ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Δάσους: Στις “καθυστερήσεις” η απόκτησή του από τον ΟΑΕΔ

“Όλα του γάμου δύσκολα και η… ” Σε αυτό το σημείο βρίσκονται τα πράγματα σχετικά με τον διάσημο πανελληνίως Βρεφονηπιακό Σταθμό του Άνω Δάσους, μετά την ευόδωση του πολυπόθητου συνοικεσίου μεταξύ Δήμου Χαϊδαρίου και ΟΑΕΔ. Πράγματι, η δημοτική αρχή και η διοίκηση του Οργανισμού, μετά από αρκετά καβγαδάκια, τα βρήκαν. Δυστυχώς όμως, χάθηκε ο “κουμπάρος”, με άλλα λόγια ο εργολάβος του έργου, που πτώχευσε και η τύχη του αγνοείται. Αυτό το γεγονός  δημιουργεί γραφειοκρατικά προσκόμματα στην ολοκλήρωση του “γάμου”.

Επιτέλους τα βρήκαν!

Το τελευταίο διάστημα, λοιπόν, τα μηνύματα είναι ευχάριστα για την απόδοση στον Δήμο Χαϊδαρίου του υπό κατασκευή (επί δωδεκαετία!) βρεφονηπιακού. Το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο προΐσταται πολιτικά του ΟΑΕΔ, ιδιοκτήτη του κτηρίου, συναινεί επιτέλους να δοθεί ο Σταθμός στο Χαϊδάρι, αλλά η υπόθεση… ακόμη και τώρα κάπου κατάφερε να σκοντάψει! Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής του βρεφονηπιακού (εταιρεία Δικτύωση), ενώ το έφτασε σχεδόν μέχρι το τέλος, πτώχευσε και το εγκατέλειψε. Έτσι δεν υπογράφτηκε ποτέ η παραλαβή του έργου, άρα δεν μπορεί να γίνει και η επανέναρξή του! Σε εμάς τους κοινούς θνητούς η τόση γραφειοκρατία φαίνεται ανόητη. Ωστόσο αυτοί που καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους ευλόγως ζητούν πλήρη νομιμότητα. Τούτη την ώρα λοιπόν αναζητείται νόμιμη λύση για να ξεμπλοκάρει και αυτή η δυσκολία.

Το ευχάριστο πάντως είναι πως η σημερινή διοίκηση του ΟΑΕΔ δέχεται ευνοϊκότερους όρους για τον Δήμο μας, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, σχετικά με τις νέες εξελίξεις σε αυτό το «ανατολικό» ζήτημα.

Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Δάσους: Στις "καθυστερήσεις" η απόκτησή του από τον ΟΑΕΔ 3

Βελτιώθηκαν πολύ οι όροι της συμφωνίας

Σύμφωνα με τους νέους όρους, ο παιδικός σταθμός παραχωρείται στον Δήμο μας για 20 χρόνια χωρίς να διατηρεί το δικαίωμα ο ΟΑΕΔ να τον ζητήσει πίσω. Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση ήταν μάς να δοθεί για 10 χρόνια, με τα έξοδα αποπεράτωσης να βαρύνουν τον Δήμο μας. Υπό την αίρεση όμως της επιστροφής του όποτε τον ζητήσει πίσω ο ΟΑΕΔ! Αυτό το πλαίσιο συμφωνίας είχε χαρακτηριστεί ως επαχθές από την διοίκηση Σελέκου. Διότι ο Δήμος θα κατέβαλε μεν το κόστος κατασκευής, δεν θα είχε όμως καμιά εγγύηση ότι θα τον λειτουργήσει ούτε καν για 10 χρόνια. Γι’ αυτό ο δήμαρχος χαρακτηρίζει ως μεγάλη επιτυχία τη νέα συμφωνία.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει κάνει την καταγραφή των υπολοιπόμενων εργασιών στο ημιτελές κτήριο. Παράλληλα έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις για την είσοδο από την οδό Ακροπόλεως, που θα λύσουν το πρόβλημα της πρόσβασης παιδιών, γονέων και προσωπικού.

Ο δήμαρχος μάς είπε πως ο φορέας που θα υλοποιήσει τις εργασίες θα είναι ο Δήμος. “Θα εκμεταλλευτούμε ένα πρόγραμμα που υπάρχει, από το οποίο θα αντλήσουμε 50.000 ευρώ, προκειμένου να το δημοπρατήσουμε. Τα υπόλοιπα θα γίνουν με δικούς μας πόρους”, δηλώνει. “Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο”, κλείνει την τοποθέτησή του.

Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Δάσους: Στις "καθυστερήσεις" η απόκτησή του από τον ΟΑΕΔ 5
Ο βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας στο Άνω Δάσος έχει γίνει διάσημος στο πανελλήνιο χάρη στα σπαρταριστά σκετσάκια των «Ράδιο Αρβύλα». Ενώ είναι σχεδόν ολοκληρωμένος εδώ και πολλά χρόνια, μένει απρόσιτος σαν “αετοφωλιά”. Τον κατασκεύασαν με μια είσοδο 3 και πλέον μέτρα πάνω από το υπάρχον επίπεδο του δρόμου! 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Ο Βρεφονηπιακός του Άνω Δάσους έχει απασχολήσει πολλές φορές το “Χαιδάρι Σήμερα”. Ακολουθούν δύο ενδεικτικά δημοσιεύματα! 

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός χτίζεται στο Δάσος, ενώ ο βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας στοιχειώνει                 Ένας βρεφονηπιακός σταθμός που κατάντησε “ανατολικό ζήτημα”

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button