ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΟΧΙ στην παραίτηση Ασπρογέρακα – Φουντούλη, ψηφίζεi το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στην Ελλάδα να παρατείται κάποιος από δημόσια θέση λόγω πολιτικής ευθιξίας, πόσω μάλλον όταν έχει εκλεγεί με τρόπο πανηγυρικό στην πιο μεγάλη ιστορικά επιτυχία της παράταξής του. Στην περίπτωση μάλιστα που μιλάμε για διπλή παραίτηση, όπως των Κώστα Ασπρογέρακα και Κίμωνα Φουντούλη, το θέμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.


Ρεπορτάζ Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι παραιτούνται μετά από έντονες ενδοπαραταξιακές διαδικασίες, που οδήγησαν στην αποδοκιμασία τους από την δημοτική Κίνηση που εκπροσωπούσαν, δηλαδή τους “Πολίτες σε Δράση” (για το ιστορικό τής υπόθεσης διάβασε εδώ και εδώ).

Για τους παραπάνω λόγους, προκαλέσαμε μια άτυπη -φυσικά- ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με το ερώτημα: «Οι κύριοι Ασπρογέρακας και Φουντούλης πρέπει να παραιτηθούν από δημοτικοί σύμβουλοι ή να παραμείνουν στις θέσεις τους»;
 
Οι απαντήσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αρκετοί (και μάλιστα από αντίπαλες παρατάξεις!) τούς έπλεξαν το εγκώμιο για την εικόνα τους στο ΔΣ τα τρία τελευταία χρόνια!
Ιδού οι απαντήσεις:
Φώτης Μαραβέλιας, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, “Καλύτερο Χαϊδάρι”: «Οι κύριοι Ασπρογέρακας και Φουντούλης μού έδωσαν μια πάρα πολύ καλή εικόνα, έμαθα πάρα πολλά από αυτούς, γιατί είναι η πρώτη φορά που εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος, τους σέβομαι, τους αγαπώ, αλλά δεν πρέπει να παραιτηθούν. Πρέπει να παραμείνουν μέχρι το τέλος της θητείας τους».
Μάριος Λιακόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών, “Καλύτερο Χαϊδάρι”:«Εάν ήξερα όλα τα δεδομένα, θα μπορούσα να εκφράσω μία πιο καθαρή άποψη. Ως εκ τούτου μπορεί να πω κάτι το οποίο να είναι όχι επαρκές και να αντίκειται στη δική τους λογική. Προφανώς είναι δυο πολύ καλοί συνάδελφοι, αλλά δεν θα πάρω θέση».
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης, “Καλύτερο Χαϊδάρι”: «Για μένα δεν πρέπει να παραιτηθούν, γιατί είναι συνάδελφοι μάχιμοι, παρά πολύ υπολογίσιμοι και εκλεκτοί, παρότι δεν ανήκουμε στον ίδιο χώρο. Πρέπει να εκλείψουν οι πολιτικές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων. Νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο, αυτοί οι δύο συνάδελφοι!».
Δημήτρης Τσατσαμπάς, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης, “Πρώτα το Χαϊδάρι”: «Είναι θέμα προσωπικό δικό τους η συγκεκριμένη επιλογή. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε μια διαδρομή κοινή τα τελευταία τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορώ να πω πως είχαμε μια πολύ καλή αντιπολιτευτική συνεργασία, από το ρόλο και την ευθύνη που έχουμε στο Δ.Σ. Πάρα πολλές φορές φέραμε θέματα εδώ για τα προβλήματα της πόλης και πάρα πολλές φορές συμπίπτανε οι απόψεις μας. Από ‘κει και πέρα, αυτή η εξέλιξη και οι χειρισμοί της είναι θέματα που αφορούν τους ίδιους και βέβαια τους χώρους οι οποίοι τους στήριξαν.»
Ανδρέας Μποζίκας, πρέοδρος ΑΣΔΑ, “Πρώτα το Χαϊδάρι”: «Ο Κώστας Ασπρογέρακας είναι από τα ιστορικά αυτοδιοικητικά στελέχη στην κοινωνία και την πόλη του Χαϊδαρίου. Ο Κίμων Φουντούλης ήταν πάντα ένας ενεργός πολίτης αυτοδιοικητικά, οικολογικά κτλ. Δεν μπορώ να κρίνω γιατί παραιτούνται, δεν με αφορά. Αυτό μόνο που θέλω να πω ότι είναι πλήγμα για το Χαϊδάρι η παραίτηση των δυο αυτών στελεχών της Αυτοδιοίκησης».

Κώστας Βορέας, Λαϊκή Συσπείρωση: «Δεν μπορώ να πω για κανέναν, γιατί αντέχει ή δεν αντέχει κάτι. Γιατί, για να παραιτηθείς, κάτι δεν αντέχεις. Κάπου έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button