ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αποκατάσταση της Πλατείας Λαού κόντρα στη φθορά του χρόνου”

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου εξηγεί το σκεπτικό της παρέμβασης στην Πλατεία Δ. Σκαμπά, πρώην Λαού, στο Δάσος. Νωρίτερα σήμερα το πρωί έγινε διαμαρτυρία κατοίκων για την κοπή δέντρων (περισσότερα εδώ: Αντιδράσεις για κόψιμο δέντρων στην Πλατεία Λαού, σύλληψη υπαλλήλου του Δήμου).

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΦΥΤΕΥΣΗ 25 ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 13 ΞΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ

Οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πλατεία Δ. Σκαμπά (Λαού) αποτελούν μια συνολική παρέμβαση ανακατασκευής του πρασίνου της Πλατείας που σχεδιάστηκε και εκτελείται από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

– Την αποξήλωση/κοπή 13 δέντρων που οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης έχουν χαρακτηρίσει ξερά και επικίνδυνα. Πρόκειται για γέρικες, νεκρές πλέον, λεύκες και για άρρωστες- σαπισμένες εσωτερικά μουριές και κυπαρίσσια.

"Αποκατάσταση της Πλατείας Λαού κόντρα στη φθορά του χρόνου" 1
Λεύκα που είχε φυτευτεί όταν κατασκευαζόταν η πλατεία, επί θητείας Δημήτρη Σκαμπά. Όπως πολλοί γνωρίζουν, οι λεύκες αναπτύσσονται γρήγορα και δίνουν πράσινο και σκιά, αλλά το ίδιο γρήγορα γερνάνε. / (φωτό Χαϊδάρι Σήμερα)

– Τη φύτευση 25 νέων δέντρων στην Πλατεία (3 λυριόδεντρα, 3 πλατάνια, 3 τίλια, 2 ακακίες, 1 γιαρακάντα, 8 κέδροι, 3 τούγιες και 2 κέλτες). Όλα τα νέα δέντρα θα έχουν το προβλεπόμενο από τις προδιαγραφές ύψος πχ τα πλατάνια θα είναι ήδη 3,5 μέτρα ψηλά.

– Η φύτευση των νέων δέντρων χωρίς την κοπή των άρρωστων αποκλείστηκε από τους γεωπόνους επειδή στην περίπτωση αυτή θα ήταν αναπόφευκτη η μόλυνση από τα παράσιτα και των νέων δέντρων.

"Αποκατάσταση της Πλατείας Λαού κόντρα στη φθορά του χρόνου" 3
Μουριά στην ίδια πλατεία με εμφανή τα σημάδια της προσβολής από ξυλοφάγο έντομο Περισσότερα εδώ: Χαϊδάρι: 4.000 μουριές υπό την απειλή αλυσοπρίονου. / (φωτό Χαϊδάρι Σήμερα)

Πραγματοποιούνται επίσης:
– Επιμελές και συστηματικό κλάδεμα των υπολοίπων δέντρων και θάμνων της Πλατείας.
– Προμήθεια και φύτευση συνολικά 1730 θαμνόφυτων διαφόρων ειδών.
– Αναμόχλευση του χώματος των παρτεριών και προσθήκη νέου.
– Αποκατάσταση του συστήματος αυτόματης άρδευσης και αντικατάσταση υδραυλικού υλικού, όπου αυτό απαιτείται.
– Τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος κατεστραμμένου.

Όλες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του Φεβρουαρίου.

Μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες του Χαϊδαρίου, στην οποία η συνολική κατάσταση του πρασίνου ήταν πολύ υποβαθμισμένη λόγω των ασθενειών των δέντρων αλλά και της φυσικής φθοράς του χρόνου, αποκαθίσταται και γίνεται πιο πράσινη, πιο όμορφη, περισσότερο ασφαλής. Σε ένα μήνα οι κάτοικοι της γειτονιάς θα απολαμβάνουν τα θετικά αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης, τα οποία θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button