ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντιδράσεις για κόψιμο δέντρων στην Πλατεία Λαού, σύλληψη υπαλλήλου του Δήμου

Για καταστροφή του πράσινου μιλούν πολίτες, για απομάκρυνση γερασμένων και άρρωστων δέντρων κάνει λόγο η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Ένταση υπάρχει σήμερα Πέμπτη 12/1 στην Πλατεία Λαού, καθώς κάτοικοι διαμαρτύρονται για το κόψιμο δέντρων. Πολλά μηνύματα έχουν έρθει στην εφημερίδα για εργασίες της Υπηρεσίας Πρασίνου που αναφέρονται σε “δυσαρέσκεια, λύπη και αγανάκτηση του κόσμου”, που βλέπουν μεγάλα δέντρα να κόβονται σύριζα.

Μάλιστα έγινε καταγγελία κατά υπαλλήλου του Δήμου κατά τη διάρκεια των εργασιών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, μετά από παρέμβαση του αντιδήμαρχου Πρασίνου, Γιάννη Κέντρη.

“Πετσοκόβουν στην κυριολεξία τα δέντρα στην Πλατεία Λαού! Ο λόγος… ανάπλαση και κάποιες άλλες δικαιολογίες της κακιάς ώρας. Κρίμα!!!Τουλάχιστον να μην τα κόψουν όλα…”, έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μ.-Α.Π. σε ηλεκτρονικό μήνυμά της. Αντίστοιχα είναι τα συναισθήματα και άλλων πολιτών, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία. Παρών και ο κ. Γιάννης Κέντρης.

Αντιδράσεις για κόψιμο δέντρων στην Πλατεία Λαού, σύλληψη υπαλλήλου του Δήμου 3

“Πρέπει να απολογούμαστε κάθε φορά που κόβουμε σάπια δέντρα. Όταν δεν τα κόβουμε, έχουμε φασαρία. Όταν τα κόβουμε, έχουμε αντιδράσεις”, μας είπε πριν από λίγο στέλεχος της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Πληροφορίες μας από την Υπηρεσία Πρασίνου αναφέρονται σε αναγκαστική απομάκρυνση δέντρων που είναι γερασμένα ή άρρωστα, στο πλαίσιο συνολικότερης αναβάθμισης της Πλατείας. Πιο συγκεκριμένα, όπως μάς είπαν, κόβονται ξερές και επικίνδυνες λεύκες. Επίσης κόβονται μουριές που ξεραίνονται τα τελευταία χρόνια μαζικά από μη αντιμετωπίσιμη επίθεση εντόμου, όπως σε όλη την Αθήνα. Ακόμη, κόπηκαν τέσσερις σάπιες τούγιες, μία δάφνη και τρία κυπαρίσσια που έγερναν και για το ένα κλήθηκε και η ΔΕΗ, καθώς βρισκόταν πάνω σε καλώδια. Επίσης γίνεται συστηματικό κλάδεμα των θάμνων, διότι η πλατεία είναι σε άσχημη κατάσταση, σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Κόβονται 12 δέντρα και θα φυτευτούν νέα, συνολικά 25, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρασίνου. Επίσης θα φυτευτούν 1.730 θάμνοι, τριανταφυλλιές κτλ. Θα προστεθεί νέο χώμα και θα εγκατασταθεί καινούργιο αυτόματο ποτιστικό σύστημα.

Όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο, η πλατεία δεν είναι άλσος ή πάρκο, μας είπαν. Καλό θα ήταν να ενημερωθεί η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, λέμε εμείς, ίσως και να είχε προηγηθεί μια ενημέρωση των κατοίκων προτού μπουν σε λειτουργία τα πριόνια και αιφνιδιαστούν οι περίοικοι.

Αντίστοιχη αντίδραση υπήρξε πρόσφατα σε ανάπλαση της Πλατείας Αιγίνης. Δείτε σχετικά:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button