ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γι’ αυτό χάσαμε τον Σταθμό του ΕΚΑΒ που είχε έδρα το Χαϊδάρι

Του Αποστόλη Θεοφίλη

Τα γεγονότα και οι καθημερινές καταστάσεις με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ φέρνουν πάλι σε απροετοίμαστη θέση την πόλη μας, αναδεικνύοντας την έλλειψη διορατικότητας και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της σημερινής δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο είχα θέσει στο Δημοτικό Δυμβούλιο, ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το κρίσιμο ζήτημα της παραμονής του “Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Ε.Κ.Α.Β. Χαϊδαρίου” στην πόλη και ανέμενα σχετικές ενέργειες από την διοίκηση του Δήμου.

Δεν σταμάτησα όμως εκεί, επιδίωξα και τελικώς συναντήθηκα με έμπειρα στελέχη του
πληρώματος “Ε.Κ.Α.Β. Σταθμός Χαϊδαρίου”, αλλά παράλληλα επικοινώνησα και με
καταξιωμένους επιστήμονες για να ενημερωθώ από “πρώτο χέρι” τι ακριβώς συνέβαινε.

Την εποχή εκείνη μόλις είχε μεταφερθεί ο Σταθμός από το γήπεδο “Τάκης Χαραλαμπίδης” στο “1ο Αθλητικό Κέντρο του Δάσους” και αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην κάλυψη βασικών στοιχειωδών αναγκών τους, τα οποία και είχαν μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια στους ιθύνοντες του Δήμου.

O καιρός πέρναγε, αλλά λύση δεν βρισκόταν και ο χαϊδαριώτικος “Δίας της φιλοξενίας” έμοιαζε να έχει χαθεί για ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Στην συνέχεια, πληροφορήθηκα ότι είχαν προτείνει ως κατάλληλο σημείο, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημαρχείου, με το επιχείρημα ότι βρίσκεται κοντά στα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής και στις κεντρικές λεωφόρους, με στόχο να μειώνεται δραστικά ο χρόνος άφιξης στα συμβάντα και να αντιμετωπίζονται άμεσα τα επείγοντα περιστατικά (φανταστείτε σήμερα στο θλιβερό «φαινόμενο» των τροχαίων ατυχημάτων που πλήττει την πόλη μας, το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. να ξεκινά για να δώσει πρώτες βοήθειες από το Δημαρχείο μας, αν όχι σωτήριο, σίγουρα θα ήταν πολύ θετικό όχι μόνο για τους Χαϊδαριώτες αλλά για το σύνολο των κατοίκων της Αττικής που διέρχονται καθημερινά με τα οχήματα τους Εθνικές Οδούς όπως η «Αθηνών-Κορίνθου»). Δυστυχώς τελικά δεν εισακούστηκαν ποτέ από την τωρινή διοίκηση του Δήμου.

Αντί αυτού, λίγες ημέρες μετά, ο Σταθμός του ΕΚΑΒ έφυγε από το Χαϊδάρι και μεταφέρθηκε στον γειτονικό Δήμο Αιγάλεω, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική διεκδίκηση ή τεκμηριωμένος αντίλογος από την δημοτική αρχή Ντηνιακού.

Διαπίστωσή μου είναι ότι παρά τις συναντήσεις με την δημοτική αρχή Ντηνιακού και την επισήμανση των αρμόδιων στελεχών ότι ο Σταθμός του ΕΚΑΒ μπορεί να φύγει και ουσιαστικά να απογυμνωθεί ακόμη περισσότερο ο αποκομμένος Δήμος μας από προσβασιμότητα σε κρίσιμες δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, δεν υπήρξε κάποια οργανωμένη αντίδραση ή μεμονωμένη πρωτοβουλία από τον οποιοδήποτε αρμόδιο παράγοντα της διοίκησης.

Τώρα λοιπόν είναι ώρα για πρωτοβουλία και πράξεις. Γι’ αυτό ζητάμε την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου και τη διαμόρφωση συλλογικής δράσης για την άμεση επαναφορά του σταθμού του Ε.Κ.Α.Β. στο Χαϊδάρι με έδρα ένα κεντρικότατο σημείο, όπως το Δημαρχείο μας, με μεγάλη ακτίνα εξυπηρέτησης και άμεσης πρόσβασης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” για ολόκληρη την Δυτική Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι προσωπικά ότι τόσο «Το Χαϊδάρι Ψηλά!» όσο και εγώ
ως υποψήφιος δήμαρχος, θα αγωνιστούμε για να επανέλθει ο σταθμός Ε.Κ.Α.Β στην
πόλη μας.

Με το υπέρτατο αγαθό της υγείας δεν χωρούν παραταξιακά «παιχνίδια» αλλά ομαδικός
αγώνας με την κοινή φανέλα «Χαϊδάρι».

Με Το Χαϊδάρι Ψηλά!
Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ

Με τον Αποστόλη
Αλλάζουμε την πόλη

Απόστολης Θεοφίλης
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά!»
Υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button