Χαϊδάρι Σήμερα Ο λαϊκός Σκαραμαγκάς του μέλλοντός μας και το Ναυπηγείο 2

 

ΜΗΝΥΜΑ  ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΙΓΓΛΕΣΗ

Με την απάντησή του παραδέχθηκε πως είπε ψέματα, όταν δήλωνε πως είχε κάνει “αρνητικά σχόλια” ως μέλος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) “οποτεδήποτε” είχε περάσει το θέμα με παρουσία του. Τώρα όμως του φταίει το θέμα, δηλαδή το έργο κλίμακα και πέργκολα του Water Park, και υβρίζει!

Αυτός προέτρεψε σε επίσκεψη στο αρχείο της Πολεοδομίας, ενώ τώρα λέει πως δεν ήταν παρών στην αρχική έγκριση! Σωστά, το γνωρίζουμε και ποτέ δεν ισχυριστήκαμε κάτι τέτοιο. Και λοιπόν, τι τον εμπόδιζε να πει τις αλήθειες που γνώριζε στην Επιτροπή που συμμετείχε ή και -πολύ περισσότερο- να ενημέρωνε με δική του πρωτοβουλία την Υπηρεσία για ένα τόσο σοβαρό θέμα της πόλης, που άπτεται μείζονος σημασίας αποθέματος και εν δυνάμει αναπτυξιακού δυναμικού του Χαϊδαρίου, όπως η αρχαία Ιερά Οδός;

Τίποτε δεν τον εμπόδιζε. Ας καταθέσει τα τεκμήρια, που προφανώς δεν διαθέτει. Άλλωστε οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν ήδη από το ένα πρακτικό που δημοσιεύσαμε εμείς… 

Διεμήνυσε πως θα κινηθεί στη δικαιοσύνη. Δεν θα το κάνει γιατί η γύμνια του φάνηκε. Μακάρι όμως να κινηθεί. Αν ξεκινήσω δεν σταματώ.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης στην οποία πολιτεύθηκε ο «θιγόμενος», ήταν εξαρχής θετικός στο WATER PARK, με παρρησία και ειλικρίνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρώην αντιδήμαρχος και συλλέκτης δεν την έχει. Γιατί άραγε δεν εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε, 2006, ως επιστήμων ευαίσθητος και γνώστης για την ιστορική παρακαταθήκη της πόλης για να την υπερασπιστεί, όπως κάνει σήμερα -και σωστά- για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι; Σήμερα κρύβεται πίσω από τις λέξεις για την ευθύνη του της μη υπεράσπισης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στην περίπτωση του Water Park από την θέση του στην ΕΠΑΕ, που τότε υπηρέτησε. 

Στο αρχείο της Πολεοδομίας επικρατεί ευταξία. Ο μίτος της Αριάδνης οδήγησε στην κατάρριψη των ψευδολογιών και της λασπολογίας. Ας το επισκεφτεί και ο ίδιος.

Τον προκαλώ να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να αφήσει το κυνήγι εντυπώσεων και το κατήφορο των χαρακτηρισμών. 

Ας προβληματιστεί από την αιδήμονα σιωπή του συντριπτικής πλειοψηφίας του τοπικού πολιτικού συστήματος για το θέμα που ισχυρίζεται ότι εναντιώθηκε (Water Park). Ελάχιστοι σταθήκαμε όρθιοι, ειλικρινείς και τεκμηριωμένοι για τα πραγματικά δεδομένα και πετύχαμε, για την πόλη μας και την ιστορία μας.

Οι πολίτες κατάλαβαν.

Αυτή τη φορά ο χρόνος είναι δώδεκα (12) ώρες.

Κίμων Ε. Φουντούλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: 

Απάντηση Γιάννη Ιγγλέση στον Κίμωνα Φουντούλη

Απάντηση Κίμωνα Φουντούλη σε Γιάννη Ιγγλέση

Γιάννης Ιγγλέσης: Μια οφειλόμενη απάντηση στον Κίμωνα Φουντούλη