ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εθνική Οδός: Νέα στηθαία ασφαλείας και στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου

Στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής δρομολογείται η τοποθέτηση νέων στηθαίων στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Λ. Κουμουνδούρου.

Η παρέμβαση εντάσσεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης και επέκτασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Στην Εθνική Οδό και τη Λ. Αθηνών έχει προηγηθεί η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα.

Με το συγκεκριμένο έργο θα συντηρηθούν τα στηθαία σε πάνω από 1.000 χλμ. αστικού και περιαστικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα προβλέπεται η αντικατάσταση των τρακαρισμένων στηθαίων ασφάλειας με καινούργια καθώς και αυτών που παρουσιάζουν απώλεια στήριξης, στρέβλωση, οξείδωση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Ειδικά στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, θα τοποθετηθούν τσιμεντένια στηθαία τύπου Νew Jersey, προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και να αποφευχθούν τα φαινόμενα κατά τα οποία το υφιστάμενο μεταλλικό στηθαίο αδυνατεί να απορροφήσει κρούση από μεγάλο όχημα το οποίο πέρνα στο αντίθετο ρεύμα, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου είχαν αλλάξει τα στηθαία από σιδερένια σε τσιμεντένια κατά μήκος της Εθνικής Οδού, από την Ελευσίνα μέχρι τον Σκαραμαγκά. Με το ανακοινωθέν έργο η αλλαγή θα επεκταθεί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button