ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ασπρογέρακας: Γιατί κάποιοι ενοχλούνται, που ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα;

Ο δημόσιος διάλογος για την προανακριτική έρευνα σχετικά με τις ανείσπρακτες εισφορές από την ένταξη του Άνω Δάσους στο σχέδιο αναπτύσσεται και πιστεύουμε ότι αυτό θα ωφελήσει την πόλη. Εχθές μάς μίλησε ο Μιχάλης Σελέκος, σήμερα τον λόγο έχει ο Κώστας Ασπρογέρακας, ο οποίος δέχτηκε απαντάει στα “πυρά” του δημάρχου, ο οποίος μάς είπε ότι “προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η μηνυτήρια αναφορά γίνεται σήμερα, όταν εμείς έχουμε προκαλέσει ήδη διαχειριστικό έλεγχο και ένα από τα θέματα που θίγονται είναι και αυτό της Πράξης 2/87.” Σημειωτέον ότι μιλάμε για υπόθεση η οποία, σύμφωνα με υπολογισμούς των Γιώργου Τερζάκη – Κώστα Ασπρογέρακα ενδέχεται να ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!

Ασφαλώς το “Χαϊδάρι Σήμερα” δεν θα αρκεστεί στην άποψη των Σελέκου – Ασπρογέρακα, αλλά θα ζητήσει να τοποθετηθούν πολιτικά επί της προανακριτικής έρευνας για τα ανείσπρακτα ποσά και οι πρώην δήμαρχοι Κυριάκος Ντηνιακός, Κώστας Σπηλιόπουλος και Δημήτρης Μαραβέλιας.

Η απάντηση του Κώστα Ασπρογέρακα, δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Διάφανος Δήμος”, στην οποία ανήκει ο Κίμωνας Φουντούλης, ο οποίος κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την μη είσπραξη των εισφορών σε γη και χρήμα από μεγαλοϊδιοκτήτες.

Κώστας Ασπρογέρακας

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος, υπεκφεύγοντας να δώσει ευθεία απάντηση για το τι πρόκειται να κάνει ο ίδιος, με τους συνεργάτες του στην Διοίκηση του Δήμου για την πράξη 2/87, αφήνει υπαινιγμούς για τους λόγους υποβολής της μηνυτήριας αναφοράς απ΄ τον τέως δημοτικό σύμβουλο Κίμωνα Φουντούλη σήμερα.

Γνωρίζει καλύτερα απ΄ τον καθένα ότι:
1. Το 1987 ήμουν σύμβουλος της αντιπολίτευσης απέναντι στον τότε Δήμαρχο Κ. Ντηνιακό, μ΄ επικεφαλής αυτής, τον αείμνηστο Δήμαρχο Δ. Σκαμπά. Συνεπώς δεν συμμετείχαμε στην Διοίκηση του Δήμου, και με την στενή και με την ευρεία έννοια.

2. Απ΄ το 1998 μέχρι το 2010, βρισκόμουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

3. Το συγκεκριμένο θέμα της “πράξης 2/87” αναδεικνύεται το 2001, με διαχειριστικό έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές Δημόσια Διοίκησης, δίχως μέχρι το 2008, ν΄ ανακινηθεί το ζήτημα αυτό ξανά. Στην συνέχεια γίνονται κάποιες σπασμωδικές ενέργειες, για μερική ή ολική ανάκληση της “πράξης εφαρμογής”, που μένουν. στα χαρτιά.

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων της Επιτροπής της Δημοτικής Περιουσίας, στο διάστημα δημαρχίας του Δημήτρη Μαραβέλια, υπό την Προεδρία της αείμνηστης Ελένης Καμπόλη, δεν οδηγούν πουθενά.

Το θέμα επανέρχεται ξανά και ξανά από το 2010 μέχρι το 2014 (τοποθετήσεις μου στον απολογισμό του Δήμου – Δημόσιες δηλώσεις και συνέντευξη για το ίδιο θέμα), ένας εγώ ο και δεύτερος ο Κ. Φουντούλης στην ελάσσονα αντιπολίτευση.

Η απόφαση που λαμβάνεται για ανάθεση επίλυσης του θέματος σε ειδικευμένο Νομικό και τεχνικό γραφείο, επί Δημάρχου Μαραβέλια δεν έχει υλοποιηθεί, αφού μέχρι σήμερα καμιά ανάθεση δεν έχει γίνει σε τέτοιο γραφείο.

Διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει διαταχθεί μέχρι σήμερα, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί κάποιοι ενοχλούνται, που κάποιος ευαίσθητος Εισαγγελέας, διάταξε έρευνα για το εν λόγω θέμα, που ενδεχόμενα θα βοηθήσει και τον διαχειριστικό έλεγχο, αν και εφόσον διαταχθεί. Ας θυμηθεί ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος τι δήλωνε στην συζήτηση για τον απολογισμό του Δήμου το 2011 (βλ. πρακτικά και δημοσιεύματα τότε στο “Χαϊδάρι Σήμερα”).

Τουλάχιστον και σε κάθε περίπτωση, τώρα που “κινήθηκαν τα νερά” κάποιες πολιτικές ευθύνες (προς το παρόν δεν μιλάω για άλλες), θ΄ αναδειχθούν, όπως θέλω να πιστεύω.

Τα ερωτήματα παραμένουν, και ζητούν απάντηση, και αυτά είναι:

α) Γνώριζαν ή όχι οι προηγούμενες διοικήσεις ποια ήταν χοντρικά η περιουσία των μεγαλοϊδιοκτητών στο Άνω Δάσος (συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Λιπασμάτων), όταν κυρώθηκε η σχετική πράξη και γιατί δεν κλήθηκαν να την δηλώσουν στο σύνολό της;
β) Γιατί δέχονταν τμηματικές δηλώσεις για μεμονωμένα οικόπεδα, του συνόλου των πιο πάνω περιουσιών;
γ) Τέλος, πότε και αν έχουν “κληθεί”, μέχρι σήμερα, που έχει ξεκαθαριστεί κάπως το τοπίο του μεγέθους των ιδιοκτησιών, να τις δηλώσουν και να καταβάλλουν ότι προκύψει ότι οφείλουν;

Μακριά από εμένα σκέψεις και φήμες που κυκλοφορούν στους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ”, ότι το “πάγωμα” της συγκεκριμένης υπόθεσης, έχει σχέση με συμψηφισμούς και παζαρέματα που επιχειρούνται με άλλες ιδιοκτησίες των πιο πάνω ιδιοκτητών και των επιγόνων τους, που με σθένος διεκδικούν, μέσω του κτηματολογίου σήμερα, και ίσως στα δικαστήρια  αύριο…

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button