ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε»

Κάλεσμα προς όλους τους δημότες για ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την αναγέννηση του Χαϊδαρίου, απεύθυνε το βράδυ της Τετάρτης 28 Αυγούστου ο Βαγγέλης Ντηνιακός κατά την ομιλία του στην σεμνή τελετή ορκωμοσίας του ίδιου, ως νέου δημάρχου, καθώς και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου, εξήγγειλε μια νέα πορεία για την πόλη από τη δημοτική του αρχή, που “θα κάνει όλους τους δημότες της ξανά υπερήφανους. Μια πορεία που θα κάνει το Χαϊδάρι πόλη ανοιχτή και εξωστρεφή, που θα είναι δίπλα σε όλους τους δημότες και που θα εξασφαλίζει ποιότητα στην καθημερινότητά τους”.

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 1
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Χαΐδάρι Ξανά”

«Όλες μαζί οι παρατάξεις μπορούμε»

Δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, στέλνοντας τους το εξής μήνυμα: Ότι από διαφορετικές αφετηρίες και με τις διαφορετικές ιδέες που πιθανόν να έχουν, ότι όλοι θέλουν το Χαϊδάρι να κάνει βήματα μπροστά. Για αυτό είναι καθήκον τους να δουλέψουν ο ένας πλάι στον άλλο και όχι απέναντι. Για αυτό το λόγο η δημιουργία συναινέσεων για τα μεγάλα θέματα της πόλης, θα βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της λογικής τους. Γιατί κατά την άποψη του δεν αντιλαμβάνεται το Δήμο ως πεδίο συγκρούσεων και άγονων αντιπαραθέσεων, αλλά ως πεδίο συνθέσεων και δημιουργικών συγκλήσεων.
Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα είναι δήμαρχος όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν, αλλά όλων των Χαϊδαριωτών, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς εξαιρέσεις.

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 3

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 5

«Τα πρώτα μέτρα που θα πάρουμε»

Στη συνέχεια εξήγγειλε μια σειρά από τις βασικές προτεραιότητες που θα θέσει η δημοτική του αρχή, βάζοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη. Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι οι άξιοι όπως τους χαρακτήρισε εργαζόμενοι του Δήμου. Τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβουν μεταξύ άλλων θα είναι:
– Η εντατικοποίηση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και η εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών ανακύκλωσης. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή μείωση των τελών καθαριότητας.
– Συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δεντροφυτεύσεων , αλλά και προστασίας του περιαστικού Δάσους.
– Αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με λάμπες LED. Στόχο θα έχει την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
– Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ώστε η έκταση των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου να δοθεί στο Δήμο Χαϊδαρίου και τους πολίτες του. Μια έκταση που θα μπορεί να μεταμορφωθεί σε σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 7

«Με ανοικτές πόρτες για όλους»

Σε άλλο σημείο ο κ. Ντηνιακός δήλωσε πως ο δήμαρχος οφείλει πάντα να βρίσκει λύσεις, ακόμα και μέσα στις δυσκολίες, ενώ δεσμεύτηκε πως θα διεκδικήσουν ακόμα και το τελευταίο ευρώ που μπορεί να έρθει στο Δήμο μας. Τέλος υποσχέθηκε πως οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι ανοικτές για τον κάθε δημότη, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Προκειμένου ο ίδιος και οι συνεργάτες του να ακούνε να καταγράφουν τις ιδέες και τα προβλήματα των δημοτών.

Καλορίζικοι

Λίγη ώρα πριν έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος, συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Πολιτικό όρκο έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με εξαίρεση τον Ηλία Βαρυτιμιάδη, της παράταξης Σπηλιόπουλου και ο Κώστας Ασπρογέρακας. Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Μαγουλάς, που θα ορκιστεί ξεχωριστά τις επόμενες ήμερες. Στο τέλος της ορκωμοσίας ο Βαγγέλης Ντηνιακός και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν σε τρία αντίγραφα το πρακτικό της ορκωμοσίας τους.

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 9

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 11

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 13
Αναμένοντας να δώσουν πολιτικό όρκο

Βαγγέλης Ντηνιακός στην τελετή ορκωμοσίας του: «Με αυτά τα μέτρα ξεκινάμε» 15

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button