ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Θεαματική μείωση της αξίας των ακινήτων θα φέρει στο Χαϊδάρι το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας”

Ο κ. Γιάννης Θεοτοκάς είναι στέλεχος της ιδιωτικής οικονομίας με πολύχρονη παρουσία σε κορυφαίες θέσεις μεγάλων εταιρειών. Η προειδοποίησή του λοιπόν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για καθε Χαϊδαριώτη: Η αξία των ακινήτων αναπόφευκτα θα μειωθεί δραματικά, αν δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, μαζί με συνοδευτικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης – επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Να τι γράφει ο κ. Θεοτοκάς σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα μας στο άρθρο Από την Ιαπωνία η αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων για Σκαραμαγκά: Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας!

Εκτός από το σοβαρότατο θέμα κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος, η πιθανή επένδυση σε τερματικό σταθμό αποθήκευσης LNG, με την εξαγγελία της (δηλ. ακόμη και πριν την υλοποίησή της) θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αξίας των ακινήτων της ευρύτερης περιοχής κατά 30-40% λόγω της υποβάθμισης (οσμές, κίνδυνος ατυχήματος) . Αυτό σημαίνει ότι κάθε Χαϊδαριώτης ιδιοκτήτης ακινήτου θα υποστεί οικονομική ζημία έως και 40,000 ευρώ για κάθε αξία ακίνητης περιουσίας 100,000 ευρώ.

"Θεαματική μείωση της αξίας των ακινήτων θα φέρει στο Χαϊδάρι το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας" 3

Ο Γιάννης Θεοτοκάς είναι δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου και επικεφαλής της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διεκδίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου στην Ακτή Σκαραμαγκά. Πέρα από τις άλλες ιδιότητές του, είναι παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και για το λόγο αυτό πρέπει να λάβουμε “δυο φορές” υπόψη μας την παρατήρησή του. Θυμίζουμε ότι τάχθηκε εξαρχής υπέρ της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, όπως όλο το Χαϊδάρι, αλλά εργαζόταν παράλληλα για την αξιοποίηση τμήματος της Ακτής προς όφελος των πολιτών του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας. Επειδή δυστυχώς πορευόμαστε πια πάνω στο δυσμενέστερο σενάριο για τη Δυτική Αθήνα όσον αφορά την επένδυση στον Σκαραμαγκά, προβαίνει στη νέα ηχηρή προειδοποίηση.

Χωρίς αμφιβολία η ανάπτυξη νέας επιβαρυντικής χρήσης στην περιοχή μας είναι μέγα πολιτικό ζήτημα για ολόκληρη τη δυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου και το Θριάσιο. Από την κυβέρνηση δεν έχουμε καμία τοποθέτηση, απλώς θυμίζουμε την προ μηνών διαβεβαίωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη: Αδ. Γεωργιάδης: Πρώτη καθαρή κυβερνητική τοποθέτηση για το ενδεχόμενο τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι. Ήξερε άραγε και “έριχνε στάχτη στα μάτια μας”; Στην πραγματικότητα κανένας δεν πρέπει να “πέφτει από τα σύννεφα” για τις εξελίξεις, αφού τον Ιούλιο του 2022 η κυβέρνηση με ειδικό νόμο (4949/2022) έδωσε τη δυνατότητα στον επενδυτή να αναπτύξει οποιαδήποτε οχλούσα χρήση στον Σκαραμαγκά, αναφέροντας ονομαστικά και ό,τι αφορά το φυσικό αέριο.

Βλέπε και αυτό: Ομόφωνο ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαϊδάρι

Επειδή εκλογές έρχονται, ας φροντίζουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε κοντά σε υποψήφιους -του κυβερνητικού κόμματος και όχι μόνο- ότι συμφέροντα έχουμε και εμείς, οι απλοί πολίτες, όχι μόνο οι επενδυτές. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα χαθούν από το σύνολο των περιουσιών στο Χαϊδάρι, με βάση όσα αναφέρει ο κ. Θεοτοκάς.

Και κάτι ακόμη: Υπάρχουν αρκετοί που στις σημερινές ανησυχίες της πόλης για την υποβάθμιση και απαξίωσή της αντιτείνουν μονότονα ότι εμποδίζουμε τη δημιουργία μιας επιχείρησης και θέσεων εργασίας. Η απάντηση, τουλάχιστον της εφημερίδας μας, είναι ότι θέλουμε στη Δυτική Αθήνα επενδύσεις που φέρνουν καλύτερη ζωή όχι πάντα βρομιά και οπισθοδρόμηση.

Δείτε και αυτό:

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. το προταγμα είναι οι αξίες τα χρήματα μην χαθούν τα χρήματα… και δευτερευοντως σαν τσοντα η επικινδυνοτητα της …επενδυσης…το περιβαντολογικο κοστος (ολα τα ορυκτα καυσιμα σαυτα υπαγεται κ το φυσικο αεριο αφηνουν αποτυπωμα )ο κύριος δεν βλέπε την ουσία των πραγμάτων… αυτές είναι οι καταστρογικες νεοφιλελε πολιτικές που θέτουν ως προταγμα το κέρδος σε οποιαδηποτε έκφανσή..διδάγματα άπειρα πρόσφατο η τραγωδία των Τεμπών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button