ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αυτές είναι οι παραλίες της Αττικής με “Γαλάζια Σημαία 2016”

Στις 25 Μαΐου έγινε η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρινών των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Για πρώτη φορά η τελετή έγινε σε ελληνικό έδαφος, στην Χαλκιδική. Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά στην έδρα του FEE, στην Δανία.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.
Οι παραλίες της Αττικής με Γαλάζια Σημαία, το 2016:
Δήμος Μαραθώνα: Σχινιάς/Καράβι 
Δήμος Μαρκόπουλου: Μεσογαίας – Αυλάκι 
Δήμος Σαρωνικού: Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach – Λαγονήσι 1 / Grand Beach – Λαγονήσι 2 / Mediterraneo 
Δήμος Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης: Βάρκιζα – Αστέρας Βουλιαγμένης – Βουλιαγμένη – Βούλα A 
Δήμος Αίγινας: Αγ. Μαρίνα Δήμος Πόρου: Ασκέλι 
Δήμος Κυθήρων: Κακιά Λαγκάδα – Καψάλι

Τι σημαίνει “Γαλάζια Σημαία”

Η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button