψος του προϋπολογισμού για κάθε σχολείο υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ!

Επισκεφθήκαμε σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το 11ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών. Είδαμε έναν οργασμό δουλειάς από διαφορετικά συνεργεία, που αποπερατώνουν διάφορες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, βάφτηκε ολόκληρο το σχολείο, εφαρμόστηκε νέο δάπεδο στο αίθριο και την αίθουσα τελετών, τοποθετήθηκαν ντουλάπες σε όλες τις αίθουσες και νέα γραφεία στην αίθουσα πληροφορικής, ανακαινίστηκε πλήρως η κουζίνα για τις ανάγκες του ολοήμερου, άλλαξαν οι πόρτες εισόδου, χτίζεται καλαίσθητη πέργκολα στο προαύλιο κτλ.

Το κυριότερο, μπήκαν διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και προτζέκτορες, ενώ θα γίνει και ειδικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των δασκάλων στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που τους παρέχονται για τη διδασκαλία.

Ο ΟΣΚ "κάνει παπάδες" στα σχολεία μας... ενώ υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι φέρεται ο πρόεδρός του! 1

Και… οσμή δημοτικών εκλογών!

Ηρακλής Δρούλιας

Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία τής πόλης μας, γεγονός που τα αναβαθμίζει αισθητικά, ώστε να υπάρχει πιο φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές, αλλά τα προικίζει και με νέες εκπαιδευτικές ικανότητες.

Δεν αποτελεί άσχετο γεγονός ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του ΟΣΚ, Ηρακλής Δρούλιας είναι συμπολίτης μας. Τέτοιας έκτασης πρόγραμμα και για τόσα πολλά σχολεία ταυτόχρονα δεν υλοποιείται σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας.

Μάλιστα ο κ. Δρούλιας φέρεται ως υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας το αξίωμα του δημάρχου στο Χαϊδάρι. Πάντως οι συνυποψήφιοί του για το ίδιο αξίωμα δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός της διάχυσης τόσο μεγάλων κονδυλίων του ΟΣΚ στην πόλη μας, παραπονούμενοι ότι ο Η. Δρούλιας αξιοποιεί την κορυφαία θέση του σε δημόσιο φορέα που διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια για να “στρώσει χαλί στον εαυτό του, προκειμένου να εισέλθει στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου”.

Κατασκευή πέργκολας στο προαύλιο του 11ου Δημοτικού 

Το συνολικό έργο του ΟΣΚ

Κατά τις δημοπρατήσεις των έργων δόθηκαν από τους
εργολάβους εκπτώσεις ακόμη και 50%, με αποτέλεσμα
το κόστος υλοποίησης να μειωθεί περίπου
στο μισό του κόστους μελέτης.

Σε χτεσινή παρουσίαση των έργων του ΟΣΚ για τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και του πεναταετούς προγραμματισμού για τα έργα σχολικής στέγης, ο Ηρακλής Δρούλιας δήλωσε: «Το σχολείο του μέλλοντος θα είναι βιοκλιματικό και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες και τα νέα εκπαιδευτικά πρότυπα. Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα σχολικό περιβάλλον που θα αναβαθμίσει την Παιδεία τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε περιεχόμενο».

Έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014 θα έχουν παραδοθεί 20 νέα έργα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι εργασίες αναβάθμισης σε 40 σχολεία και ένα ακίνητο ιδιοκτησίας ΟΣΚ ΑΕ, ενώ έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 προγραμματίζεται η παράδοση 16 νέων έργων. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η αποστολή 23.454 ειδών εξοπλισμού σε 304 σχολικές μονάδες και συνεχίζεται η αποστολή ειδών για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Έως τον Αύγουστο 2013 η ΟΣΚ ΑΕ είχε υποβάλλει για ένταξη στα προγράμματα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ και στο ΕΠΠΕΡΑΑ 91 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 264 εκ.€. Έχει εκδοθεί απόφαση ένταξης για 75 έργα συνολικού προϋπολογισμού 205,2 εκ.€, από τα οποία τα 23 έχουν παραδοθεί, τα 42 είναι υπό κατασκευή, τα 6 είναι σε διαδικασία υπογραφής σύμβασης και τα 4 πρόκειται να δημοπρατηθούν.
Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αθήνα, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και δίνει το έναυσμα για την εφαρμογή του και σε περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Δείγμα των αισθητικών παρεμβάσεων που πραγματοποιεί ο ΟΣΚ στα σχολεία της πόλης μας

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button