ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλλάζει το Γήπεδο Δάσους

 

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, με αντικείμενο την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, στη θέση του σημερινού “χωραφιού”, στο Γήπεδο Δάσους.

Το έργο, προϋπολογισμού 360.100 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, ενώ τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Α’ Αθλητικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου».

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθμιση του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου του Δάσους, προκειμένου να αποτελέσει ασφαλή χώρο άθλησης και προπόνησης για σειρά αθλητικών σωματείων του Δήμου Χαϊδαρίου.

Το έργο αφορά στην απομάκρυνση του υπάρχοντος φυσικού χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και στη διάστρωση νέου συνθετικού. Το συνολικό εμβαδόν του φυσικού χλοοτάπητα που πρόκειται να αποξηλωθεί και να αντικατασταθεί είναι 8.600 τ.μ.

Πολύχρονη απαράδεκτη κατάσταση

Χαϊδάρι Σήμερα Αναβάθμιση σε τρεις σημαντικούς αθλητικούς χώρους του Χαϊδαρίου 2

Αυτή τη στιγμή ακόμη και ο χαρακτηρισμός «χωράφι» για τον αγωνιστικό χώρο του μεγαλύτερου γηπέδου της πόλης είναι τιμητικός. Όχι για ποδόσφαιρο δεν κάνει, αλλά ούτε για απλό τρέξιμο, αφού σε κάθε βήμα κινδυνεύεις με διάστρεμμα. Διαλυμένο είναι και το ταρτάν, που επισκευάστηκε με «σεβαστό» κονδύλι σχετικά πρόσφατα, επί διοίκησης Μαραβέλια. 

Η επί χρόνια αυτή κατάσταση προκαλεί την αγανάκτηση και τη θλίψη των Χαϊδαριωτών που χρησιμοποιούν το γήπεδο αυτό για την καθημερινή τους άθληση. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους, καθώς είναι ένα από τα ωραιότερα στάδια της Αθήνας, με θέα σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Η επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και έξοδα σε σχέση με το γκαζόν. 

Η παρέμβαση στον αγωνιστικό χώρο του Α΄ Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου θα επιστρέψει την αποσυμφόρηση του Γηπέδου «Τάκης Χαραλαμπίδης», στο οποίο αυτή τη στιγμή συνωθούνται πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία. Από την άλλη, πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε το Στάδιο να βρίσκεται πολλές ώρες και στη διάθεση του κοινού, που το αγαπά και το χρειάζεται πολύ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. ελπίζω, στις «εργασίες συντήρησης», να συμπεριλαμβάνονται και η αποστράγγιση του τερέν για να μην γίνεται λίμνη καθώς και νέο ταρτάν γύρω γύρω από το τερέν διότι το παλιό είναι σε κακή κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button