ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Από το Δημοτικό Ωδείο στη Συμφωνική Ορχήστρα Αμβούργου

Μεγάλη τιμή για το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης. Η Μαργαρίτα Σούκα-Σίμου, απόφοιτος του Ωδείου από την τάξη όμποε της Ναυσικάς Μανωλάτου, πρόσφατα έγινε ακαδημαϊκό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αμβούργου.

Η Μαργαρίτα, ως υπότροφος αριστείας, έλαβε από το Ωδείο το δίπλωμα όμποε τον Ιανουάριο του 2020, με άριστα παμψηφεί και βραβείο, καθώς και πτυχίο Αρμονίας το 2015 με καθηγήτρια την Καρολίνα Πέιτζ.

Παράλληλα προσέφερε τις υπηρεσίες της στην Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το 3ο Λύκειο Πετρούπολης (2015), έχει σπουδάσει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold («Hochschule fur Musik Detmold») με κατεύθυνση το όμποε και καθηγητή τον Jozsef Kiss (2017-2021).

Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (2021-2024) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold με τον ίδιο καθηγητή. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με σημαντικές ελληνικές και ξένες ορχήστρες («Athens Philharmonic», «Detmolder Kammerorchester», «Kölner Symphoniker», Ορχήστρα ΕΡΤ, «Hagen Philharmonie», καθώς και με την ορχήστρα του Θεάτρου «Landestheater Detmold Detmold»).

Πηγή: gokitok.wordpress.com

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button