ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ανυπόφορο καλοκαίρι, αβίωτο Χαϊδάρι: Ατελείωτα έργα και δημόσιοι χώροι αποκλεισμένοι από λαμαρίνες!”

"Ανυπόφορο καλοκαίρι, αβίωτο Χαϊδάρι: Ατελείωτα έργα και δημόσιοι χώροι αποκλεισμένοι από λαμαρίνες!" 3

του Άρη Πανόπουλου
υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Το φετινό καλοκαίρι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Χαϊδαριώτη, όχι μόνο για όσα τραγικά συμβαίνουν με τους καύσωνες και τις πυρκαγιές, αλλά και για την αβίωτη κατάσταση της πόλης όπου ζει.

Τα βαλτωμένα έργα, καταστρέφουν τη λειτουργικότητά της δυσκολεύοντας ακόμη παραπάνω την καθημερινότητα του πολίτη, με την ανταπόκριση του δήμου να παραμένει απρόσιτη έως ανύπαρκτη.

Ο καθένας μας δείχνει να αναζητά “ανάσες” στις ασφυκτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, αφού σε μία πλούσια σε ελεύθερους χώρους πόλη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με λαμαρίνες και κλειστές πλατείες.

Ούτε ένα έργο δεν κατάφερε η διοίκηση Ντηνιακού να τελειώσει στην ώρα του!

Όλα ξεκινούν με καθυστέρηση, όπως όπως, χωρίς κανέναν υπολογισμό/φροντίδα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της αγοράς και καταλήγουν σε βασανιστήριο για τον πολίτη και σε παγίδα για τον επαγγελματία.

Η αδιαφορία και η ανικανότητα βρίσκονται “στα κόκκινα”!

Έχουμε και λέμε:

Πλατεία Δάσους

Η κεντρική Πλατεία του Δάσους 7 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών της παρουσιάζει μία άθλια εικόνα. Η τσιμεντοποίησή της έχει εξοργίσει τους πάντες όσο και η αργοπορία υλοποίησης της.

Το έργο πήρε παράταση μέχρι το τέλος του 2023, αλλά ποιος μπορεί πια να τους πιστέψει; Έλεγαν ότι θα ξεκινήσουν το περσινό φθινόπωρο για να παραδώσουν τα Χριστούγεννα.

Ξεκίνησαν Ιανουάριο, υποσχόμενοι ότι το βασικό κομμάτι του έργου θα τελειώσει στα τέλη Μαρτίου…

Φτάσαμε κατακαλόκαιρο και η Πλατεία παραμένει κλειστή!

Οι συμπολίτες θα συνεχίσουν να στερούνται έναν χώρο εξόδου την ώρα που οι επαγγελματίες γύρω από αυτόν εκλιπαρούν να τελειώσει το «γιαπί» -όπως το αποκαλούν- διότι καταστρέφονται.

Γιατί οι άλλοι Δήμοι όμως, ξεκινούν και τελειώνουν τα έργα τους (που είναι και πολύ περισσότερα, χάρη στο διαθέσιμο δημόσιο χρήμα) εντός των προκαθορισμένων ορίων;

Παλατάκι

Το Παλατάκι, πολύτιμος χώρος αναψυχής και περιπάτου για το Κέντρο Χαϊδαρίου, έχει καταστεί άβατο, τυλιγμένο από λαμαρίνες, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Με βάση τη σύμβαση του, το έργο έπρεπε να έχει αποπερατωθεί από τις αρχές του τρέχοντος Ιουλίου, αλλά η διοίκηση πήρε παράταση ως το τέλος του χρόνου εξασφαλίζοντας τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου αποκρύπτοντας τότε πώς ο ανάδοχος είχε διακόψει τις εργασίες του, αφού δεν είχε πληρωθεί!

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακραία διοικητική ανεπάρκεια.

Φαβιέρου

Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της Φαβιέρου εκκρεμεί εδώ και μήνες και παίρνει διαρκώς παρατάσεις.

Το έργο ξεκίνησε την Άνοιξη του 2022! Τώρα μιλάνε για το τέλος του 2023…

Για την ώρα η Φαβιέρου είναι ένας θεοσκότεινος δρόμος. Φωτισμός δεν έχει τοποθετηθεί ενώ σύγχρονη υπογειοποίηση του δικτύου δεν υπήρξε ποτέ. Όσον αφορά την χρηστικότητα των πεζοδρομίων της… απλά ανύπαρκτη. Δεν υπάρχουν δεντροστοιχίες δια μήκους τους, παγκάκια για να ξαποστάσει κανείς, ενώ για καλαθάκια σκουπιδιών ούτε λόγος.

Σχιστό

Ο θεοσκότεινος δρόμος του Σχιστού, ένας από τους πιο επικίνδυνους της Αθήνας, απειλεί ακόμη την ασφάλεια των οδηγών, ενώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και οι διαδικασίες ξεκίνησαν από τον Δήμο Χαϊδαρίου τον Απρίλιο του 2021!

Οι δημότες αυτού του τόπου δεν μπορούν άλλο.

Η διοίκηση Ντηνιακού παραπαίει προσπαθώντας να επιβιώσει μέσα από επικοινωνιακά τρικ. Μιλάει για ένα μελλοντικό πρόγραμμα έργων που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί.

Η “περίοδος Β. Ντηνιακού” έληξε, μέσα από την προσωπική του πολιτική απαξίωση και κυρίως μέσα από την αδυναμία της να προχωρήσει την πόλη ένα βήμα μπροστά.

Η παράταξη “Ώρα Χαϊδάρι” και εγώ προσωπικά θα εργαστούμε με αφοσίωση για να μπει το Χαϊδάρι στο δρόμο της ανάπτυξης που του αξίζει.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Τα ίδια έλεγε και ο προηγούμενος, και ο προπροηγούμενοος, τα ίδια θα κάνει και ο επόμενος, οποίος και αν είναι.. Δεν έχει λεφτά ο δήμος θα πει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button