ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΣΩΠΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Δημιουργία διαδρόμου πεζών προς το Σταθμό «Αγία Μαρίνα»

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου γράψαμε ότι ο Δήμος σχεδιάζει την ανάπλαση του τελευταίου κομματιού της οδού Πλαταιών, πριν τον Σταθμό Αγία Μαρίνα. Πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς να γίνει τίποτε. Όπως όμως δηλώνει η δημοτική αρχή το έργο δεν εγκαταλείφθηκε, αντίθετα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την υλοποίησή του.

Στο τμήμα αυτό της Πλαταιών περπατούν πάρα πολλοί Χαϊδαριώτες που πάνε πεζοί στον Σταθμό του Μετρό, ενώ αποτελεί και είσοδο – βιτρίνα της πόλης μας στο “τριεθνές”, η οποία σίγουρα τη φέρνει σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με την εικόνα που έχουν οι οδοί πρόσβασης στον Σταθμό από τη μεριά του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας. 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μ. Σελέκος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Νοεμβρίου (μετά από σχετική ερώτηση του Ανδρέα Μποζίκα) η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της οδού Πλαταιών, με κατεύθυνση προς Ιερά Οδό, θα γίνει. Χαρακτήρισε το έργο ως πρώτης προτεραιότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών λόγω ενστάσεων στον διαγωνισμό για την προμήθεια των υλικών της ανάπλασης. Η διοίκηση του Δήμου έχει αποφασίσει οι κατασκευή να γίνει με συνεργεία της Αυτεπιστασίας, για να περιοριστεί το κόστος.Χαϊδάρι Σήμερα Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, παιδικών χαρών

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει φιλόξενη στους πεζούς η πολυσύχναστη είσοδος της πόλης. Όπως έχουμε γράψει, η αρχιτεκτονική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και προβλέπει:

  • Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου κατά 1,50 μ., στο δεξιό τμήμα του δρόμου προς Ιερά Οδό. Θα απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στη μία πλευρά του δρόμου.
  • Διαμόρφωση παρτεριών και διαδρόμων πρόσβασης
  • Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Με την τεχνική αυτή παρέμβαση θα γίνει βατός ο διάδρομος κίνησης των πεζών και θα μειωθούν οι κίνδυνοι ατυχήματος. Η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί πολλές φορές στο πρόβλημα του τμήματος της Πλαταιών, από τη συμβολή της με τον Κολοκοτρώνη έως την Ιερά Οδό. Το ίδιο και επιστολογράφοι μας, που επισημαίνουν διαλυμένα πεζοδρόμια, αφρόντιστα παρτέρια και σκουπίδια, ρίζες δέντρων που έχουν έχουν σηκώσει το πεζοδρόμιο και παγιδεύουν τα πόδια.  

Τα έργα βελτίωσης της κίνησης των πεζών προς τον Σταθμό Αγία Μαρίνα πρέπει να επεκταθούν προς το κεντρικό Χαϊδάρι μέσω της Πλαταιών ή της Συνταγματάρχου Γιαννούλη, όπως και στο τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη μέχρι την Καραϊσκάκη. Το ίδιο σημαντική είναι και η κατασκευή διαδρόμου ποδηλάτων, σε άλλο δρόμο της Αστυθέας με κατεύθυνση την Αγία Μαρίνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Επιτέλους! Έργο για βελτίωση της κίνησης πεζών προς το Σταθμό «Αγία Μαρίνα»

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button