ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κατάλληλες – ακατάλληλες – επικίνδυνες παραλίες της Αττικής. Ολόκληρη η λίστα


Συνολικά 153 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών μπήκαν στο μικροσκόπιο του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια νερά είναι καθαρά ώστε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας βουτιές.
Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από την 1η έως και τις 15 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί δραματικά -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ- ο παράγοντας της «τυχαιότητας», κάτι το οποίο συμβάλλει στην αξιοπιστία αλλά και στην ακρίβεια του αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΚΟΕ διαθέτει ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήρια.
Τα αποτελέσματα
Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα 153 σημεία που ελέγχθηκαν, 96 παραλίες κρίθηκαν κατάλληλες (62,74%) σε διάφορες διαβαθμίσεις, ενώ 53 (37,26%) ήταν αυτές στις οποίες δεν θα πρέπει να… πλησιάζουμε.
Σύνολο σημείων δειγματοληψίας: 153
Κατάλληλες παραλίες: 96 (62,74%)
Ακατάλληλες παραλίες: 53 (37,26%)
Στους παρακάτω πίνακες, που αφορούν στις ακτές της Αττικής, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού, δεν φαίνεται απλώς η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού.
Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).
Oι δειγματοληψίες συνεχίζονται
Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και τον Ιούλιο στις Περιφέρειες και στα νησιά. Φέτος για πρώτη φορά το ΠΑΚΟΕ και οι επιστημονικοί του συνεργάτες μεταξύ άλλων χημικοί περιβάλλοντος, βιολόγοι και γιατροί συνεχίζουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τις δειγματοληψίες σε πολυσύχναστες παραλίες των Περιφερειών και των νησιών. Και αυτά τα αποτελέσματα θα δίδονται στη δημοσιότητα σταδιακά μέχρι τις 25 Ιουλίου. Επίσης για πρώτη φορά το ΠΑΚΟΕ δίνει στη δημοσιότητα τηλέφωνο επικοινωνίες γι’ αυτούς οι οποίοι θέλουν να ενημερώνονται σχετικά με τις αναλύσεις των υδάτων. (2108100804/2108100805/6944415875).

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/705291/aytes-einai-oi-katalliles-oi-akatalliles-kai-oi-akros-epikindynes-paralies-tis-attikis-lista#ixzz4BgA7LlIw

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button