Χαϊδάρι Σήμερα Νυχτερινή έφοδος της ομάδας ΔΙΑΣ στο 2ο Λύκειο

Το χτεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο κυλούσε με τις συνήθεις αντιπαραθέσεις, ως τη στιγμή που ακούστηκε στην αίθουσα ότι στο γειτονικό 2ο Λύκειο μπήκε η Αστυνομία. Ο δήμαρχος πετάχτηκε από τη θέση του και έσπευσε στο σχολείο. 

Η ώρα ήταν περίπου 10:30 το βράδυ όταν ένας δημότης ειδοποίησε τον δήμαρχο ότι αστυνομικοί έχουν εισβάλει στο προαύλιο του διπλανού λυκείου, πηδώντας από τα κάγκελα. Αμέσως ο Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής κατέβηκαν από τον 2ο όροφο του Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν εκεί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια παρέα 18χρονων είχε μπει στην αυλή του κλειδωμένου σχολείου, κάθονταν όλοι μαζί σε ένα πεζούλι και έτρωγαν σουβλάκια. Η παρουσία τους κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών. Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο με πολιτικά πέρασαν στο προαύλιο, ρώτησαν τους νέους τι κάνουν εκεί τέτοια ώρα και ζήτησαν τις ταυτότητές τους.

Τη στιγμή εκείνη δήμαρχος και αντιδήμαρχος, που είχαν φτάσει στο σχολείο, κατέκριναν την πρωτοβουλία των αστυνομικών να μπουν στο σχολείο. Η επιχείρηση σταμάτησε σε αυτό  το σημείο, οπότε αστυνομικοί και εξωσχολικοί αποχώρησαν από το προαύλιο.

Μιλήσαμε με τους νεαρούς, που μάς είπαν ότι οι αστυνομικοί τους έκαναν  παρατηρήσεις, αλλά όχι σωματικό έλεγχο. Μάλιστα κάποιοι δεν είχαν επάνω τους ταυτότητα, αλλά δεν οδηγήθηκαν στο Τμήμα για εξακρίβωση.

Οι νεαροί δεν φάνηκαν να φοβήθηκαν από την παρουσία των αστυνομικών και συνέχισαν την κουβέντα τους έξω από το σχολείο για αρκετή ώρα. Αργότερα αποφάσισαν να συνεχίσουν τη βραδιά τους στην πλατεία Κουνελίων.