ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκαραμαγκάς: Υπογραφές με Προκοπίου για τα 332 στρ.

Υπεγράφη το συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου, συνολικής έκτασης 332.137,34 τμ, στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μεταξύ της ΕΤΑΔ AE και της πλειοδότριας εταιρείας «Milina Enterprises Company Limited», συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου. Ως γνωστόν είχαν γίνει δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί για την πώληση του Ναυπηγείου, στους οποίους επικράτησε ο κ. Προκοπίου. Ένας από τον Διαχειριστή για το κυρίως Ναυπηγείο και ένας από την ΕΤΑΔ για την έκταση των 332 στρ.

Το εν λόγω ακίνητο περιλαμβάνει την Προβλήτα 4 του Ναυπηγείου και χερσαίο χώρο γύρω από αυτήν. Τμήμα της έκτασης διεκδικεί ο Δήμος Χαϊδαρίου εδώ και πολλά χρόνια ως έξοδο προς τη θάλασσα. Σε πρόσφατη αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού στο ΣτΕ υποστήριξε ότι η Προβλήτα 4 αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν. Ως γνωστόν το ΣτΕ έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι πιθανή προσφυγή του Δήμου στα πολιτικά δικαστήρια.

Η προσφορά της εταιρείας «Milina Enterprises Company Limited» ήταν 37.316.041,88 ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση πώλησης του ακινήτου ο κ. Γιώργος Προκοπίου δήλωσε από την πλευρά του: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα. Η συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων είναι προϋπόθεση επιτυχίας. Θέλω να συγχαρώ και ευχαριστήσω το υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΑΔ για την άρτια υλοποίηση της όλης διαδικασίας με πλήρη διαφάνεια και τεχνογνωσία».

Αυτή τη φορά ο κ. Προκοπίου δεν έκανε αναφορά σε ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου και μίλησε για “πραγματοποίηση σχεδίων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας”, η οποία, ως γνωστόν, βρίσκεται σε “θέση μάχης” για να αποτρέψει επιβαρυντικές χρήσεις πέραν του ναυπηγείου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button