ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αλλού συνωστισμός δημοτικού φωτισμού – αλλού έρεβος… Χαίρε χάος αμέτρητον!

Οδός Μάνης: Οι λάμπες δυο δυο!

Είπα να κρατηθώ και να μην γκρινιάξω και γι’ αυτό, αλλά… δεν τα κατάφερα. Από τη μια, αν το δεις λιγάκι χαλαρά, δεν είναι δα και τρομερό να βάζεις μια κολόνα φωτισμού με φωτοβολταϊκό (πράσινο χρώμα) ακριβώς δίπλα σε μια κολόνα της ΔΕΗ με λάμπα δημοτικού φωτισμού… Μια αστοχία πάντα είναι πιθανό να συμβεί, ρε αδερφέ, όπως αυτή που βλέπετε στην οδό Μάνης…

Από την άλλη όμως, ζόφος… Όταν πέρασα βράδυ από γειτονιές της Αφαίας, στο κομμάτι που συνορεύει με το βουνό, και συνάντησα το απόλυτο σκοτάδι, σκέφτηκα ότι είναι πολύ μεγάλη μ@λ@κία αλλού να βάζεις τις λάμπες δυο -δυο, ενώ άλλες γειτονιές να είναι θεοσκότεινες. Φευ, τα σκότη της Αφαίας δεν ορίστηκε να αντιπαλέψει ούτε μία κολόνα, από το πρόγραμμα των αυτοφορτιζόμενων φωτιστικών.

Αλλού συνωστισμός δημοτικού φωτισμού - αλλού έρεβος... Χαίρε χάος αμέτρητον! 2

Οδός Δήμητρος, Αφαία. Στο τμήμα δίπλα στο βουνό δεν υπάρχει ούτε ίχνος δημοτικού φωτισμού. Οι κάτοικοι είδαν κι αποείδαν με παράπονα στο Δήμο και τελικά φωτίζουν μόνοι τους, όσο μπορούν, το δρόμο. Πώς στο καλό δεν σκέφτηκε ένας από την Τεχνική Υπηρεσία, που επί τόσα χρόνια έλεγαν στους κατοίκους ότι είναι πολύ ακριβή η τοποθέτηση κολονών της ΔΕΗ, να τοποθετηθούν εδώ φώτα με φωτοβολταϊκά από το σχετικό πρόγραμμα; Το αστείο είναι ότι και τώρα, που Αφαιώτες τους ζητούν τέτοιου είδους λάμπες, τους λένε ότι είναι πολύ ακριβές… Δεν βλέπεις φως σ’ αυτόν το Δήμο!

Τα γράφω αυτά με την επιφύλαξη ότι πιθανόν κάτι σοβαρό ανάγκασε τον μελετητή ή όποιον τέλος πάντων πήρε την παραπάνω απόφαση για τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού δίπλα σε δημοτικό φωτισμό, που το ανεκπαίδευτο μάτι του κοινού δημότη δεν μπορεί να συλλάβει. Ενδεχομένως να χρειαζόταν για κάποιο λόγο να φωτίζεται η λάμπα της ΔΕΗ… Τέλος πάντων, είμαστε στη διάθεση των ειδικών του Δήμου να μάς εξηγήσουν.

Παρεμπιπτόντως… Και στα δεξιά της πιο πάνω πράσινης κολόνας, σε απόσταση 15 μέτρων υπάρχει κι άλλη λάμπα της ΔΕΗ. Τρεις μαζί μαζί! Εν τω μεταξύ, στην οδό Κοτοπούλη, 50 μέτρα πιο πάνω, έρεβος *…

Χαίρε χάος αμέτρητον.


Μ.Χ.

* Ο Έρεβος προήλθε από το Χάος και τη Γαία με τη μεσολάβηση του Έρωτα. Συμβολίζει την σιωπή και το βάθος της νύχτας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button