ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αίτημα για νέο νηπιαγωγείο στο Χαϊδάρι – Στο “μικροσκόπιο” τα προβλήματα των σχολείων

Τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του Δήμου Χαϊδαρίου για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών έθεσε στην ηγεσία της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σχολικών κτηρίων, κ. Κωνσταντίνα Χρονοπούλου. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΚτΥΠ, κ. Θανάσης Γιάνναρης, επικαλέστηκε προσώρας έλλειψη πόρων και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παροχή προκάτ αιθουσών για ένα νηπιαγωγείο. Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή συζήτησε τα προβλήματα των σχολείων με αντιπροσωπεία της κοινότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  

Η παρέμβαση της κ. Χρονοπούλου προς την ΚτΥΠ ΑΕ έγινε στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Η ΚτΥπ αποτελεί διάδοχο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. 

Αίτημα για νέο νηπιαγωγείο στο Χαϊδάρι - Στο "μικροσκόπιο" τα προβλήματα των σχολείων 1
Η κ. Κ. Χρονοπούλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ, Θανάση Γιάνναρη.

Ασφυκτιούν τα νηπιαγωγεία

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ρώτησε την κ. Χρονοπούλου ποιες συγκεκριμένες διεκδικήσεις έθεσε στον κ. Γιάνναρη.

Όπως μας είπε, τόνισε το πρόβλημα που γεννήθηκε με την θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής το 2018, καθώς  έπρεπε αναγκαστικά τα νηπιαγωγεία να εγγράψουν περισσότερα προνήπια από τις δυνατότητές τους. Έτσι τα παιδιά στεγάζονται σε κτήρια που δεν ικανοποιούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η κ. Χρονοπούλου, λοιπόν, ζήτησε από τον κ. Γιάνναρη τη βελτίωση αυτών των υποδομών, πχ με κατασκευή επιπλέον τουαλετών. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, οπότε, ως αντιπρόταση, η εντεταλμένη σύμβουλος ζήτησε να παραχωρήσουν οι Κτ.Υπ τρεις προκατασκευασμένες αίθουσες, ώστε να εξοπλισθεί ένα επιπλέον νηπιαγωγείο στα όρια του Δήμου. 

Ο κ. Γιάνναρης, όπως μας είπε η εκπρόσωπος του Δήμου, έλαβε σοβαρά υπόψη την πρότασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε περίπτωση που οι τρεις αίθουσες παραδοθούν, η δημοτική αρχή πιθανόν να τις εγκαταστήσει στο Δαφνί, όπου το υπάρχον 11ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί στον χώρο του 6ου Δημοτικού. 

Τα αιτήματα γυμνασίων και λυκείων

Αίτημα για νέο νηπιαγωγείο στο Χαϊδάρι - Στο "μικροσκόπιο" τα προβλήματα των σχολείων 3

Στο μεταξύ, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1 σύσκεψη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και τα προεδρεία των 15μελών μαθητικών συμβουλίων, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για την επίλυση των προβλημάτων των σχολικών υποδομών.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπρόσωποι των μαθητών αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις ανάγκες κάθε σχολικού κτιρίου και διατύπωσαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι το ζήτημα της παιδείας και των προβλημάτων της στο Χαϊδάρι. 

Αίτημα για νέο νηπιαγωγείο στο Χαϊδάρι - Στο "μικροσκόπιο" τα προβλήματα των σχολείων 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button