ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση της διοίκησης του Δήμου στην… αναξιοπιστία μας (πάλι)

Λάβαμε απάντηση της δημοτικής αρχής στο άρθρο του Άρη Πανόπουλου “Ανυπόφορο καλοκαίρι, αβίωτο Χαϊδάρι: Ατελείωτα έργα και δημόσιοι χώροι αποκλεισμένοι από λαμαρίνες!”. Δηλαδή όχι ακριβώς σε αυτό, αλλά στο περίπου…

Δείτε πιο αναλυτικά:

Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Κύριε Διευθυντή,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε που, για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες, σε δημοσίευμά σας στις 2 Αυγούστου αναφερθήκατε επιτέλους σε μερικά από τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος Χαϊδαρίου. Σας ενημερώνουμε ότι, εκτός από αυτά που περιλαμβάνει το δημοσίευμά σας, αυτό το διάστημα στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη 1) Η αναβάθμιση του 1ου Κλειστού Γυμναστηρίου.  2) Η ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην οδό Ρίμινι. 3) Η ανακατασκευή της πλατείας Θεατράκι στη Γρηγορούσα. 4) Η ανακατασκευή του 3ου ΚΑΠΗ στη Γρηγορούσα (ολοκληρωμένο έργο) και του περιβάλλοντος χώρου του. Αρκετά άλλα έργα ξεκινούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, όπως 1) Η αντικατάσταση του Δημοτικού Οδοφωτισμού με ΛΕΝΤ.  2) Το έργο ασφαλτοστρώσεων και οδικής ασφάλειας.  3) Το έργο αναβάθμισης Αθλητικών υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου κλπ.

Οφείλουμε όμως να σας επισημάνουμε ότι το εν λόγω άρθρο του κ. Πανόπουλου, το οποίο καταφανώς «υιοθετείτε», βρίθει ανακριβειών, σφαλμάτων και ανυπόστατων ισχυρισμών. Αποφύγατε όμως να  ελέγξετε τα γραφόμενά του, παρά το ότι κάποια από αυτά είναι προδήλως  αστήρικτα. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και αν ο ίδιος δεν διαθέτει την εμπειρία για να το αντιληφθεί, εσείς μπορούσατε, κατόπιν τόσων ετών που δραστηριοποιείστε στο Χαϊδάρι. Κάνατε κάποιο σχετικό ρεπορτάζ ;  Διασταυρώσατε με τον Δήμο  τα στοιχεία πριν τα δημοσιεύσετε; Δεν το κάνατε.  Και ο καθένας μπορεί να υποθέσει το γιατί. Φαίνετε (sic)  ότι «άλλοι παράγοντες» επηρεάζουν την κρίση σας και όχι η αναζήτηση της αξιοπιστίας.  Εν συντομία λοιπόν ενημερώνουμε τους αναγνώστες σας ότι:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πολιτικάντικες προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου “να ντριπλάρει” την πολιτική ζωή της πόλης στ΄ αλήθεια είναι διασκεδαστικές.

 1. Απαντούν σε εμάς και όχι στον υποψήφιο που δημοσιεύει τον προβληματισμό του. “Συγκλό” επικοινωνιακή τακτική…
 2. Σε λίγο θα μάς βάλουν να απαντάμε για λογαριασμό του κάθε υποψήφιου, οπότε το “Χαϊδάρι Σήμερα” θα ιδρώσει, θα κρυώσει, θα πάθει πνευμονία και επιτέλους “ησυχία” στην πόλη.
 3. Για όλα τα έργα που απαριθμείτε και λέτε ότι δεν γράφουμε τίποτε, όχι μόνο έχουμε δημοσιεύματα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι και εξαντλητικά. Εμείς φταίμε που αργούν μερικά χρόνια να ξεκινήσουν; Αντίθετα, εσείς είστε αυτοί που τα περνάτε κάπως “ξώφαλτσα” και ξεχνάτε να πείτε ότι κάμποσα είναι της διοίκησης Σελέκου. Αλλά ας τα πουν μόνοι τους οι σύντροφοι, γιατί εμείς δεν θέλουμε να κρυολογήσουμε καλοκαιριάτικα.
 4. Για να μη σας κακοκαρδίζουμε, το δικό μας ρεπορτάζ δεν διαπίστωσε ούτε λαμαρίνες πουθενά ούτε έργα που πάνε από παράταση σε παράταση. Όλα κυλάνε ρολόι. Οι πολίτες είναι άκρως ικανοποιημένοι που όλες οι πλατείες είναι στη διάθεσή τους και ξεδίνουν κάθε απόγευμα του καύσωνα. Αλλά και οι επαγγελματίες πίνουν νερό στο όνομά σας που εργάζονται απροβλημάτιστα στην κρισιμότερη σεζόν τους. (Κερδίσαμε τώρα το μπόνους της αξιοπιστίας εκ μέρους σας;)
 5. Επειδή μπαίνουν στη σελίδα μας κατά καιρούς πολλά και σοβαρά θέματα από τις όλες τις παρατάξεις, μήπως να αποδώσουμε την αλαλία σας σε αυτά στο φόβο μήπως ιδρώσετε, κρυώσετε και πάθετε πνευμονία;
  Δειγματοληπτικά, δεν μάς στείλατε καμία κριτική για την αξιοπιστία της εφημερίδας μας, όταν δημοσιεύσαμε:
  – την σοβαρή καταγγελία του Μιχάλη Σελέκου ότι δεν προχωράνε τα αντιπλημμυρικά και άλλα σοβαρά έργα για την ασφάλεια της πόλης.
  – την σοβαρή καταγγελία του Αποστόλη Θεοφίλη για την απώλεια του Σταθμού ΕΚΑΒ από το Χαϊδάρι.
  – την σοβαρή καταγγελία των Πολιτών σε Δράση κατά του Β. Ντηνιακού ότι δεν έχει καταλάβει τι διακυβεύεται στα βουνά μας και δεν έχει βάλει ούτε λάστιχο ποτίσματος για πυροπροστασία.
  – την σοβαρή καταγγελία του Άρη Πανόπουλου ότι ο δήμαρχος εν μέσω του πύρινου ολέθρου οργάνωσε “βραδιά βραζιλιάνικης τζαζ” για την προστασία του δάσους, όταν οι Δήμοι της Αττικής υποβάλλουν σχέδια
 6. Το σύμπαν συνωμοτεί έτσι ώστε ειδικά στο Χαϊδάρι όλα πάνε στραβά στα έργα που ξεκινούν. Μα όλα, λέμε, και το καθένα για διαφορετικό λόγο! Αλλού φτιάχνουν πολύ μεγαλύτερα και δεν συντρίβεται η πόλη, ενώ εδώ η διοίκηση του Δήμου σε μικρές παρεμβάσεις δεν τα πάει και τόσο καλά, αλλά είναι αφοσιωμένη στην κριτική της αξιοπιστίας του “Χαϊδάρι Σήμερα” (βλέπε και Βασίλης Καρατζαφέρης: Ένα μεγάλο έργο προοπτικής για το Χαϊδάρι και η κρίση “αξιοπιστίας” της εφημερίδας σας).

Α) Στα δημόσια έργα συνολικά χορηγήθηκε με Νόμο παράταση 6 μηνών λόγω των ανατιμήσεων των πρώτων υλών και της δυσκολίας παραγγελίας τους μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όλοι ανεξαιρέτως οι εργολήπτες στην Ελλάδα αξιοποίησαν την παράταση αυτή για  να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους. Άρα κάθε τι που γράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο περί παρατάσεων είναι άνευ αντικειμένου και ουσίας. Ρωτήσατε όμως άλλους Δήμους στην Αττική πόσα έργα τους έχουν διακοπεί, και μάλιστα οριστικά, λόγω των μεγάλων προβλημάτων στην προμήθεια κατασκευαστικών υλικών αλλά και της αύξησης του κόστους τους; Προφανώς δεν το κάνατε.

Β) Οι εργασίες στο Παλατάκι δεν έχουν διακοπεί ούτε μια ημέρα γιατί ο Δήμος δεν αποδέχθηκε το αίτημα διακοπής, και αυτό ήταν εύκολα ορατό από τον καθένα.  Η δική μας Δημοτική Αρχή βάζει σε προτεραιότητα όχι τα κάθε είδους αιτήματα των εργοληπτών αλλά το δημόσιο συμφέρον.

Γ) Η καθυστέρηση πληρωμής του εργολήπτη στο Παλατάκι που προκάλεσε το αίτημα διακοπής των εργασιών οφείλεται σε καθυστερήσεις και σφάλματα των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών. Προφανώς υφίσταται επίσημη σχετική  αλληλογραφία. Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου δεν έσπευσε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, γνωρίζοντας τον μεγάλο όγκο εργασιών που διεκπεραιώνει το Υπουργείο, ειδικά όσο πλησιάζει το τέλος του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα αυτά στις πληρωμές έχουν ήδη  αποκατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση,  οι όποιες αιτιάσεις του εργολήπτη στο Παλατάκι είχαν τελικό αποδέκτη του ΥΠ. Υποδομών το οποίο χρηματοδοτεί το έργο. Άρα εσείς «προτιμήσατε» να πάρετε το μέρος του ιδιώτη εργολήπτη σε μια διαφωνία του με  το  Υπουργείο Υποδομών.

Δ) Ο προγραμματισμός των εργασιών  στην Πλατεία του Δάσους έγινε λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα των καταστημάτων της περιοχής για να μη χάσουν προηγούμενες περιόδους αιχμής. Αντικειμενικά, κάποια στιγμή το έργο έπρεπε να υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί η όχληση που περιγράφετε. Αν εξαιρέσουμε την υποχρεωτική δια νόμου 6μηνη παράταση που προαναφέρουμε, άλλη καθυστέρηση του έργου δεν υφίσταται. Κατανοούμε πλήρως την προσωρινή ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών, αλλά αυτή είναι προσωρινή και το όφελος από το έργο μόνιμο.

Ε) Η ανάπλαση της οδού Φαβιερου διαχωρίστηκε από τον Φορέα Χρηματοδότησης του έργου, τον ΑΣΔΑ, σε δυο ανεξάρτητους διαγωνισμούς.  Ο πρώτος αφορούσε τις οικοδομικές και τεχνικές εργασίες και ο δεύτερος την προμήθεια φωτιστικών κλπ. Η αιτία για αυτό τον διαχωρισμό ήταν η διαφορετική νομοθεσία που διέπει τα δημόσια έργα (πρώτος διαγωνισμός) και τις δημόσιες προμήθειες (δεύτερος διαγωνισμός). Άρα έπρεπε να πλησιάσει στην ολοκλήρωσή του το πρώτο μέρος του έργου για να δημοπρατηθεί το δεύτερο, η προμήθεια και τοποθέτηση  φωτιστικών κλπ,  η οποία τεχνικά  (και λογικά !!!) προϋποθέτει τη διαμόρφωση της οδού. Τι ακριβώς προτείνει η εφημερίδα σας ;  Να παραβιάζαμε καί εμείς καί ο ΑΣΔΑ κάθε νόμο περί διάκρισης έργων και προμηθειών ;

ΣΤ ) Όπως έχουμε πολλές φορές ενημερώσει, η τελική φάση των εργασιών αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στη Λ. Σχιστού καθυστέρησε περίπου 1,5 έτος λόγω αντιπαλοτήτων, ενστάσεων και προσφυγών των υποψήφιων αναδόχων του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα υπήρξε πρόβλημα «υπερβολικά χαμηλής προσφοράς» από κάποιον εργολήπτη, λόγω της οποίας άλλαζε το αποτέλεσμα του μαθηματικού αλγόριθμου με τον οποίο επιλέγεται η χαμηλότερη  προσφορά. Και σε αυτή την περίπτωση δεν αντιλαμβανόμαστε το περιεχόμενο της κριτικής που ασκείται. Προφανώς ο Δήμος οφείλει να εφαρμόσει τη νομοθεσία περί διαγωνισμών και δεν δύναται να στερήσει το δικαίωμα κανενός ιδιώτη εργολήπτη να ασκήσει ενστάσεις. Ευτυχώς, όλες αυτές οι  διαδικαστικές καθυστερήσεις αποτελούν παρελθόν και το έργο θα εκτελεστεί άμεσα. Όλα αυτά βέβαια, αν πράγματι δεν τα γνωρίζατε μέχρι τώρα, μπορούσατε να τα έχετε πληροφορηθεί με μια σύντομη δημοσιογραφική έρευνα. Την οποία και πάλι μάλλον δεν κάνατε.

Εν κατακλείδι, ποιό είναι  το ουσιαστικό περιεχόμενο του δημοσιεύματός σας; Ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου εκτελεί τα συγκεκριμένα έργα και άλλα πολλά (έργα) στα οποία δεν αναφέρεστε, και  εσείς ασκείτε μια εμμονική κριτική ότι δήθεν καθυστερούν να ολοκληρωθούν, κυρίως εξαιτίας της υποχρεωτικής 6μηνης παράτασης που δόθηκε λόγω των συνεπειών του πολέμου στη βιομηχανική παραγωγή. Δεν μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε το μέγεθος του έργου που υλοποιούμε αυτή την τετραετία με το έργο που υλοποιήθηκε σε προηγούμενες Δημοτικές περιόδους, επειδή μια τέτοια σύγκριση αποβαίνει συντριπτικά υπέρ της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Πανόπουλος, μέσα στην προεκλογική απελπισία του, καταφεύγει σε παρόμοια τεχνάσματα και επιχειρεί να απαξιώσει το τεράστιο έργο που υλοποιείται σήμερα  στο Χαϊδάρι δια της υποτιθέμενης καθυστέρησής του. Εσείς για ποιο λόγο το κάνετε άραγε; Ο κάθε συμπολίτης μας ας αναρωτηθεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας επισημαίνουμε τέλος, ότι εμείς επιδείξαμε μέχρι σήμερα μεγάλη ανοχή,  ακόμη και όταν πριν 20 μέρες  δημοσιεύσατε φωτογραφίες που είχαν υποστεί αλλοίωση  μέσω photoshop, παραβιάζοντας έτσι κάθε αρχή, δεοντολογία αλλά και νομικό πλαίσιο. Φαίνεται όμως ότι ο κατήφορος της αξιοπιστίας σας, και όχι μόνον, δεν έχει πυθμένα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πολιτικάντικες προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου “να ντριπλάρει” την πολιτική ζωή της πόλης στ΄ αλήθεια είναι διασκεδαστικές.

 1. Απαντούν σε εμάς και όχι στον υποψήφιο που δημοσιεύει τον προβληματισμό του. “Συγκλό” επικοινωνιακή τακτική…
 2. Σε λίγο θα μάς βάλουν να απαντάμε για λογαριασμό του κάθε υποψήφιου, οπότε το “Χαϊδάρι Σήμερα” θα ιδρώσει, θα κρυώσει, θα πάθει πνευμονία και επιτέλους “ησυχία” στην πόλη.
 3. Για όλα τα έργα που απαριθμείτε και λέτε ότι δεν γράφουμε τίποτε, όχι μόνο έχουμε δημοσιεύματα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα είναι και εξαντλητικά. Εσείς είστε αυτοί που τα περνάτε κάπως “ξώφαλτσα” και ξεχνάτε να πείτε ότι τα μισά τουλάχιστον είναι της διοίκησης Σελέκου. Αλλά ας τα πουν μόνοι τους οι σύντροφοι, γιατί δεν θέλουμε να κρυολογήσουμε καλοκαιριάτικα.
 4. Για να μη σας κακοκαρδίζουμε, το δικό μας ρεπορτάζ πουθενά δεν διαπίστωσε ούτε λαμαρίνες ούτε έργα που πάνε από παράταση σε παράταση. Όλα κυλάνε ρολόι. Οι πολίτες είναι άκρως ικανοποιημένοι που όλες οι πλατείες είναι στη διάθεσή τους και ξεδίνουν κάθε απόγευμα. Αλλά και οι επαγγελματίες πίνουν νερό στο όνομά σας που εργάζονται απροβλημάτιστα στην κρισιμότερη σεζόν τους.
 5. Επειδή μπαίνουν στη σελίδα μας κατά καιρούς πολλά και σοβαρά θέματα από τις όλες τις παρατάξεις, αλλά και από εμάς, μήπως να αποδώσουμε την αλαλία σας σε αυτά στο φόβο μήπως ιδρώσετε, κρυώσετε και πάθετε πνευμονία;
  Δειγματοληπτικά, δεν μάς στείλατε καμία κριτική για την αξιοπιστία της εφημερίδας μας, όταν δημοσιεύσαμε:
  – την σοβαρή καταγγελία του Μιχάλη Σελέκου ότι δεν προχωράνε τα αντιπλημμυρικά και άλλα σοβαρά έργα για την ασφάλεια της πόλης.
  – την σοβαρή καταγγελία του Αποστόλη Θεοφίλη για την απώλεια του Σταθμού ΕΚΑΒ από το Χαϊδάρι.
  – την σοβαρή καταγγελία των Πολιτών σε Δράση κατά του Β. Ντηνιακού ότι δεν έχει καταλάβει τι διακυβεύεται στα βουνά μας και δεν έχει βάλει ούτε λάστιχο ποτίσματος για πυροπροστασία.
  – την σοβαρή καταγγελία του Άρη Πανόπουλου ότι ο Β. Ντηνιακός οργάνωσε “βραδιά βραζιλιάνικης τζαζ” για την προστασία του δάσους, όταν οι Δήμοι της Αττικής υποβάλλουν σχέδια
 6. Για όλα τα παραπάνω, αγαπητή διοίκηση, οφείλετε απαντήσεις. Επειδή είναι σοβαρά ζητήματα για την πόλη. Ανάψτε τον κλιματισμό για να μην ιδρώσετε κτλ. και στρωθείτε στη δουλειά. Δεν είναι τα ζητήματα της πόλης φτηνά πολτικάντικα τερτίπια…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button