ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το όνειρό μου για τον Σκαραμαγκά δεν είναι να κολλάω λαμαρίνες σε παλιά βαπόρια”

Ένα έτος έχει περάσει από την αλλαγή ιδιοκτησίας του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, αλλά τα νέα είναι λίγα.

Γι’ αυτό κάθε δήλωση του Γιώργου Προκοπίου αντιμετωπίζεται από τον κόσμο της ναυτιλίας, αλλά και τον χώρο της εθνικής άμυνας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια συνέντευξη του εφοπλιστή εντοπίσαμε στο “Ένθετο Οικονομία” του ertnews.gr. Ερωτώμενος σχετικά με το Ναυπηγείο, απάντησε ότι είναι το “προσωπικό του στοίχημα”.

“Το όνειρό μου, δεν είναι να κολλάω λαμαρίνες σε παλιά βαπόρια. Το όνειρό μου είναι να κάνω κάτι καινούργιο, κάτι που να βοηθήσει την αυτονομία της πατρίδας. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε. Το γήπεδό μας είναι η θάλασσα. Και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα από τη θάλασσα”, τόνισε.

Πιο αναλυτικός ως προς τον σχεδιασμό δεν έγινε ούτε η εταιρεία Nafs, διαχειρίστρια εταιρεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έχει παρουσιάσει κάποιο επιχειρηματικό πλάνο, πέραν του δεξαμενισμού μερικών πλοίων για επισκευές, παρότι από την 1η Φεβρουαρίου 2023 το Ναυπηγείο έχει αλλάξει χέρια, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης έγινε στις 12 Απριλίου 2023 με το συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου 332 στρ. (περιλαμβανομένης της προβλήτας 4) με αντισυμβαλλόμενη την ΕΤΑΔ.

Στο παρελθόν ο Γιώργος Προκοπίου έχει αναφερθεί σε φιλόδοξα σχέδια, όπως προώθηση ενός κέντρου πράσινης ανάπτυξης και τεχνολογικής καινοτομίας, με προσανατολισμό στη θάλασσα, αλλά και κατασκευή drones.

Αξιοσημείωτο -και θετικό για την περιοχή της Δυτικής Αττικής- είναι ότι στην εν λόγω συνέντευξή του στην ΕΡΤ δεν μίλησε καθόλου για ενεργειακά σχέδια στον Σκαραμαγκά.

"Το όνειρό μου για τον Σκαραμαγκά δεν είναι να κολλάω λαμαρίνες σε παλιά βαπόρια" 3

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button