ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στα χέρια του Προκοπίου από σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στη διαχείριση του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου περνούν από σήμερα 1 Φεβρουαρίου, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ιδρυτής των Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas LNG Partners, θα στοχεύσει σε καινοτόμες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη διεθνή αγορά, όπως πχ ηλεκτροπρόωση και οι κατασκευές με ανθρακονήματα, όντας ανοικτός σε συνεργασίες που αφορούν την εκπαίδευση και τις νέες δεξιότητες. Τα μεγάλα πλοία λείπουν από τον σχεδιασμό του, αλλά είναι ενδεχόμενη η κατασκευή γαλλικών κορβετών Gowind σε συνεργασία με την Naval Group, αν η κυβέρνηση επιλέξει αυτές για το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος με ρητό τρόπο είναι αν θα προχωρήσει ή όχι και σε ανάπτυξη δραστηριοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου και παραγωγής ενέργειας, οπότε βάσιμα μπορούμε να υπολογίζουμε ότι υπάρχει στα επιχειρηματικά του σχέδια.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, που απολύονται όλοι, προσδοκούν επαναπρόσληψη.

«Κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ειδική διαχείριση ολοκλήρωσε ουσιαστικά το έργο της, παραμένει μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πληρωμών των πιστωτών, μέσω του πίνακα διανομής που θα συνταχθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”.

«Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας περιγράφουμε το τι περιμένουμε να γίνει από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα έχουμε συζητήσει και μας έχουν διαβεβαιώσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας αλλά και Εργασίας μετά τη σημερινή μας συνάντηση. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ο πρώτος και βασικός στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι να μην υπάρχει κενό εργασίας και κενό αμοιβών για τους εργαζόμενους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται.

Στις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως είναι κατανοητό απ’ όλους, το πρόγραμμα του ΠΝ που θα ξεκινήσει από την 1η Φεβρουαρίου είναι ένα πρόγραμμα γέφυρα, που το επιδιώξαμε και το πετύχαμε προκειμένου να μη μείνουμε χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό μέχρι να προσληφθούμε από τον κ. Προκοπίου. Γιατί το Ναυπηγείο πλέον ανήκει στον κ. Προκοπίου. Έτσι, όταν ο κ. Προκοπίου αναλάβει τη διοίκηση του Ναυπηγείου και αρχίσει τις προσλήψεις, τα πράγματα σταδιακά θα αλλάζουν. Στόχος μας είναι, μέχρι 30 Ιουνίου που θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΠΝ, να έχουμε όλοι προσληφθεί από τον κ. Προκοπίου», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button