ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Τώρα “μπροστάρης” στους αγώνες μπαίνει… ο Καρνάβαλος

 

Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, 29 Ιανουαρίου. Πρώτη ανακοίνωση απ΄ τον κο Δήμαρχο ότι επιτέλους θα έχουμε στις Απόκριες και εμείς εδώ στο Χαϊδάρι Καρναβάλι. Η… ανακούφιση υπήρξε τεράστια.

Κώστας Ασπρογέρακας

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας

1. ΕΡΩΤΗΣΗ απ΄ τον συνάδελφο Α. Μποζίκα για το τι σκέφτεται να κάνει ο Δήμος σχετικά με την ανέγερση ενός ακόμη μεγαθηρίου “Mall” στο Περιστέρι, μια και ο Δήμος Περιστερίου πήρε απόφαση εναντίον της ανέγερσής του. Μετατροπή της ερώτησης σε πρόταση από εμένα: “Ν΄ αποφασίσουμε το ίδιο”.
Απάντηση του Δημάρχου: “Δεν βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας. Άλλωστε έχει σταματήσει την ανέγερση του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.)”.
Στο μεταξύ, η απόφαση έχει υπογραφεί απ΄τον Υπουργό Σταθάκη, και οδεύει για να πάρει την μορφή Προεδρικού Διατάγματος.

2. ΠΡΟΤΑΣΗ από μέρους μου να παρθεί απόφαση για “την δημιουργία χώρου διανομής και επανένταξης όσων αστέγων υπάρχουν στον Δήμο μας”, με προώθησή της στο Υπουργείο Εργασίας, για έγκριση και παροχή των αναγκαίων κονδυλίων.
Απάντηση του Δημάρχου: “Δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα που να “τρέχει”. Και ο συγκεκριμένο υπαρκτός άστεγος, με αφορμή τον οποίο έκανα την πρόταση, “μπορεί, αν θέλει, να πάει στην Αθήνα!”

3. ΕΡΩΤΗΣΗ μου, για το τι μέτρα θα πάρουμε, προκειμένου ν΄ αποτραπούν φαινόμενα “χουλιγκανισμού” δυστυχώς από μικρά παιδιά, που επιτέθηκαν στο περίπτερο της Πλατείας Λαού (Σκαμπά), αφαιρώντας εμπορεύματα και στην συνέχεια έσπασαν ανενόχλητα, τους προβολείς της πλατείας και επιχείρησαν να “σπάσουν” και το παγκάκι που βρίσκεται εκεί. Το φαινόμενο έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν, με μητέρα να συνιστά στην μισθώτρια του περιπτέρου, να το “κλείνει απ τις 9″, γιατί τα παιδιά έχουν αλλάξει σήμερα”.
Απάντηση του Δημάρχου: “είχαν κάποιο καιρό να επανεμφανιστούν, αλλά υπάρχουν διάφορα προβλήματα, για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω”.

Φάνηκε, λοιπόν, από τα παραπάνω να επικρατεί στην Δημοτική πλειοψηφία η αρχή ότι “καυτό” ζήτημα του παρόντος είναι η “στήριξη” του επερχόμενου Καρνάβαλου, και τ΄άλλα άστεγοι κτλ. παρέλκουν προς τον παρόν, αφού οι… αγώνες είναι μπροστά μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τη συζήτηση για τους αστέγους στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου παρακολούθησε ο άστεγος Χρήστος Κορδής.  Το «Χαϊδάρι Σήμερα» τον ρώτησε σχετικά με αυτά που ειπώθηκαν.

– Χρήστο, αν σου εξασφαλιστεί δωμάτιο στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθήνας, θα δεχτείς να μείνεις εκεί;

Φυσικά και θα το δεχτώ. Απλά γνωρίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις σε φιλοξενούν για μία εβδομάδα και στη συνέχεια σε βγάζουν έξω. Σε αυτές τις δομές προηγούνται όσοι έχουν μικρά παιδιά και κυρίως οι μονογονεϊκές οικογένειες. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν ουσιαστικές δομές για αστέγους. Πιστεύω όμως πως η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

 1. Στόχοι/ Επιδιωκόμενα αποτελέσματα:

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ1

  ΔΗΜΟΣ ΧΑϊΔΑΡΙΟΥ
  …………………………

  Ταχ. Δ/νση : Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως

  Ταχ. Κώδικας : 12461

  Πληροφορίες: Μ. Συλάκου

  Τηλέφωνο :213-20.47.272 & 275

  Fax :210-58.11.902

  Email :[email protected], [email protected]

  Χαϊδάρι, 7-12-2017

  Α.Π.: οικ. 35117

  (Ορθή επανάληψη)

  Προς:
  ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

  Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   Συνεργασίακαιπαραπομπήαιτημάτωνσεάλλεςδομέςκαιυπηρεσίες(τηςπολιτείας τηςαυτοδιοίκησηςα καιβ βαθμούκαιτηςκοινωνίαςτωνπολιτώνκλπ πουπαρέχονταισταγεωγραφικάόριατηςπεριοχήςλειτουργίαςτου«ΚέντρουΚοινότητας» πχ ΚοινωνικοίΞενώνεςΑστέγων ΞενώνεςΚακοποιημένωνΓυναικώνκαιθυμάτωνδιακίνησηςκαιεμπορίαςανθρώπων ΚοινωνικάΦροντιστήρια ΔομέςΨυχικήςΥγείας ΔομέςγιαΑμεΑ ΒρεφονηπιακοίκαιΠαιδικοίΣταθμοί ΠρογράμματαγιαΗλικιωμένους ΠρογράμματαγιαΜετανάστες γιαΡομάκαιγενικάΠρογράμματαγιαΕυπαθείςΟμάδεςτουΠληθυσμού.

   Συνεργασίακαιπαραπομπήαιτημάτων α σευπηρεσίεςαπασχόλησης(πχ ΟΑΕΔ γιατηνένταξητωνωφελούμενωνσεπρογράμματακατάρτισης δράσειςαπασχόλησης επιμορφωτικάσεμινάριακαθώςκαισεθέσειςεργασίαςβ σεφορείςαρμόδιουςγιατηνεφαρμογήπρογραμμάτωντηςΓενικήςΓραμματείαςΔιάΒίουΜάθησηςκαιΝέαςΓενιάς

   Συνεργασίαμετηντοπικήαγοράεργασίαςμεστόχοτηνένταξητωνανέργων Στόχοςείναιηανάπτυξηεπαφώνκαιτακτικήςεπικοινωνίαςμεφορείςεκπροσώπησηςτωνεργοδοτώνκαιτωνεργαζομένων(πχ Επιμελητήρια ενώσειςκαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button