ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απαντήσεις που εκθέτουν… σε διάφορα επίπεδα

Η μοναδική στα παγκόσμια χρονικά τακτική να απαντά μια πολιτική διοίκηση όχι στους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά στις εφημερίδες που δημοσιεύουν άρθρα και προεκλογικές ανακοινώσεις τους, συνεχίζεται. Η δημοτική αρχή μάς έστειλε “στο όνομά μας” -για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες- απάντηση σε άρθρο του Άρη Πανόπουλου, “κοσμώντας” την και πάλι με πλήθος μειωτικών χαρακτηρισμών, προσβολών και συκοφαντιών σε βάρος μας.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί τα μέσα επικοινωνίας του Δήμου, που ανήκουν σε όλους τους Χαϊδαριώτες, στο κρεσέντο της επίθεσης εναντίον του “Χαϊδάρι Σήμερα”, χωρίς να δημοσιεύει τις απαντήσεις μας, ενώ η εφημερίδα μας δημοσιεύει τις δικές της. Το ίδιο ακριβώς κάνει στις δικές του σελίδες ο δήμαρχος, που αποσιωπά με επιμέλεια τις απαντήσεις μας σε όσα μάς “καταγγέλλει”.

Με δυο λόγια, η ίδια η παράταξη του δημάρχου “κάνει βούκινο” το πολιτικό βέρτιγκο στο οποίο περιδινίζεται, στοχοποιώντας το “Χαϊδάρι Σήμερα”. Όλα αυτά είναι άκρως αποκαλυπτικά της πολιτικής κατάστασης στο Χαϊδάρι.

Μόνιμη παρουσία της Πυροσβεστικής, τέλος!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μέσα στη σημερινή απάντηση της δημοτικής αρχής επιβεβαιώνεται η ουσία του κεντρικού ισχυρισμού του Αριστείδη Πανόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος στο άρθρο του έγραψε ότι καταργήθηκε η μόνιμη παρουσία πυροσβεστικού οχήματος στην Κοιλάδα του Δαφνιού, που υπήρχε εδώ και 40 καλοκαίρια.

Να τι απαντά η διοίκηση του Δήμου: “Ο 2ος Σταθμός Αθηνών της Π.Υ. κατά τις ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς σταθμεύει πυροσβεστικό όχημα εντός του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου”.

Πιο ξεκάθαρο, λοιπόν, δεν γίνεται: Μόνιμη, καθημερινή παρουσία άμεσης επέμβασης κατά την αντιπυρική περίοδο δεν υπάρχει πια στο Χαϊδάρι, σύμφωνα με επίσημη παραδοχή.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ
που απαιτεί από εμάς ο Β. Ντηνιακός

Μια και επιμένουν για ρεπορτάζ από την εφημερίδα μας πάνω στα άρθρα των υποψηφίων δημάρχων, σηκώνουμε το γάντι και παραθέτουμε μία πλήρη χωροχρονική καταγραφή της θερινής δύναμης επιφυλακής της Πυροσβεστικής στο Χαϊδάρι:

Από τη δεκαετία του 1980 μόνιμα και σε ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο στάθμευε πυροσβεστικό όχημα του Δασαρχείου Αιγάλεω (Unimog) στην Κοιλάδα του Δαφνιού. Από το 1998, που πέρασε η δασοπυρόσβεση στην Πυροσβεστική, τη θέση του πήρε το όχημα “Πειραιάς 30” του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά. Αυτά έως το 2022 (για το τι συμβαίνει από φέτος μάς το ομολόγησε “χαρτί και καλαμάρι” η διοίκηση του Δήμου).

Το όχημα επιφυλακής της Πυροσβεστικής είχε μόνιμο σημείο διασποράς στο Χαϊδάρι (Διομήδειο, πρώην Κάμπινγκ, Γιορτή, Άλσος Δαφνίου) επί 24ώρου βάσεως, ανεξαρτήτως σταδίων κινδύνου πυρκαγιάς, από την 1η Μαΐου (έναρξη αντιπυρικής περιόδου) έως την 31η Οκτωβρίου (λήξη αντιπυρικής περιόδου). Δηλαδή περισσότερες από 150 μέρες το χρόνο. Ενώ τώρα μόνο περίπου 20-25, στα στάδια 4 και 5, όπως ομολογεί ο ίδιος ο δήμαρχος.

Πού κάνει τώρα πια επιφυλακή καθημερινά το όχημα “Πειραιάς 30” με το προσωπικό του; Δυστυχώς όχι στην Κοιλάδα του Δαφνιού, αλλά στη Χωράφα του Μεγάλου Σχιστού, περιοχή Δήμου Κερατσινίου – Περάματος.

Προκαλούμε τον δήμαρχο να απαντήσει στα παραπάνω. Να τα διαψεύσει, αν δεν είναι ακριβώς έτσι. Ή να βρει το θαρρος να ζητήσει συγγνώμη για τις επαναλαμβανόμενες, απαράδεκτες προσβλητικές του δηλώσεις. Μπορείς, Βαγγέλη;

Και δεύτερη ομολογία!!!

Μια προσεκτική ανάγνωση της απάντησης του δημάρχου αποκαλύπτει και δεύτερο “μαργαριτάρι”.

Γράφει ότι “ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υποβάλλει από τις 24 Ιουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερωτικό έγγραφο (αρ. πρωτ. 54533) για τις δράσεις πυροπροστασίας τις οποίες υλοποιεί. Δεν ισχύει λοιπόν ο ισχυρισμός περί του αντιθέτου του υποψηφίου Δημάρχου κ. Πανόπουλου τον οποίο άκριτα υιοθετείτε”.

Αν προσπεράσει κανείς την πολιτική γελοιότητα της λέξης “υιοθετείτε”, θα σταθεί στην απόλυτη επιβεβαίωση του ισχυρισμού Πανόπουλου, ο οποίος είχε γράψει:

“Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της Καθημερινής (21/7) για την ετοιμότητα των Δήμων της Αττικής σχετικά με την πυροπροστασία στην περιοχή τους, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου την ώρα που ο νομός πλήττεται από πολλαπλά πύρινα μέτωπα. Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ζαφειρόπουλο, από τις 8 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου, το σχέδιο για τις δράσεις πυροπροστασίας τους μεταξύ άλλων είχαν αποστείλει όλοι οι δήμοι των γύρω περιοχών (Αγίας Βαρβάρας, Πετρούπολης, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Περιστερίου, Ιλίου, Νίκαιας, Αχαρνών) ακόμη και αυτοί που δεν περιβάλλονται από δάσος, όπως το Αιγάλεω! Το Χαϊδάρι δεν βρίσκεται πουθενά!!!”

Οι ημερομηνίες αποκαλύπτουν το μέγεθος του θράσους της διοίκησης Ντηνιακού, που “έχει και τα μούτρα” να αξιολογεί την αξιοπιστία των άλλων. Για το γεγονός ότι έστειλε την έκθεση τέλος Ιουλίου, μετά ακόμη και από το δασοστεφές Αιγάλεω, τι να πει κανείς…

Επιστρέφουμε λοιπόν την λέξη “υιοθετείτε” στον πραγματικό της παραλήπτη: Με την απάντησή του κ. Ντηνιακός υιοθετεί πανηγυρικά την καταγγελία Πανόπουλου. (Το βέρτιγκο, που γράφαμε παραπάνω…)

Παρουσιάσαμε άμεσα
τη δράση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Γράφει σε άλλο σημείο δήμαρχος:

“Άλλωστε η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα της πυρασφάλειας του Δήμου μας αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την 18η Ιουλίου, όταν και οι δυο δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν στην περιοχή του Δαφνιού εντοπίστηκαν έγκαιρα από τους εργαζόμενους του Δήμου, με αποτέλεσμα την ταχεία κατάσβεσή τους από την Π.Υ με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου.”

Αν είχε πολιτικό θάρρος ο κ. Ντηνιακός θα παραδεχόταν ότι το “Χαϊδάρι Σήμερα” παρουσίασε με άμεσα και αποκαλυπτικά άρθρα την αφοσιωμένη δράση των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε αυτή τη φωτιά, στις 18 Ιουλίου, όπως και σε όλες τις άλλες.

Στο άρθρο Χρονικό της δύσκολης μέρας με το διπλό μέτωπο στην Κοιλάδα του Δαφνιού γράψαμε χαρακτηριστικά:
“Τη δεύτερη φωτιά την εντόπισαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου και μέσα από τη συχνότητα της Πυροσβεστικής που διαθέτουν ειδοποίησαν τον διοικητή του 10ου και αμέσως τα ελικόπτερα στράφηκαν προς τα εκεί.

Τώρα έρχεται καθυστερημένα και επιθετικά να μας μιλήσει για δράση και δυνατότητες του κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας που έχουμε προβάλει πριν τις μάθει αυτός.

Πρόθεση ίδρυσης
εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου

Γράφει η ανακοίνωση του δημάρχου:

“Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την πρόθεση ίδρυσης εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου για πρώτη φορά στον Δήμο μας η οποία έλαβε πρόσφατα θετική απάντηση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.”

Για μια ακόμη φορά η διοίκηση Ντηνιακού προβάλλει “προθέσεις”. Συγχαρητήρια δήμαρχε, έστω και για την πρόθεση…

Ολόκληρη η απάντηση του Δήμου:

Επιστολή στις εφημερίδες Χαϊδάρι Σήμερα και Δικαιοσύνη Σήμερα

Σχετικά με δημοσιεύματα των εφημερίδων σας Χαϊδάρι Σήμερα και Δικαιοσύνη Σήμερα, σας ενημερώνουμε ότι:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υποβάλλει από τις 24 Ιουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερωτικό έγγραφο (αρ. πρωτ. 54533) για τις δράσεις πυροπροστασίας τις οποίες υλοποιεί. Δεν ισχύει λοιπόν ο ισχυρισμός περί του αντιθέτου του υποψηφίου Δημάρχου κ. Πανόπουλου τον οποίο άκριτα υιοθετείτε, όπως δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι αναφορές που κάνει σε δήθεν αμέλεια του Δήμου μας. Άλλωστε η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα της πυρασφάλειας του Δήμου μας αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο την 18η Ιουλίου, όταν και οι δυο δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν στην περιοχή του Δαφνιού εντοπίστηκαν έγκαιρα από τους εργαζόμενους του Δήμου, με αποτέλεσμα την ταχεία κατάσβεσή τους από την Π.Υ με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Επιπλέον, η άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας φαίνεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Π. Υ. μας έχει διαθέσει Yπηρεσιακό Ασύρματο προσφέροντας μας την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε άμεσα μέσω σήματός της για οποιοδήποτε συμβάν προκύψει. Με απλά λόγια, η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας έχει πλέον την ίδια ενημέρωση που έχουν οι πυροσβέστες ώστε να επεμβαίνει άμεσα.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την πρόθεση ίδρυσης εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου για πρώτη φορά στον Δήμο μας η οποία έλαβε πρόσφατα θετική απάντηση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το γεγονός ότι ο στόλος των οχημάτων πυροπροστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου είναι ισχυρότερος από ποτέ αλλά και την πρόσληψη φέτος μεγαλύτερου από κάθε άλλη χρονιά αριθμού πυροφυλάκων.

Αναφορικά με το πυροσβεστικό όχημα που αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα, σας ενημερώνουμε ότι ο 2ος Σταθμός Αθηνών της Π.Υ. κατά τις ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς σταθμεύει πυροσβεστικό όχημα εντός του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, δηλαδή στο καταλληλότερο κατά την κρίση της Π.Υ. σημείο για τυχόν επέμβαση εντός των ορίων του Δήμου μας.

Είναι όμως φανερό από όλα τα παραπάνω στοιχεία, ότι δεν πραγματοποιήσατε ούτε τη στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα ή επιτόπιο ρεπορτάζ πριν υιοθετήσετε πλήρως τις ανακριβείς και παραπλανητικές ανακοινώσεις του συγκεκριμένου συνδυασμού. Αντίθετα μάλιστα, αποτελεί κανόνα για εσάς το να δημοσιεύετε χωρίς καμία εξακρίβωση κάθε εχθρικό προς τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου ισχυρισμό. Ενώ συστηματικά αποσιωπείτε ακόμη και τα ίδια τα γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη, εφόσον αυτά “ενοχλούν” την αντιπολιτευτική εμμονή κάποιων. Στο πλαίσιο αυτό της μη- αντικειμενικότητάς σας, δημοσιεύετε αποκλειστικά τις ανακοινώσεις νέων υποψηφιοτήτων από συγκεκριμένους συνδυασμούς και αποκλείετε πλήρως τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του συνδυασμού του Δημάρχου. Αυταπόδεικτο λοιπόν είναι ότι έχετε πλέον αναπτύξει μια “ειδική σχέση”, μια “συγγένεια” με κάποιους υποψηφίους. Κάθε Δημότης δικαιούται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δώσει την ερμηνεία του για αυτό.

Ωστόσο, τουλάχιστον η Πολιτική Προστασία αποτελεί μια αρμοδιότητα του Δήμου στην οποία μικροπολιτικές τέτοιου τύπου δεν αρμόζουν. Σας καλούμε να μην προκαλείτε αναίτιο αίσθημα ανασφάλειας στους συμπολίτες μας, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των δικών σας στενών σκοπιμοτήτων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button