ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτή επιστολή προς τον νυν Δήμαρχο Χαϊδαρίου και στους τέως Δημάρχους σε βάθος χρόνου

Η κ. Ευγενία Μαργαρίτη, κάτοικος της οδού Βεργίνας στο Δάσος Χαϊδαρίου, στέλνει ανοικτή επιστολή στον Δήμο, με αφορμή την πρωτοβουλία της να φωτίσει τον σκοτεινό δρόμο, όπου κατοικεί.

Ανοικτή επιστολή προς τον νυν Δήμαρχο Χαϊδαρίου και στους τέως Δημάρχους σε βάθος χρόνου.

κ.κ. Δήμαρχοι,

Αφορμή αυτής της επιστολής στάθηκε η πολύχρονη (30 χρόνια αδιαφορία και απραξία της δημοτικής αρχής για την κατασκευή, τον φωτισμό, τον καθαρισμό και όσων άλλων αυτό συνεπάγεται της οδού Βεργίνας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση η οποία αντικατοπτρίζει την Ελλάδα της δεκαετίας του ’50.

Ενός δρόμου 100 μέτρων!!!

Οι προσπάθειες που έχουμε κάνει και οι συναντήσεις για να ενημερώσουμε για τα προβλήματα μας με αντιδημάρχους, με διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας κλπ. όλα αυτά τα χρόνια πολλές, οι οχλήσεις άπειρες, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, τουλάχιστον για φωτισμό του δρόμου, πάρα πολλές (ενδεικτικά : αριθ.πρωτ.604/13.01.2016 – αριθ.πρωτ.4409/18.2.2016).

Τα αποτελέσματα ΜΗΔΕΝ.

Δεν υπήρχε πλέον άλλη επιλογή από το να υποκαταστήσουμε την δημοτική αρχή, να τοποθετήσουμε τουλάχιστον φώτα για την ασφάλειά μας (στο σπίτι μας έχουν μπει κλέφτες 3 φορές).

Αυτό και κάναμε. Τοποθετήσαμε 2 φωτοβολταϊκά φωτιστικά συστήματα

Δεν έχουμε μείνει βέβαια μόνο εκεί. Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε πράσινο φυτεύοντας και φροντίζοντας διάφορα φυτά, πολλά από αυτά για να καλύψουμε τα τοιχία από μπετό των 3 μέτρων, που δημιουργήθηκαν με την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού κατά μήκος της οδού Βεργίνας, από λάθος όπως αργότερα μας είπε αντιδήμαρχος, και για τα οποία φέρει ευθύνη και ο Δήμος.

Και τώρα κ.κ. Δήμαρχοι, ήθελα να παρακαλέσω να μου δώσετε μία απάντηση: Για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνω όλα αυτά τα χρόνια δημοτικά τέλη; Σαν πολίτη αυτού του τόπου, ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ;;;;

Βεβαίως, από ό,τι θα καταλάβατε, η ερώτηση είναι ρητορική.

Τέλος θέλω να εκφράσω και μία απορία η οποία είναι σχετική με το θέμα μου. Επειδή στις περισσότερες συναντήσεις που είχαμε με τους αρμόδιους του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση ήταν ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι τέτοια που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Εύλογο, λοιπόν, είναι να ρωτήσω πώς απέκτησε την οικονομική δυνατότητα και με τι κριτήρια ο Δήμος Χαϊδαρίου πεζοδρόμησε τμήμα του δρόμου της οδού Αρεοπόλεως, κατασκεύασε παρτέρια, έκανε φυτεύσεις, τοποθέτησε παγκάκια, τοποθέτησε πυκνότατο φωτισμό, τοποθέτησε μπάρες για την πεζοδρόμηση; Δεν έχω δει σε άλλο πεζόδρομο στην περιοχή μας τέτοια οργάνωση. Και ωραία όλα αυτά βέβαια είναι ωραία, γιατί εξωραΐζεται η συνοικία μας. Αλλά με ποια κριτήρια παίρνονται οι αποφάσεις; Πώς τοποθετούνται οι προτεραιότητες για να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των πολιτών;

Το συγκεκριμένο τρίγωνο έχει 3 πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν εισόδους από την οδό Σύρου και από την οδό Καλαβρύτων. Πρόσφατα προσέχοντας τον φωτισμό πρόσεξα ότι στο κομμάτι αυτό του δρόμου υπάρχουν φωτιστικά σώματα ανά 10 μέτρα. (Εκτός και αν όλο αυτό είναι επίσης ιδιωτική πρωτοβουλία!!!).

Κλείνοντας την επιστολή μου, θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι θα τύχει κάποιας προσοχής από τους αρμόδιους.

(Επισυνάπτω φωτογραφίες από την τοποθέτηση και το αποτέλεσμα του φωτισμού στην Βεργίνας).

Ανοικτή επιστολή προς τον νυν Δήμαρχο Χαϊδαρίου και στους τέως Δημάρχους σε βάθος χρόνου 1

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button