ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δενδροφύτευση με… αποδέκτη διαμαρτυρίας τον Δήμο!

Ένα από τα συνεργεία της δενδροφύτευσης: Μανώλης Σωτηρόπουλος – Γραμματέας της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση, Στράτος Καπετανίδης – πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πλιάτσικας – Ταμίας του Συλλόγου, Μενέλαος Χρόνης, Κίμων Φουντούλης – δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Δούμουρας – εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων, Σοφία Δρίκου – Γραμματέας του Συλλόγου.
Σαράντα νεοφυτεμένα δεντράκια περιμένουν τις χειμωνιάτικες βροχές για να ριζώσουν καλά, στο μπαζωμένο νταμάρι του Δάσους, το επονομαζόμενο εδώ και 25 χρόνια από το σχέδιο πόλης “Πολιτιστικό Πάρκο”. Με τη νέα παρέμβαση των πολιτών ο χώρος των 11 στρεμμάτων, που αποτελεί δημοτική περιουσία, απέκτησε φροντισμένη όψη, μετά από 27 χρόνια εγκατάλειψης εκ μέρους του Δήμου.
Τη δενδροφύτευση της περασμένης Κυριακής οργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δάσους και η Επιτροπή Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Νταμαριού και τον Έλεγχο της Πράξης Εφαρμογής του Άνω Δάσους.
Φυτεύτηκαν ελιές και δάφνες, με πρωταγωνιστές παιδιά της γειτονιάς. Τις ελιές και αρκετές δάφνες δώρισε ο κ. Κίμωνας Φουντούλης, δημοτικός σύμβουλος με τους Πολίτες σε Δράση. Επίσης, έναν αριθμό δέντρων έδωσε ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος και ο Σύλλογος τον ευχαριστεί για την παροχή του φυτευτικού υλικού, όπως και τους ιδιώτες κκ. Γιώργο Αδαμόπουλο και Τάκη Νικολάου.
Στη δενδροφύτευση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάσους Στράτος Καπετανίδης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Μπάμπης Δούμουρας.

 

Οι κάτοικοι που μετείχαν στη δενδροφύτεση εξέφρασαν για μια ακόμη φορά έντονη απορία για το γεγονός ότι ο Δήμος μεταχειρίζεται το χώρο σαν να μην είναι δικός του! Από τότε που εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο, εδώ και 27 χρόνια, διαδοχικές δημοτικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά προσπάθεια καλλωπισμού, με αποτέλεσμα να μένει χέρσος και αφιλόξενος, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για όλο το Χαϊδάρι. Προσπαθώντας, λοιπόν, να αναπληρώσουν αυτήν ακριβώς την αμέλεια (;) οι κάτοικοι κάνουν μόνοι τους δενδροφυτεύσεις.
Από τη δημοτική αρχή δεν εμφανίστηκε κανένας. Θυμίζουμε ότι και από την περυσινή δενδροφύτευση στον ίδιο χώρο ο δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας απείχε. Αν τότε δεν γνώριζε ότι η έκταση αυτή ανήκει στον Δήμο, όπως φάνηκε από τον διαφωτιστικό διάλογο που έγινε ενώπιον πολύ κόσμου, φέτος δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο, αφού η Επιτροπή Κατοίκων (!) απέδειξε πια ότι ο Δήμος έχει πλήρη κυριότητα στο χώρο. “Δεν σκέφτεται ο δήμαρχος ότι με τη στάση του αυτή ενισχύει τη θέση των διεκδικητών;”, αναρωτήθηκε μετέχων στη δενδροφύτευση.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάςστο χώρο της δενδροφύτευσης, συνομιλεί με τον μηχανικό Γιώργο Τερζάκη,  δεξιά, τεχνικό σύμβουλο της Επιτροπής κατοίκων.

Δενδροφύτευση με... αποδέκτη διαμαρτυρίας τον Δήμο! 2
Ηρακλής Δρούλιας, πρόεδρος του ΟΣΚ, Μαρία Μπακλαβά, Σοφία Δρίκου.
Δενδροφύτευση με... αποδέκτη διαμαρτυρίας τον Δήμο! 4
Τα παιδιά παίζουν στο μοναδικό δέντρο της πλατείας.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής να κάνει το χώρο προασβάσιμο στους δημότες είναι ανεξήγητη…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button