ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιτέλους! Έργο για βελτίωση της κίνησης πεζών προς το Σταθμό “Αγία Μαρίνα”

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα και σημεία της πόλης βρίσκεται σε αληθινά τραγική κατάσταση. Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι της οδού Πλαταιών, πριν τον Σταθμό “Αγία Μαρίνα”, που αποτελεί (αρνητική) βιτρίνα της πόλης. Το καλό νέο είναι ότι επιτέλους προγραμματίζεται, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, βελτιωτική παρέμβαση με βασικό στόχο να μπορούν περπατούν με ασφάλεια οι Χαϊδαριώτες που πάνε πεζοί στον Σταθμό.

Η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί πολλές φορές στο πρόβλημα του τμήματος της Πλαταιών, από τη συμβολή της με τον Κολοκοτρώνη έως την Ιερά Οδό. Το ίδιο και επιστολογράφοι μας, που επισήμαναν την τεράστια διαφορά εικόνας γύρω από τον Σταθμό: Στο Χαϊδάρι διαλυμένα πεζοδρόμια, αφρόντιστα παρτέρια και σκουπίδια, στο τμήμα του Αιγάλεω πολιτισμένη εικόνα και καθαριότητα.

Πρόκειται λοιπόν για έργο – “ανάσα”. Θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Πλαταιών, σημείο από το οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες συνδημότες και επισκέπτες της πόλης. Ταυτόχρονα θα ανακατασκευαστεί ο χώρος πρασίνου στο δεξιό τμήμα του δρόμου, που τόσο χρειάζεται η υποβαθμισμένη γειτονιά της Αστυθέας.

Επιτέλους! Έργο για βελτίωση της κίνησης πεζών προς το Σταθμό "Αγία Μαρίνα" 2
Στην τωρινή του κατάσταση, το πεζοδρόμιο της οδού Πλαταιών είναι σχεδόν αδιάβατο. Οι περισσότεροι πεζοί αναγκάζονται να πάνε στο Μετρό από το οδόστρωμα της Πλαταιών, όπου μόλις χωράει ένα αυτοκίνητο να περάσει.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αρχιτεκτονικής μελέτης, οι προβλεπόμενες εργασίες είναι:

  • Διαπλάτυνση του πεζοδρομίου κατά 1,50 μ.
  • Διαμόρφωση παρτεριών και διαδρόμων πρόσβασης
  • Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τεχνικά συνεργεία του Δήμου. Θα τα απαρτίζουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί μέσα από το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου θα απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στη μία πλευρά του δρόμου. Οι εργασίες κατασκευής και αναμόρφωσης θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν τεχνικά έργα που υλοποιούνται από τα ίδια συνεργεία σε άλλα σημεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2017 ενέκρινε την εκτέλεση του έργου με ομόφωνη απόφαση.

Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση στο τελευταίο κομμάτι της Πλαταιών πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Τα έργα βελτίωσης της κίνησης των πεζών προς τον Σταθμό Αγία Μαρίνα πρέπει να επεκταθούν προς το κεντρικό Χαϊδάρι μέσω της Πλαταιών ή της Συνταγματάρχου Γιαννούλη, όπως και στο τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη μέχρι την Καραϊσκάκη. Το ίδιο σημαντική είναι και η κατασκευή διαδρόμου ποδηλάτων, σε άλλο δρόμο της Αστυθέας με κατεύθυνση την Αγία Μαρίνα.

Μόνιμη εικόνα στη διασταύρωση Κολοκοτρώνη – Πλαταιών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button