ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Νεκροταφείο” πλωτών γεωτρυπάνων ο Κόλπος της Ελευσίνας

"Νεκροταφείο" πλωτών γεωτρυπάνων ο Κόλπος της Ελευσίνας 1

Πηγή: ecoleusis.gr

Kαι πέμπτο πλωτό γεωτρύπανο έφερε στον Κόλπο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ)  Στ. Δρακονταειδής!
Από την περασμένη Παρασκευή το πλωτό γεωτρύπανο ΑΤΗEΝΑ πλαγιοδετήθηκε δίπλα στα άλλα 4 πλωτά γεωτρύπανα (OLYMPIA, APOLLO, PAROS, ΜYLOS), στο Β Καραβοστάσι, απέναντι από τον Ευταξία.
Και τα πέντε ανήκουν στον στόλο των 11 πλωτών γεωτρυπάνων (Drillships), της εταιρείας Οcean Rig, συμφερόντων τον εφοπλιστή Οικονόμου και παροπλίστηκαν στον Κόλπο σταδιακά σε χρονικό διάστημα 11 μηνών. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεθοδεύεται ο παροπλισμός και των υπολοίπων 7 γεωτρύπανων της εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ιδίων συμφερόντων ήταν και η πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik Raude, τον παροπλισμό της οποίας είχε εγκρίνει ο Δρακονταειδής, ευθύς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακαλώντας απορριπτική απόφαση το προηγούμενου Προέδρου του ΟΛΕ.  Όμως, οι έντονες  αντιδράσεις των φορέων της πόλης και των δημοτών απέτρεψαν τον παροπλισμό της στον Κόλπο και τελικά στις 16 Ιουνίου του 2016 βρήκε άλλο καραβοστάσι, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την Δημοτική Αρχή της πόλης που παρακολουθεί απαθής να πληθαίνουν τα γεωτρύπανα αλλά και νέα επικίνδυνα κι επιβλαβή πλοία – όπως πρόσφατα το SAMOS SPIRIT – να προσορμίζουν για να σαπίσουν στην Βλύχα. Δεν συμμερίζεται τον κίνδυνο που διαγράφεται! Πάνω από ένα χρόνο περιμένουμε τις περιβόητες «νομικές ενέργειες» για τις οποίες ζήτησε εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο… Υποτίθεται ότι εμείς είμασταν «συμβιβασμένοι» που δεν επιθυμούσαμε κανένα νέο παροπλισμένο ενώ η Δημοτική Αρχή ήταν ασυμβίβαστη επιδιώκοντας την μηδενική – τάχατες – λύση: να φύγουν όλα. Στην κατάσταση …EUPHORIA στην οποία έχει περιέλθει η Δημοτική Αρχή μάλλον αντιλαμβάνεται τον παροπλισμό και το νεκροταφείο σαπιοκάραβων ως εικαστικά γεγονότα ή  εγκαταστάσεις!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος της πόλης είναι μέλος του Δ.Σ του ΟΛΕ και θα μπορούσε να ασκήσει πίεση για την αποτροπή των χειρότερων, ενημερώνοντας έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, κινητοποιώντας τους κατοίκους και δημοσιοποιώντας το θέμα. Αντίθετα συγκαλύπτει τις ενέργειες του Προέδρου του ΟΛΕ και δεν χάνει ευκαιρία να διατυμπανίζει πως είναι …«παράβαση καθήκοντος» η άρνηση εγκατάστασης νέων σαπιοκάραβων καθώς και παροπλισμένων πλοίων στον Κόλπο! Το  γεγονός της ανάδειξης της πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021 ουδόλως αξιοποιείται ως ευκαιρία για την βελτίωση της κατάστασης και την επούλωση των πληγών.
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος του ΟΛΕ, συνεχίζει αθόρυβα και δημιουργικά την υλοποίηση των οραμάτων του. Καθήκον του η συσσώρευση όλων των παροπλισμένων στα Καραβοστάσια του Κόλπου και η εγκατάσταση όλων των σαπιοκάραβων στους όρμους της περιοχής! Ούτε το βυθισμένο σκαρί στην κεντρική μαρίνα της πόλης δεν μπόρεσε να ανασύρει!
Πλανάται πλάνην οικτράν η Κυβέρνηση αν εξακολουθεί να θεωρεί ότι η αγανάκτηση των πολιτών δεν κατευθύνεται σε αυτήν αλλά απορροφάται από τον ..«αριστερό μάνατζερ», που η ίδια διόρισε και διατηρεί –απ’ ότι φαίνεται– για δεύτερο Απρίλη στην θέση του!
 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 

Παροπλισμένα γιγάντια γεωτρύπανα στον Κόλπο της Ελευσίνας – video από ψηλά

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button