ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

8+1 αποδράσεις τον Οκτώβριο που θα θυμάσαι

Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι

Τήνος, Ερμιόνη, Αρχαία Ολυμπία, Μονεμβασιά, Λίμνη Ζηρού, Ιωάννινα and more
Το πρόγραμμα και οι τιμές των εκδρομών. Με τα πολυτελή πούλμαν και την εμπειρία του MG travel

MG Travel ΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 107 (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) – ΧΑΪΔΑΡΙ
Τηλ: 210 5324850, 210 5324384
Fax: 210 5324285
Email: [email protected]

19/10/2023 ΠΕΜΠΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου, όπου θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό, και κατόπιν για το παραθαλάσσιο Λουτράκι, για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ


21-22/10/2023 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ
2 ΗΜΕΡΕΣ

21/10/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00 για την Καλαμάτα, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, με την ατελείωτη παραλία, τις φυσικές ομορφιές και τα αμέτρητα αξιοθέατα κερδίζει όλο και περισσότερο το θαυμασμό των επισκεπτών. Περιήγηση στην πόλη, επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή Ναό της Υπαπαντής (19ος αιώνας),στη Μονή Καλογραιών, και κατόπιν γεύμα. Επόμενος σταθμός πανέμορφη η Μεθώνη, με τη θαυμάσια παραλία και το
επιβλητικό κάστρο, και κατόπιν η Πύλος, πατρίδα του ομηρικού Νέστορα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.
22/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Νιόκαστρο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πύλου επάνω στη θάλασσα. Το κάστρο κτίστηκε το 1573 από τους Οθωμανούς Τούρκους, για να ελέγχουν την είσοδο στον Κόλπο του Ναυαρίνου και τον θαλάσσιο εμπορικό δρόμο από Δύση προς Ανατολή. Εκτός από τη μαγευτική θέα σε όλο τον Κόλπο, θα δούμε την Ακρόπολη, τον οχυρωματικό περίβολο, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που αρχικά ιδρύθηκε ως μουσουλμανικό τέμενος, και την κεντρική πυριτιδαποθήκη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα Τριφυλίας, με ευρήματα από τη Μυκηναϊκή περίοδο. Στην παραλιακή Κυπαρισσία θα
σταματήσουμε για καφέ και στο Κατάκολο για μεσημεριανό γεύμα. Στην επιστροφή, θα κάνουμε σύντομη στάση στην Πάτρα και θα επισκεφθούμε τον πολιούχο Άγιο Ανδρέα. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.
Τιμή συμμετοχής: 90 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


22/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 07:30 για τον Ισθμό, σύντομη στάση, συνεχίζουμε για τη Ναύπακτο περνώντας τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, και από εκεί για την ιστορική Μονή της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Η μονή χτίστηκε το 1077, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα, και είναι από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της Ρούμελης. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στη γραφική παραθαλάσσια καστροπολιτεία της Ναυπάκτου, με την πλούσια ιστορία και το υπέροχο ενετικό λιμάνι, όπου θα δούμε τα αξιοθέατα και θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν.
Τιμή συμμετοχής: 27 ευρώ

22/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ – ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αναχώρηση στις 08:00 για τις Θερμοπύλες με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Θήβας. Επίσκεψη στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου η περιβόητη μάχη ξαναζωντανεύει με τρόπο μοναδικό. Στις τρεις αίθουσες του μουσείου, που φέρουν τα ονόματα «Λεωνίδας», «Διηνέκης» και «Θερμοπύλες», ο επισκέπτης πραγματοποιεί ένα εικονικό ταξίδι στο χρόνο και στα πεδία της μάχης, με τη χρήση ειδικών πολυμέσων και εξελιγμένων οπτικοακουστικών συστημάτων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μενδένιτσα στη βόρεια πλευρά του όρους Καλλίδρομο με τη μοναδική θέα στον Μαλλιακό Κόλπο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

8+1 αποδράσεις τον Οκτώβριο που θα θυμάσαι 11

27-29/10/2023 ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
3 ΗΜΕΡΕΣ

27/10/2023 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 07:30 για την Πρέβεζα με ενδιάμεση στάση στο Μενίδι για γεύμα και στη Λίμνη Ζηρού για καφέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Ελεύθερη η υπόλοιπη μέρα, για να γνωρίσουμε την ξεχωριστή παράκτια πόλη της Πρέβεζας, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το σύνθετο φυσικό τοπίο.
28/10/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, την ακριτική Κόνιτσα και τον ποταμό Βοϊδομάτη. Ο Βοϊδομάτης (από τα σλαβικά μπόντε-ματ που σημαίνει «καλό νερό») ξεκινάει από το Φαράγγι του Βίκου και είναι από τους καθαρότερους της Ευρώπης. Πρώτη στάση στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Αώου, εξαίρετο δείγμα της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και σήμα κατατεθέν της περιοχής. Επόμενη στάση στο σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Άγιος Παΐσιος και κατόπιν στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και φαγητό.
Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
29/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ιστορικό Ζάλογγο, όπου θα επισκεφθούμε το μνημείο που έφτιαξε ο γλύπτης Γιώργος Ζογγολόπουλος, εμπνευσμένος από τον θρυλικό χορό του Ζαλόγγου. Συνεχίζουμε για τη Γλυκή, το ιστορικό χωριό του Σουλίου στην κοίτη του Αχέροντα. Τα ορμητικά νερά του μυθικού ποταμού πηγάζουν από την καρδιά του βουνού και το θέαμα, καθώς περνούν ανάμεσα από τους βράχους, είναι μαγευτικό. Στάση στην περιοχή για καφέ και περίπατο. Συνεχίζουμε για το λιμανάκι της Αμμουδιάς, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 155 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.


28-29/10/2023 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ
2 ΗΜΕΡΕΣ


28/10/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Μονεμβασιά με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο. Η
πασίγνωστη βυζαντινή καστροπολιτεία είναι χτισμένη πάνω σε βράχο και ενώνεται με τη στεριά μέσω στενής γέφυρας. Αυτή ήταν η μόνη είσοδος, η «μόνη έμβαση» όπως έλεγαν, στη Mονεμβασιά, και σε αυτό οφείλει την ονομασία της. Αφού απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, με τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησιές και την ασύγκριτη θέα στο πέλαγος, θα συνεχίσουμε την ημέρα μας με μπάνιο και γεύμα στην παραλία της περιοχής. Το απόγευμα αναχωρούμε για τη Νεάπολη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
29/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη σαγηνευτική Ελαφόνησο, το σμαραγδένιο νησί της Πελοποννήσου. Παραμονή στην πασίγνωστη παραλία του Σίμου με τα πεντακάθαρα νερά, τους αμμόλοφους και τα πανέμορφα κρίνα της θάλασσας. Προαιρετικό μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο Γύθειο και το Σπαθοβούνι.
Τιμή συμμετοχής: 85 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

8+1 αποδράσεις τον Οκτώβριο που θα θυμάσαι 13

28-29/10/2023 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
2 ΗΜΕΡΕΣ


28/10/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για τη Δημητσάνα, με στάση στο Αρτεμίσιο (επί της Ε.Ο.).
Περίπατος στον παραδοσιακό οικισμό, επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (όπου θα δούμε πώς φτιαχνόταν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή), στην ιστορική βιβλιοθήκη και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Λαγκάδια, το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα, και κατόπιν για την Αρχαία Ολυμπία. Χτισμένη στην καταπράσινη κοιλάδα ανάμεσα στον Αλφειό και τον Κλαδέο ποταμό, η πόλη αποπνέει μοναδική ηρεμία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
29/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Η πόλη στα αρχαία χρόνια καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ενώ στο μεγαλοπρεπή ναό του Δία υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Καϊάφα και το δάσος της Στροφιλιάς, όπου θα κάνουμε στάση για περίπατο στο μαγευτικό τοπίο. Το μεσημέρι θα πάμε στο Κατάκολο, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα, και το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Τιμή συμμετοχής: 85 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό.

8+1 αποδράσεις τον Οκτώβριο που θα θυμάσαι 15


29/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Αναχώρηση στις 07:30 για την περιοχή της Ερμιονίδας με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Επίσκεψη στη Μονή των Αγίων Αναργύρων, το στολίδι της αργολικής γης, που είναι χτισμένη σε ειδυλλιακή τοποθεσία, κοντά στη θάλασσα, σε θέση που παλαιότερα υπήρχε αρχαίος ναός. Επόμενος σταθμός η Ερμιόνη, όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού, θα παρακολουθήσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Ροδιού και θα παραμείνουμε για το γεύμα μας στα δύο λιμανάκια της περιοχής.
Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό.
Τιμή συμμετοχής: 18 ευρώ

8+1 αποδράσεις τον Οκτώβριο που θα θυμάσαι 21


29-30/10/2023 ΤΗΝΟΣ
2 ΗΜΕΡΕΣ


29/10/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή Κεχροβουνίου, όπου μόνασε η Αγία Πελαγία, και θα συνεχίσουμε για τον γύρο του νησιού, περνώντας από το χωριό Βώλαξ, με το μοναδικό σεληνιακό τοπίο, και τον γραφικό Πύργο, γενέτειρα σπουδαίων γλυπτών. Εκτός από τα θαυμάσια δημιουργήματα της μαρμαροτεχνίας που μπορεί κανείς να θαυμάσει σε διάφορα σημεία του χωριού, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Το βράδυ επιστρέφουμε στη Χώρα για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
30/10/2023 ΔΕΥΤΕΡΑ: Το πρωί όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον κυριακάτικο εκκλησιασμό στη Μεγαλόχαρη. Μετά το τέλος της λειτουργίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας και στη συνέχεια έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε τη χώρα της Τήνου. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ραφήνα και στη συνέχεια στο πούλμαν για Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 100 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό,
ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button