ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός χτίζεται στο Δάσος, ενώ ο βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας στοιχειώνει

Δημοπρατήθηκε και εντός των ημερών πρόκειται να αρχίσει η ανέγερση δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Δάσος, σε οικόπεδο του Δήμου επί των οδών Μπουμπουλίνας και Ηρώων Πολυτεχνείου. Πρόκειται ίσως για το πρώτο σημαντικό έργο υποδομής που σχεδιάστηκε και αρχίζει να υλοποιείται εξ ολοκλήρου επί της εξαετούς θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής. 
Στη γωνία των οδών Μπουμπουλίνας και Ηρώων Πολυτεχνείου ανεγείρεται ο νέος παιδικός σταθμός του Δάσους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.287.197 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την εταιρεία Panathineon Development Α.Ε. Η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2007 – 2013”, του ΕΣΠΑ.

Το κτήριο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ενέργειες της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελένης Καμπόλη, με τη συνδρομή της Χαϊδαριώτισσας περιφερειακής συμβούλου κ. Γεωργίας Ερμίδου.

Κλειστός όμως παραμένει εδώ και χρόνια βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας.

Την ώρα που ο Σταθμός της οδού Μπουμπουλίνας μπαίνει σε φάση υλοποίησης, ο άλλος βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας και μάλιστα δυναμικότητας 80 παιδιών, που χτίστηκε πριν 5 χρόνια έχει εγκαταλειφθεί με ευθύνη του Δημοσίου. Ανεγέρθηκε σε οικόπεδο του Δήμου μας (Βεργίνας και Ακροπόλεως, Άνω Δάσος) από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ξοδεύτηκαν 2,5 εκατ. ευρώ (!), ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ, διότι δεν υπάρχει δρόμος πρόσβασης!

βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας
Παρότι το πρόβλημα ήταν γνωστό κατά την έναρξη των εργασιών, αυτές ξεκίνησαν σαν να μην τρέχει τίποτε. Το έργο κατασκευής της οδού Βεργίνας, όπου βρίσκεται η είσοδος του σταθμού, αποδείχτηκε πολύ ακριβό για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Χαϊδαρίου, ενώ εναλλακτική  πρόταση των κατοίκων, με βάση μελέτη του πολιτικού μηχανικού κ. Γ. Τερζάκη, που ήταν πολύ χαμηλότερου κόστους και φιλικότερη για το περιβάλλον (εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο), επίσης ουδέποτε υλοποιήθηκε.
βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας
Στην αεροφωτογραφία αυτή, που πήρε συνεργάτης της εφημερίδας μας, φαίνεται το πρόβλημα του σταθμού της οδού Βεργίνας: Το υψόμετρο τής ράμπας εισόδου βρίσκεται 3 μέτρα πάνω από το φυσικό επίπεδο του δρόμου! Τόσοι πολεοδόμοι, τόσοι αρχιτέκτονες, τόσοι μηχανικοί, τόσες τεχνικές υπηρεσίες (Δήμου και ΟΕΕ) όχι μόνο δεν πρόλαβαν το “κακό”, αλλά το υλοποίησαν και είναι περήφανοι για το αποτέλεσμα! Όταν οι περίοικοι κινητοποιήθηκαν και πρότειναν λύση φτηνή, εφικτή, λειτουργική, νόμιμη και φιλοπεριβαλλοντική, λοιδωρήθηκαν από τους παραπάνω φορείς και λειτουργούς, αντί να επαινεθούν και να τύχουν ευχαριστίας.  Το καταπληκτικό επίτευγμα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, εξακολουθεί να κρέμεται στο αέρα, όπως και τα 2,5 εκατομμύρια που κόστισε.

 

Αυτή τη στιγμή ο αχρησιμοποίητος βρεφονηπιακός της οδού Βεργίνας βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει κλαπεί από το εσωτερικό του πολύτιμος εξοπλισμός (μηχανολογικά, σωληνώσεις κτλ.) μεγάλης αξίας.
Στη φθορά του χρόνου και των πλιατσικολόγων έχει εγκαταλειφθεί ο υπερσύγχρονων προδιαγραφών βρεφονηπιακός στη Βεργίνας. Αθάνατο ελληνικό κράτος…
Εκτιμούμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η ιδιοκτησία του στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί του Δήμου μας στον οποίο ανήκε το οικόπεδο, το οποίο περιέργως παραδόθηκε στον ΟΕΕ χωρίς κανένα αντίτιμο και χωρίς να παρακρατηθεί η κυριότητά του! Αν οι φόβοι μας επαληθευτούν, το κτήριο θα πωληθεί σε ιδιώτες πολύ κάτω της αξίας που η Πολιτεία πλήρωσε για να το χτίσει. Ταυτόχρονα ο Δήμος θα έχει απολέσει -άνευ οιουδήποτε ανταλλάγματος- ένα σπουδαίο ιδιοκτησιακό του στοιχείο, δηλαδή το οικόπεδο έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων.
Πάντως, τόσο η Πολιτεία όσο και η διοίκηση Μαραβέλια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προχωρούν την ανέγερση άλλου σταθμού στην ίδια περιοχή… Για μερικά εκατομμύρια θα κλαίμε τώρα;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button