ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!

Toυ Θάνου Τζήμερου

Αν οι κομματικές ηγεσίες δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την ιστορία, ίσως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τους θυμίσουν ότι οι διαιρέσεις κι οι αποκλεισμοί ποτέ δεν βοήθησαν καμία χώρα να πάει μπροστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί”. Ποιοι είστε “εσείς”; Και ποιοι είναι “αυτοί”;
Όποιος και να εκλεγεί αύριο, θα χρειαστεί ευρύτατες πολιτικές συναινέσεις, και των πολιτικών, και των ψηφοφόρων. Επειδή τα μαγικά των προεκλογικών υποσχέσεων δεν πιάνουν μετά την κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διδαχθεί από το βατερλώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που αναγκάστηκαν να συνεργαστούν στενά με όσους, με παρόμοια συνθήματα, έριχναν “στο πυρ το εξώτερον”.

Όμως ο πολίτης δεν έχει καμιά διάθεση να στρατολογηθεί σε κάποιο στρατόπεδο μονομάχων. Ούτε να είναι το μπαλάκι του πινγκ – πονγκ που θα τον χτυπάει πότε η απανθρωπιά της ληστρικής φορολόγησης, πότε η απάτη των μαγικών υποσχέσεων. Ο πολίτης ξέρει ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές δεν επανέρχονται στα προ της κρίσης επίπεδα, με έναν νόμο με ένα άρθρο. Ξέρει ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στο χρηματοχώραφο. Ξέρει, επίσης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται από το δαχτυλίδι του γάμου του που πούλησε για να μην τον βάλετε φυλακή, δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη. Και δεν αντέχει άλλο.

Ο πολίτης δεν έχει τίποτε να χωρίσει από τον γείτονά του, που ενδεχομένως ψηφίζει άλλο κόμμα. Αντίθετα, χρειάζεται ο ένας τον άλλον. Γιατί η πολιτική δεν σταματάει στην κάλπη. Τότε αρχίζει. Κι αν υπάρχει μια ελπίδα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της είναι αν εγώ στηρίξω εσένα κι εσύ εμένα. Αν, επιτέλους, καταλάβουμε ότι το “εμείς ή αυτοί” είναι αυτό που μας έφερε εδώ. Και το αντικαταστήσουμε με το “Όλοι μαζί.”

Ο Θάνος Τζήμερος είναι πρόεδρος του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button