ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζόκοβιτς: Γιατί απελάθηκε από την Αυστραλία

Το πρωί της Παρασκευής πάρθηκε η απόφαση που μάλλον όλοι ανέμεναν. Η visa του Νόβακ Τζόκοβιτς ακυρώθηκε από την Κυβέρνηση της Αυστραλίας και η απέλασή του από την χώρα είναι δεδομένη. Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης του τένις θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη χώρα αν και θεωρείται σίγουροο ότι η πλευρά του θα ασκήσει έφεση έχοντας περισσότερο ως στόχο ο Σέρβος να αποφύγει τον τριετή αποκλεισμό εισόδου από τη χώρα.

Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Τα δεδομένα στην υπόθεση είναι συγκεκριμένα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε θέσει ως ξεκάθαρο όρο για όλους όσους παίρνουν visa εισόδου στη χώρα να έχουν εμβολιαστεί.

Ο Σέρβος από την πλευρά ήταν από τους αθλητές που είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους σχετικά με τον εμβολιασμό και τον κορονοϊό γενικότερα κάτι που έδειχνε εδώ και καιρό πως δεν πρόκειται να μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Έτσι, οι διοργανωτές του Australian Open αποφάσισαν να του δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής μέσα από ιατρική εξαίρεση, αφού ο Σέρβος παρουσίασε έγγραφο το οποίο έδειχνε πως είχε νοσήσει από κορονοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για τις Αρχές κατά την άφιξή του πριν από περίπου μια εβδομάδα στην Αυστραλία και εκεί ξεκίνησε το μπλέξιμο για τον Σέρβο. Την περασμένη Δευτέρα (10/01) ο Νόλε πήρε μια πρώτη νίκη στα δικαστήρια ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτή δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στην Αυστραλία.

Κάπως έτσι φτάσαμε έως την περασμένη Τετάρτη (12/01) όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε σε κίνηση μεταμέλειας αναγνωρίζοντας τα λάθη του.

Ο Σέρβος υποστηρίζει ότι έμαθε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό μετά την εκδήλωση που βρέθηκε για τα παιδιά στις 17 Δεκεμβρίου, ωστόσο παραδέχεται ότι έσπασε εν γνώσει του την καραντίνα όταν παραχώρησε συνέντευξη στην “L’ Equipe” στις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος, σχετικά με το λάθος στην αίτησή για το αν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 15 ημέρες, αναφέρει ότι δεν συμπλήρωσε αυτός την αίτηση, αλλά οι συνοδοί του, οι οποίοι και απολογήθηκαν (είχε πάει στην Ισπανία, ενώ δηλώθηκε ότι δεν είχε ταξιδέψει).

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να πείσει τους Αυστραλούς να κάνουν τα στραβά μάτια με την περίπτωσή του και έτσι φτάσαμε στην απόφαση της ακύρωσης της άδειας εισόδου στη χώρα.

Τώρα μένει να δούμε αν όσα έχουν συμβεί ελεγχθούν και από τις σερβικές αρχές, όπως έχει δηλωθεί από την κυβέρνηση, αλλά και από την Ισπανία, σχετικά με τις συνθήκες εισόδου και στη χώρα αυτή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button