ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Θανάση σε τρόλεϊ στο Περιστέρι

Η υπόθεση του Θανάση Καναούτη είχε ξεσηκώσει το πανελλήνιο, πριν από 10 ακριβώς χρόνια. Ο 19χρονος Πειστεριώτης το βράδυ της 13ης Αυγούστου 2013 έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του πέφτοντας από τρόλεϊ στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι, μετά από έλεγχο εισοτηρίων.

Ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών στην Ελλάδα που υπέφερε (και διχαζόταν) από τα Μνημόνια και διαδηλώσεις στο Περιστέρι και αλλού.

Του θανάτου είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός με ελεγκτή, γιατί ο Θανάσης δεν είχε πληρώσει το εισιτήριο των 1,20 ευρώ. Η οικογένεια του άτυχου νέου θεωρούσε ότι ο 19χρονος έχασε τη ζωή του εξ αιτίας της συμπεριφοράς του ελεγκτή.

Πέντε χρόνια μετά το Συμβούλιο Εφετών με αμετάκλητο βούλευμά του έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, κλείνοντας οριστικά το φάκελο. Υπήρξε διαφωνία αντεισαγγελέως Εφετών, που πρότεινε την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του ελεγκτή, αλλά και το «κατηγορώ» του πατέρα του 19χρονου κ. Γιάννη Καναούτη.

Ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών στις 20 Ιουνίου 2018 έκλεισε την υπόθεση με το σκεπτικό ότι «ο ελεγκτής δεν συμμετείχε με κανένα τρόπο στην αιφνιδιαστική πράξη του παθόντος, ούτε γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ή μπορούσε να προβλέψει λόγω της ιδιότητάς του, τη δυνατότητα ανοίγματος των θυρών του εν κινήσει τρόλεϊ με μηχανικό τρόπο. Λαμβανομένου, επιπλέον υπόψη ότι το εγχείρημα του θανόντος ολοκληρώθηκε σε μόλις τρία το πολύ δευτερόλεπτα δεν μπορεί βάσιμα να αποδοθεί στον κατηγορούμενο ότι μπορούσε έστω να αποτρέψει την όποια σχετική προσπάθεια του επιβάτη, ο οποίος σημειωτέον δεν στηρίχτηκε απλώς με την πλάτη στις πόρτες του οχήματος αλλά άσκησε δύναμη στις χειρολαβές αυτών πετυχαίνοντας το άνοιγμά τους».

Ακολουθεί σημερινή ανάρτηση για τον θάνατο του Θανάση:

10 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Θανάση σε τρόλεϊ στο Περιστέρι 3
10 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Θανάση σε τρόλεϊ στο Περιστέρι 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button