ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Χαϊδάρι έχει Προϋπολογισμό!

Μετά από δύο μήνες καταγγελιών και συγκρούσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2020, που κατάρτισε η νέα δημοτική αρχή. 

Δεδομένου ότι η παράταξη Ντηνιακού δεν διαθέτει πλειοψηφία, αυτό επιτεύχθηκε με την θετική ψήφο των μελών της παράταξης «Πολίτες σε Δράση», του επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Αναγέννηση» Γιάννη Κέντρη και φυσικά όλων των συμβούλων της διοίκησης. Είχαμε λοιπόν 18 ναι και 14 όχι (η Ελευθερία Τοκατλίδη είχε αποχωρήσει, αλλά είχε εκφραστεί αρνητικά).

Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι και τελείωσε στις 7 το απόγευμα. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ διοίκησης και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης ήταν έντονες. Στο επίκεντρο ήταν η θέση του Βαγγέλη Ντηνιακού, που διακηρύχτηκε το τελευταίο διάστημα σε όλους τόνους, περί οικονομικής κατάρρευσης του Δήμου και πιθανής αδυναμίας κατάρτισης προϋπολογισμού λόγω εκτόξευσης των εξόδων μισθοδοσίας. Τελικά, το τέλος ήταν αίσιο όπως οι περισσότεροι προέβλεπαν. Αποφεύχθηκε λοιπόν η ένταξη του Δήμου σε καθεστώς χρεωστασίου υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κέντρη, Γιάννης Θεοτοκάς και Ελευθερία Τοκατλίδη, διαφοροποιήθηκαν από τη στάση του επικεφαλής και καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, έδωσε ομοίως θετική ψήφο και στην έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2020. 

Να σημειώσουμε πως στον κοινοβουλευτικό βίο θετική ψήφος στο προϋπολογισμό του κράτους, ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Κάτι ανάλογο όμως δεν ισχύει, στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button