ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Βιοκλιματικές αναπλάσεις” και χωματόδρομοι στο Χαϊδάρι

Η συμπολίτισσα Jenny Margariti σχολιάζει με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου για έργα “βιοκλιματικών αναπλάσεων” στο Χαϊδάρι:

Διαβάζω: “Βιοκλιματική ανάπλαση οδών και πλατειών. Θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά. Οι ζώνες πρασίνου θα εμπλουτιστούν κ.λ.π. κ.λπ. Το Χαϊδάρι αλλάζει”. Μεγάλα λόγια νομίζω για μια πόλη που έχει ακόμα ακατασκεύαστους δρόμους, π.χ. οδός Βεργίνας, και όπως μας έχει πει ο αντιδήμαρχος Τεχνικός Υπηρεσίας υπάρχουν και άλλοι. Το θεμιτό λοιπόν είναι να γίνουν οι κατασκευές αυτών των χωατόδρομων και μετά οι “βιοκλιματικές αναπλάσεις”. Έτσι το Χαϊδάρι θα αρχίσει να αλλάζει και να μη θυμίζει την Ελλάδα του 1960.

………………………………………………….

Παρεμπιπτόντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος θα ασφαλτοστρώσει δρόμους του Άνω Δάσους, δίπλα στην οδό Βεργίνας. Πράγματι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, όμως, όσο χάλια και να είναι, δεν είναι χωματόδρομοι, άρα δεν βασανίζουν τους περιοίκους η λάσπη και η σκόνη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, στην οδό Βεργίνας -μάλλον τον τελευταίο χωματόδρομο στο Χαϊδάρι- βρίσκεται και το γραφείο της εφημερίδας μας “Χαϊδάρι Σήμερα” (αυτό για όσους νομίζουν ότι “έχουμε τα μέσα” και ότι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε).

Και κάτι ακόμη: Η οδός Βεργίνας “φιλοξενεί” τη ντροπή που λέγεται Βρεφονηπακός Σταθμός Άνω Δάσους, ήτοι την εκτρωματική κατασκευή κυριολεκτικά στον αέρα, που γέμισε με τείχη μπετόν την περιοχή, κάτι σαν τα τσιμεντένια μπούνγκερ των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως βλέπετε, η “βιοκλιματικότητα” σε αυτή την περίπτωση ουδόλως απασχόλησε την ελληνική διοίκηση.

Η μηκοτομή της οδού Βεργίνας άλλαξε, για να πάρει νέα οικοδομική άδεια το παρατημένο έργο του Σταθμού, μετά από δύο δεκαετίες σχεδόν. Δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, όπως και ότι θα γίνει μια προσπάθεια να καλυφθούν με κάποιο τρόπο οι τσιμεντένιες μάντρες δεν τηρήθηκαν.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, οι κάτοικοι προσπαθούμε μόνοι μας φυτεύοντας πράσινο για να κρύψουμε τα τσιμέντα όσο μπορούμε, βάζοντας κολόνες φωτισμού και φώτα για να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι (επανειλημμένες είναι οι κλοπές στη σκοτεινή γειτονιά), και καθαρίζοντας μόνοι μας τον δρόμο.

Μενέλαος Χρόνης

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button