ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ενώσεις Γονέων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου: Κοινή ανακοίνωση για το θλιβερό συμβάν στο σχολικό πρωτάθλημα

Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για το σοβαρό περιστατικό βίας που σημειώθηκε στον αγώνα σχολικού πρωταθλήματος 1ο ΓΕΛ – Χαϊδαρίου – 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω και οδήγησε μαθητές του πρώτου στο νοσοκομείο. Οι δύο Ενώσεις επισημαίνουν ότι ο ξυλοδαρμός μαθητών του 1ου ΓΕΛ έγινε από “εξωτερικούς” θεατές και αποδίδουν την ευθύνη στη διοργανώτρια αρχή, Υπουργείο Παιδείας. Τονίζουν ότι τα περιστατικά νεανικής βίας βρίσκονται σε έξαρση. Επίσης σημειώνουν ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής είναι υποβαθμισμένο και ζητούν αναβάθμισή του.

Για το συμβάν εδώ: Αδιανόητο: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στο νοσοκομείο μετά από άγρια επίθεση χούλιγκαν σε σχολικό αγώνα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω – Χαϊδάρι καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τα γεγονότα βίας που συνέβησαν την Παρασκευή 16 Φλεβάρη, από εξωτερικούς «θεατές;» που εισέβαλαν μέσα στο γήπεδο στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου και 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω στο πλαίσιο του σχολικού πρωταθλήματος, με τραυματίες ανήλικους μαθητές. 

Η διοργανώτρια αρχή, Υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας,  φέρει στην προκειμένη περίπτωση  ευθύνη για τις συνθήκες διοργάνωσης και διασφάλισης της ασφάλειας των σχολικών αγώνων! 

Είναι γεγονός ότι παρατηρείται έξαρση περισταστικών βίας μεταξύ ανηλίκων μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία μας, στα γήπεδα, στις γειτονιές κ.λπ.. Αυτά τα φαινόμενα γεννιούνται σε μία κοινωνία που μέσω λάθος «προτύπων» κατευθύνει τους νέους σε τέτοιες συμπεριφορές. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να προβληματιστούμε ως γονείς για την δύναμη που έχουμε να δώσουμε σωστές αξίες στα παιδιά μας.

Ένας τέτοιος μικρόκοσμος είναι τα σχολεία, που δυστυχώς το μάθημα της φυσικής αγωγής είναι υποβαθμισμένο. Πριν φτάσουμε, λοιπόν, στους σχολικούς αγώνες πρωταθλήματος και τα μέτρα ασφαλείας που, επί της ουσίας δεν λαμβάνονται, τι γίνεται με τον αθλητισμό στα σχολεία μας;

Οι ώρες φυσικής αγωγής αντί να αυξάνονται μειώνονται. Στα σχολεία λείπουν τα γυμναστήρια, τα ασφαλή γήπεδα. Ελάχιστα τα μέσα άθλησης για να μπορέσουν οι γυμναστές να κάνουν σωστά, σύγχρονα και αναβαθμισμένα την δουλειά τους.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη ενίσχυσης του αθλητισμού στα σχολεία μας (διδασκαλία, υποδομές, διοργανώσεις). Ο αθλητισμός εφόσον υπάρχει στα σχολικά προγράμματα μπορεί και πρέπει να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους τους μαθητές. 

Καλλιεργεί την αξία της ομάδας, την συλλογικότητα, την αλληλοβοήθεια, την συνεργασία. Δημιουργεί αντισώματα σε φαινόμενα ακραίου ατομισμού και βίας όπως αυτά που συνέβησαν προχτές στο γήπεδο. Κερδίζει τα παιδιά και μπορεί να διαμορφώσει ολόπλευρα αναπτυγμένους ανθρώπους που σέβονται, αγαπούν τον διπλανό τους. Γιατί δυστυχώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε μία κοινωνία των αδιεξόδων, των κοινωνικών και άλλων ανισοτήτων, που η βία πλασάρεται από παντού και με όλα τα μέσα.

Η δράση μας μέσα από τους συλλόγους, με εμάς τους γονείς ενεργούς μπορεί να κάνει στάση ζωής το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Μόνο έτσι τα παιδιά μας γίνονται πιο δυνατά, για να μπορούν να χαίρονται με όλα όσα έχουν ανάγκη. Βάζουμε στο επίκεντρο και διεκδικούμε όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Ζητούμε: 

🔸Να ληφθούν από τους αρμοδίους,  Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις εκπαίδευσης, όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια το σχολικό πρωτάθλημα.

🔸 Επαναφέρουμε τις διεκδικήσεις μας για αναβάθμιση του επιστημονικού αντικειμένου της φυσικής αγωγής μέσα στα σχολεία, στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με κατάλληλα προγράμματα ανά ηλικία, κατάλληλους χώρους και επαρκή μέσα.

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη για τα παιδιά μας και θα παλέψουμε γι’ αυτό οι γονείς ενωμένοι!

η βία δεν είναι μαγκιά!

Διάβασε και αυτό:
Νεότερα από το σοκ βίας στον αγώνα 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου – 2ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button