ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στη Μενδώνη: Σε μια εποχή που οι πολιτιστικές αξίες δεν ανθοφορούν…

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ έστειλε επιστολή προς την κ. Λίνα Μενδώνη καλώντας την να επανεξετάσει την ανάκληση της παραχώρηση του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στην Αθήνα.

Κυρία Υπουργέ,

Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ ως περιβαλλοντικό, κοινωνικό και πολιτιστικό σωματείο με 200+ δράσεις για τον Πολιτισμό, οι οποίες έχουν καταγραφεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ (ΑΜ Φορέα: 3358), και καταγεγραμμένο στο τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής (Αριθμός Φακέλου: 20014), έχει φιλοξενηθεί στο κτήριο του ΣΕΑ για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και έχει παρακολουθήσει αντίστοιχες άλλων φορέων στο χώρο.

Ενδεικτικά σας αναφέρω:

  • 6-8 Μαρτίου 2013 έκθεση φωτογραφίας ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)
  • 9 Μαρτίου 2013 ημερίδα με θέμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ. (Διοργάνωση ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, την MONUMENTA για την Αρχιτεκτονική Κληρονομιά).

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ έχει παρακολουθήσει στο κτήριο ΣΑΕ δεκάδες εκδηλώσεις άλλων φορέων – αναφέρω μόνο την πιο πρόσφατη:

  • ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΤΩ, 14 Μαΐου 2023.

Κυρία Υπουργέ,

Σε μια εποχή που οι περιβαλλοντικές και οι πολιτιστικές αξίες δεν ανθοφορούν,

Σε μια εποχή που τα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά σωματεία καθώς και γενικότερα η Κοινωνία των Πολιτικών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εύρεσης χώρων φιλοξενίας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων,

Σε μια εποχή που όλοι αναφέρονται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και ιδιαίτερα στο Στόχο 17 (Συνεργασία για τους Στόχους) αλλά ελάχιστα κάνουν για αυτούς,

Σε μια τέτοια εποχή ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων φιλοξένησε στην έδρα του εκδηλώσεις και δράσεις άλλων φορέων και συνέβαλε στην προβολή και στη διαφύλαξη των Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος.

Σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την ανάκληση της παραχώρησης του κτηρίου στέγασης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας υπενθυμίζω μια προηγούμενη επιστολή που σας είχα στείλει για τη Μονή Δαφνίου, ως πρόεδρος τότε του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (22.02.2011) με δική σας απάντηση ως Γενικής Γραμματέως του ΥΠΠΟΤ (22.03.2011) – άρα δεν είμαστε χθεσινοί ούτε ευκαιριακά ή αντιπολιτευτικά παρόντες.

Στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες,

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Κώστας Φωτεινάκης

Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button