ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα!” Ο δαιδαλώδης κόμβος της οδού Ρίμινι

Ούτε 4 ούτε 5 αλλά… 8 ρεύματα κυκλοφορίας  συγκλίνουν στην διασταύρωση της οδού Ρίμινι, λίγο πριν το Αττικό Νοσοκομείο. Ηρακλείτου, παράδρομος Ηρακλείτου, Ρίμινι, Φλούντζη, είσοδοι Στρατοπέδων, δημιουργούν έναν πραγματικά δαιδαλώδη κόμβο. Αποτέλεσμα: “χάνουν τη μπάλα” οι οδηγοί, ειδικά αυτοί που δεν περνούν συχνά από εδώ. Άλυτο πρόβλημα παραμένει και η έλλειψη πεζοδρομίου στην οδό Ρίμινι, προς το Νοσοκομείο.   
Το φανάρι ανοίγει, τα αυτοκίνητα ξεκινούν. Μερικοί οδηγοί κοντοστέκονται στη μέση της διασταύρωσης, δίβουλοι για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλη σήμανση και πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων. Άλλοι μπαίνουν σε λάθος λωρίδα και, μόλις αντιληφθούν ότι βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (!), καταλαμβάνονται από πανικό. “Το βλέπουμε αυτό αρκετές φορές κάθε μέρα και είναι θαύμα που δεν έχει συμβεί πολύ σοβαρό ατύχημα”, μας λέει ο κ. Γιώργος Σακκάς, που διατηρεί κατάστημα πάνω στη διασταύρωση.

 

Ο κόμβος λειτουργεί αρκετά χρόνια με αυτό τον τρόπο, παρόλο που είναι ηλίου φαεινότερο ότι χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια παρέμβαση. Η κίνηση είναι πυκνή, κυρίως κατά τις μέρες εφημερίας του μεγάλου Νοσοκομείου. Επίσης, υπάρχουν τα Στρατόπεδα, η μεγάλη πλατεία με την παιδική χαρά και το ανοιχτό θέατρο του Δήμου. Αρκετοί προτιμούν αυτή τη διαδρομή από το Δάσος προς το Περιστέρι, ακολουθώντας την οδό Πλουτάρχου.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” ζήτησε την γνώμη αξιωματικού της τοπικής Τροχαίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά την άποψή του δεν είναι απαραίτητο κάτι παραπάνω από τη μετατροπή της οδού Φλουντζή σε διπλής κυκλοφορίας, από μονής προς τη Λ. Αθηνών που είναι σήμερα, ώστε να απλοποιηθούν οι κινήσεις των οχημάτων.

Ο κ. Σακκάς, από τη μεριά του, παρατηρώντας την αμηχανία των οδηγών την ώρα που ανοίγουν τα φανάρια, αλλά και τα λάθη που κάνουν, προκρίνει την λύση του κυκλικού κόμβου, που καταργεί τα φανάρια και επιτρέπει την επιλογή ενός από τα 8 ρεύματα κυκλοφορίας με μεγαλύτερη ευχέρεια, αρκεί βέβαια να υπάρξει βελτίωση και της σήμανσης.

Το ρεπορτάζ στο πολυσύχναστο αυτό σημείο δεν θα μπορούσε να κλείσει χωρίς αναφορά και στα προβλήματα των πεζών και συγκεκριμένα όσων κινούνται από και προς το Νοσοκομείο. Εδώ και χρόνια γράφουμε ότι πεζοδρόμιο δεν υπάρχει και ο κόσμος αναγκάζεται να βαδίζει είτε πάνω σε ανώμαλο έδαφος είτε πάνω στο οδόστρωμα. Ως πότε;

Ασταθής ισορροπία στο κράσπεδο, σε μικρή απόσταση από το Νοσοκομείο. Πώς να περπατήσει πάνω στο απίστευτο σκουπιδαριό ή έξω στο δρόμο; Αν ο Δήμος δεν θέλει να κάνει πλακόστρωση, ας ρίξει ένα στοιχειώδες χαλίκι. Την εικόνα τριτοκοσμικής κατάντιας συμπληρώνουν τα επικίνδυνα, σκουριασμένα σίδερα, που προεξέχουν από την προχειρογκρεμισμένη μάντρα. Πόσα χρόνια θα ανέχονται αυτή την αθλιότητα οι τοπικοί άρχοντες; (Το σχόλιο αυτό γράψαμε στην εφημερίδα μας τον Νοέμβριο του 2012. Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτε!) 

 

"Οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα!" Ο δαιδαλώδης κόμβος της οδού Ρίμινι 1
Δεν θα μπορούσε να λείπει και η “παρέμβαση” των συνήθων βλακών, που με αυτοκόλλητα αχρηστεύουν τα σήματα κυκλοφορίας.

 

"Οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα!" Ο δαιδαλώδης κόμβος της οδού Ρίμινι 3
Οδός Ρίμινι. Φυλάξου… Γιατί μόνο από το οδόστρωμα φτάνεις στο Νοσοκομείο… Το ατύχημα καραδοκεί.

 

"Οδηγοί στο αντίθετο ρεύμα!" Ο δαιδαλώδης κόμβος της οδού Ρίμινι 5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ:

Από πού περνάμε; Εικόνες μπανανίας έξω από το Αττικόν, το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Αθήνας

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button