ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στήριξη των καταστημάτων εστίασης, μέσα στη διπλή κρίση πανδημίας και πληθωρισμού

Ομόφωνη στήριξη στα καταστήματα εστίασης της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, συνολικού ύψους περίπου 80.000 ευρώ.

Αν και η φετινή εγκύκλιος της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταστημάτων εστίασης δεν προβλέπει ρητά μείωση δημοτικών τελών, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποδέχτηκε πρόταση του Συλλόγου των καταστημάτων εστίασης της πόλης μας για διατήρηση της σχετικής ελάφρυνσης και για το 2022. Η απόφαση μάλιστα λήφθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του προηγούμενου έτους και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, όταν τα νέα δεδομένα που πρόσθεσε η Όμικρον δεν είχαν γίνει ακόμη πλήρως αντιληπτά.

Θυμίζουμε ότι η στήριξη των καταστημάτων με μείωση τελών εφαρμόστηκε και στα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Αργυρόπουλος, εισηγούμενος τη θετική στάση της δημοτικής αρχής στο αίτημα, το οποίο μπήκε εκτός ημερήσιας διάταξης, τόνισε ότι ο κλάδος εστίασης, που συνολικά απασχολεί περίπου 1.000.000 κατοίκους και στην πόλη μας έχει έντονη δραστηριότητα, συνεχίζει να πλήττεται κι γι’ αυτό ο Δήμος θα στηρίξει και φέτος.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός περιέγραψε την κατάσταση στην εστίαση με μελανά χρώματα, επισημαίνοντας ότι, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, οι περιοχές χωρίς τουρισμό και καλοκαιρινή δραστηριότητα έχουν σοβαρό πρόβλημα, την ώρα που η κρατική βοήθεια έχει σταματήσει. Σημείωσε ότι ο Δήμος προσπαθεί επιπλέον να βοηθήσει την τοπική αγορά με γιορτινό φωτισμό καλύτερο από ποτέ, ενώ θα συνεχίσει με αναπλάσεις δημόσιων χώρων. “Χρειάζεται πλάνο εξωστρέφειας, το οποίο σμιλεύουμε”, κατέληξε.

Ο Μιχάλης Σελέκος διατύπωσε τη θετική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο αίτημα των καταστηματαρχών και είπε ότι η παράταξή του είχε παρουσιάσει πλήρες πακέτο στήριξης. Συνηγόρησε ότι έχει πέσει πολύ η δουλειά και ότι τα μαγαζιά τα βγάζουν δύσκολα πέρα, τονίζοντας ότι οι προβλέψεις δεν είναι καλές.

Ο Αποστόλης Θεοφίλης επίσης δήλωσε ότι το “Χαϊδάρι Ψηλά” υπερψηφίζει την πρόταση για μείωση τελών, αναφέροντας ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί παραγωγικός διάλογος με τους μαγαζάτορες για να ανακούφιση της εστίασης. Υποστήριξε ότι στις γύρω περιοχές (Αιγάλεω, Περιστέρι) υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση, λόγω Μετρό.

Η Άλκηστη Βίτσα ανακοίνωσε τη στήριξη των “Πολιτών σε Δράση” στο αίτημα των καταστημάτων. Σημείωσε ότι είναι ο τομέας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, υπάρχει ανασφάλεια στις επιχειρήσεις που είναι σχεδόν όλες μικρές οικογενειακές.

Ο Γιάννης Θεοτοκάς ψήφισε θετικά, ζητώντας παράλληλα να ανακοινωθεί το κόστος της μείωσης τελών στον προϋπολογισμό, το οποίο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αργυρόπουλος προσδιόρισε στις 80.000 ευρώ.

Ο Κώστας Ασπρογέρακας υπερψήφισε και αυτός, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός πανδημίας και πληθωρισμού πλήττει σκληρά τους καταναλωτές και την αγορά και η κρίση θα συνεχιστεί. Αμφισβήτησε ότι σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν προβλήματα στα μαγαζιά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button