ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τέσσερα δημοτικά του Χαϊδαρίου στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαϊδαρίου ορίστηκε ως διαχειριστής του προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θα λάβει συνολικά 12.000 για εξοπλισμό και βιβλία.

Τα χρήματα προέρχονται από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 4ο ,το 7ο, το 9ο και το 10ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου μας.

Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών. Επίσης ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι στόχοι που εξυπηρετούνται μέσω του ως άνω αναφερόμενου σκοπού είναι:

α) η υποστήριξη της μάθησης, ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών/τριών, προκειμένου να έχουν θέση και ρόλο στην πνευματική, την κοινωνικο-πολιτιστική και πολιτική ζωή.

β) η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της Δια Βίου Μάθησης και εκπαίδευσης για το περιβάλλον.

γ) η ενιαία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση θεμάτων ίδρυσης, στελέχωσης, εξοπλισμού και αξιοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο νέος εξοπλισμός και τα επιπλέον βιβλία θα συμπληρώσουν σε βασικούς εκπαιδευτικούς και όχι μόνο τίτλους τη βιβλιοθήκη των σχολείων. Πλέον, οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα βιβλία, διαφορετικών αντικειμένων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου σημειώνει: “Σε μια εποχή που το περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων τείνει να αντικαταστήσει τη γνώση με την πληροφορία και το βιβλίο με το διαδίκτυο, θεωρούμε υποχρέωσή μας καλλιεργήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, τη φιλομάθεια, την αγάπη για το διάβασμα και το βιβλίο. Στις ανάγκες των καιρών, απαντά, η πεποίθηση μας ότι «η γνώση είναι δύναμη για τον άνθρωπο» και πρέπει η πολιτεία να κάνει τας πάντα για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτή.”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button