ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κρύο είναι τσουχτερό και οι ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο τεράστιες

Φώτης Δημήτρουλας

Το κρύο είναι τσουχτερό και οι ανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς δρόμου είναι τεράστιες. Η στήριξή σας είναι απαραίτητη και αυτή τη φορά!

Χρειαζόμαστε άμεσα: κουβέρτες, sleeping bags, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, κάλτσες, αντρικές φόρμες και τζιν, μπουφάν, ζακέτες, φούτερ, είδη υγιεινής (μαντιλάκια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας).

Χθες αργά το βράδυ η ομάδα αλληλεγγύης αστέγων βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο δρόμο, οργανωμένα και συντονισμένα. 4 αυτοκίνητα και 2 μηχανάκια γεμάτα ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κασκόλ, σκουφιά, γάντια και είδη πρώτης ανάγκης γύρισαν το κέντρο της Αθήνας και τα μοίρασαν σε άστεγους και άστεγες.

Με 0°C έξω υπήρξε ελάχιστη πρόληψη από την πολιτεία για την επιβίωση των ανθρώπων αυτών, μιας και άνοιξαν ελάχιστες θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ το υπνωτήριο του Δήμου Αθηναίων ήταν σφραγισμένο.

Σήμερα, η νύχτα θα μας βρει πάλι στους δρόμους για να ζεστάνουμε τους άστεγους και τις άστεγες. Η κουζίνα μας συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά εξασφαλίζοντας το φαγητό τους. Από τις 19:00 και μέχρι το βραδάκι, στο στέκι μας στην Κυψέλη (Πεστών 16) θα υπάρχει άτομο της ομάδας μας για τη συλλογή ειδών, ώστε να μοιραστούν άμεσα. Αντίστοιχα, και στο Κ*Βοξ μέχρι τις 14:00 και μετά τις 19:00 θα υπάρχουν άτομα της ομάδας μας για τον ίδιο λόγο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button