ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Καταστροφή με ωραία θέα στο πυροφυλάκιο πάνω από τη Μονή Δαφνιού

Κάποιοι μερακλήδες βρήκαν “δωμάτιο” με θέα και το επισκέπτονταν τακτικά στην περίοδο της καραντίνας. Μόνο που άφησαν πίσω τους ένα ρημάδι. Τώρα είναι πρόβλημα το πώς θα αποκατασταθεί για να στεγάσει τους πυροφύλακες, εθελοντές και μη.

Πιο αναλυτικά, περιγραφή από αναγνώστη μας, που έστειλε και τις φωτογραφίες – πειστήρια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς:

Παρακάτω ακολουθούν μερικές εικόνες δολιοφθοράς από το Δυτικό Πυροφυλάκιο του όρους Αιγάλεω που βρίσκεται πάνω από την Μονή Δαφνίου. Το εν λόγω Πυροφυλάκιο έχει ένα πολύ μεγάλο εύρος εποπτείας για την περιοχή μας. Μπορεί κάποιος να εποπτεύσει σε 360 μοίρες από τη θάλασσα του Σκαραμαγκά, τις νότιες πλαγιές του Ποικίλου όρους, τις βόρειες του όρους Αιγάλεω αλλά και μακροσκοπικά το όρος Πατέρας, τα Γεράνεια όρη, την οροσειρά Πάστρας, την Πεντέλη και τον  Υμηττό και να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική άμεσα με την ανίχνευση του πρώτου ίχνους καπνού. Στελεχώνεται από εθελοντές ευαίσθητους πολίτες, περιβαλλοντικές ομάδες και προσωπικό του Βοτανικού Κήπου. Η εγκατάσταση ήταν σε πολύ καλή κατάσταση το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά υπέστη καταστροφές κατά την διάρκεια της καραντίνας από “φίλους του δάσους”, οι οποίοι φρόντισαν εκτός από τους βανδαλισμούς να αφήσουν και άλλα ίχνη αποδείξεις της αγάπης τους για την φύση (αποτσίγαρα σε μεγάλες ποσότητες, χρησιμοποιημένες μάσκες, καφέδες κ.λ.π.).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button