Φώτης Δημήτρουλας

Το κρύο είναι τσουχτερό και οι ανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς δρόμου είναι τεράστιες. Η στήριξή σας είναι απαραίτητη και αυτή τη φορά!

Χρειαζόμαστε άμεσα: κουβέρτες, sleeping bags, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, κάλτσες, αντρικές φόρμες και τζιν, μπουφάν, ζακέτες, φούτερ, είδη υγιεινής (μαντιλάκια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας).

Χθες αργά το βράδυ η ομάδα αλληλεγγύης αστέγων βρέθηκε για άλλη μία μέρα στο δρόμο, οργανωμένα και συντονισμένα. 4 αυτοκίνητα και 2 μηχανάκια γεμάτα ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κασκόλ, σκουφιά, γάντια και είδη πρώτης ανάγκης γύρισαν το κέντρο της Αθήνας και τα μοίρασαν σε άστεγους και άστεγες.

Με 0°C έξω υπήρξε ελάχιστη πρόληψη από την πολιτεία για την επιβίωση των ανθρώπων αυτών, μιας και άνοιξαν ελάχιστες θερμαινόμενες αίθουσες, ενώ το υπνωτήριο του Δήμου Αθηναίων ήταν σφραγισμένο.

Σήμερα, η νύχτα θα μας βρει πάλι στους δρόμους για να ζεστάνουμε τους άστεγους και τις άστεγες. Η κουζίνα μας συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά εξασφαλίζοντας το φαγητό τους. Από τις 19:00 και μέχρι το βραδάκι, στο στέκι μας στην Κυψέλη (Πεστών 16) θα υπάρχει άτομο της ομάδας μας για τη συλλογή ειδών, ώστε να μοιραστούν άμεσα. Αντίστοιχα, και στο Κ*Βοξ μέχρι τις 14:00 και μετά τις 19:00 θα υπάρχουν άτομα της ομάδας μας για τον ίδιο λόγο.