ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Απόβαση” του ΔΕΔΔΗΕ στο Δάσος, έκοψαν το ρεύμα σε σπίτια και επιχειρήσεις

Την Πέμπτη 19/5 έγιναν μαζικές αποκοπές ρεύματος στο Δάσος Χαϊδαρίου. Ενδεχομένως να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και σε άλλες γειτονιές της πόλης -κρατήστε μας ενήμερους. Αυτό που δεν “καταπίνεται” εύκολα είναι γιατί γίνεται τόσο εσπευσμένη παρέμβαση με βαρύ πόνο για νοικοκυριά και επαγγελματίες, ενώ έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση νέα μέτρα στήριξης. Γιατί δεν περιμένουν να δουν πόσοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, όταν αυτά ενεργοποιηθούν;

Μόνο στην οδό Σωκράτους τα συνεργεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) έκοψαν το ρεύμα σε 5 σπίτια, μεταξύ τους και ηλικιωμένων, αλλά και σε μία επιχείρηση. Και δεν περιορίστηκαν μόνο σε ένα δρόμο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επαγγελματία που μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο άνοιξε κατάστημα μίνι κάρκετ και πώλησης καφέ, 17 τμ. μέτρα όλο κι όλο. Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός από ιδιώτη πάροχο ήρθε πριν ενάμισι μήνα, σύνολο 2.900€ μετά από έκπτωση 260€. Κατανάλωση ρεύματος 482€, φόροι κτλ 150€, ρήτρα 2.300€! Ζητούσαν προκαταβολή τα μισά χρήματα πράγμα που δεν ήταν ούτε αυτό εφικτό να γίνει από μια τόσο μικρή επιχείρηση. Για επανασύνδεση απαιτείται ολόκληρο το ποσό εφάπαξ, πράγμα που ακούγεται αστείο με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα.

Μετά από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης, που καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, αλλά και ευρύτερα πλήττει ιδιοκτήτες ακινήτων κοκ.

Οι πάροχοι μηνύουν τον ΔΕΔΔΗΕ

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, έχουν εκδοθεί από την αρχή του έτους πάνω από 100.000 εντολές για διακοπή ρεύματος από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Οι 25.000 έχουν ήδη εκτελεστεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στους τεχνικούς της ΔΕΗ. Ενδεικτικά, μόνο τον Απρίλιο όπως είπε, υπήρξαν 26.500 αιτήσεις διακοπής ρεύματος και εκτελέστηκε το 25%. Οι πάροχοι μηνύουν τον ΔΕΔΔΗΕ όταν δεν εκτελεί τις εντολές και ζητούν αποζημιώσεις, τόνισε ο κ. Μανιάτης. “Υπάρχουν περιπτώσεις που πολίτες πέφτουν στα πόδια των τεχνιτών, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, είναι πολύ δύσκολο για εμάς όλο αυτό που ζούμε, είμαστε μέρος της κοινωνίας”, κατέληξε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button